Nejste přihlášen/a.
Dobry den, moje manzelka mi chce darovat idealni polovinu domu kterou ziskala v dedickem rizeni a spolecne jsme si na to vzaly uver ze stavebniho sporeni u lisky na rekonstrukci. Smlouva je na ni a ja jsem pristupitel. Na katastru nemovitosti po nas urcite budou chtit darovaci smlouvu cca v 5 provedenich a z toho jednu notarsky overenou, dale budou chtit navrh na vklad prava k nemovitosti, je to tento vzor? vacy.parcon.cz/...
Jedna notarska kancelar mi rekla cenu za vypsani te darovaci smlouvy a toho vkladu, chteji za pul milionovej domek 4000kč, my mame 1,5milionovej. To si radsi napisu sam.
Dekuji za vase nazory
Dobrý den, informací máte dost,chtěla jsem Vám dát link na vzory smlouvy, ale dnes mi internet stávkuje, takže poze tato rada : do vyhledávače zadejte "darovací smlouva"a nabídne se Vám spousta vzorů. Já jsem tak sepsala vloni smlouvu i návrh na vklad a byla přjata bez problémů. Na KÚ chtěli smouvu 4x z toho jednou s ověřenými podpisy a návrh na vklad 1x.Podpisy Vám ověří všude, kde je Czek point.Nejlepší je to na poště, kde Vám současně zařídí i odeslání doporučeně.Patronka
doplněno 07.06.11 16:07:Za návrh na vklad se platí 500,- kolek, který se na poště dá taky koupit a za ověření podpisu á 30 ,- + pak ještě poštovné.
doplněno 07.06.11 16:33:Už se mi internet trošku vzpamatoval, tak může dát link na darovací smlouvu mezi manželi, ale je jich samozřejmě mnohem víc zbynekmlcoch.cz/...
Návrh na vklad je předtištěný formulář,který ( alespoň v našem městě) mají k vyzvednutí na katastru. Jen ho vyplníte. I ověření podpisů je možné provést tam,není třeba běhat po úřadech ani poštách a navíc bez 30 Kč poplatku.
Můžete prosím uvést místo, kde dělají ověření podpisu bez poplatku? Výše uvedený dotaz se netýkal jen návrhu na vklad, ale hlavně sepsání darovací smlouvy mezi manželi. Na to mají u Vás také formulář? Pošta je nutná v tom případě, že je Katastrální úřad mimo bydliště tazatele, ale to je snad z odpovědi jasné. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.