Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navrh na vklad do katastru

Od: ivlisek odpovědí: 3 změna:

Dobry den, moje manzelka mi chce darovat idealni polovinu domu kterou ziskala v dedickem rizeni a spolecne jsme si na to vzaly uver ze stavebniho sporeni u lisky na rekonstrukci. Smlouva je na ni a ja jsem pristupitel. Na katastru nemovitosti po nas urcite budou chtit darovaci smlouvu cca v 5 provedenich a z toho jednu notarsky overenou, dale budou chtit navrh na vklad prava k nemovitosti, je to tento vzor? vacy.parcon.cz/...

Jedna notarska kancelar mi rekla cenu za vypsani te darovaci smlouvy a toho vkladu, chteji za pul milionovej domek 4000kč, my mame 1,5milionovej. To si radsi napisu sam.

Dekuji za vase nazory

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, informací máte dost,chtěla jsem Vám dát link na vzory smlouvy, ale dnes mi internet stávkuje, takže poze tato rada : do vyhledávače zadejte "darovací smlouva"a nabídne se Vám spousta vzorů. Já jsem tak sepsala vloni smlouvu i návrh na vklad a byla přjata bez problémů. Na KÚ chtěli smouvu 4x z toho jednou s ověřenými podpisy a návrh na vklad 1x.Podpisy Vám ověří všude, kde je Czek point.Nejlepší je to na poště, kde Vám současně zařídí i odeslání doporučeně.Patronka

doplněno 07.06.11 16:07:

Za návrh na vklad se platí 500,- kolek, který se na poště dá taky koupit a za ověření podpisu á 30 ,- + pak ještě poštovné.

doplněno 07.06.11 16:33:

Už se mi internet trošku vzpamatoval, tak může dát link na darovací smlouvu mezi manželi, ale je jich samozřejmě mnohem víc zbynekmlcoch.cz/...

aidin*
hodnocení

0x

Návrh na vklad je předtištěný formulář,který ( alespoň v našem městě) mají k vyzvednutí na katastru. Jen ho vyplníte. I ověření podpisů je možné provést tam,není třeba běhat po úřadech ani poštách a navíc bez 30 Kč poplatku.

patronka*

Můžete prosím uvést místo, kde dělají ověření podpisu bez poplatku? Výše uvedený dotaz se netýkal jen návrhu na vklad, ale hlavně sepsání darovací smlouvy mezi manželi. Na to mají u Vás také formulář? Pošta je nutná v tom případě, že je Katastrální úřad mimo bydliště tazatele, ale to je snad z odpovědi jasné. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]