Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, či jako OSVČ musím zboží určené pro vlastní potřebu zahrnout do zisku a daňového přiznání. Vím, že spousta podnikatelů toto zboží nikdo neuvádí, ale pročítala jsem diskuze ze kterých plynulo, že zboží nakoupím za velkoobchodní cenu-poté ohodnotím cenou maloobchodní-za tu zboží i já nakoupím-přiznání-daně...omlouvám se pokud je to zmatené, můj obor je trochu jinde a obchodování a daním nerozumim, jen mě k tomu okolnosti donutily, tak se v tom teď plácám. děkuji za odpověď
To si děláte srandu? Když si něco koupíte, proč by jste to měla danit?
Daníte snad jen zisk který vznikne např. prodejem. Když není prodej, nemůže být danění.
Nejlépe odpoví účetní a ještě lepšeji FÚ. Neprodané zboží jsou zásoby, ne? Zafigurovat v účetnictví musí. V nejhorším případě pokud to chci pro sebe bych to "prodal" s minimálním ziskem (nebo odepsal?). To ovšem zboží, které je nakoupené a určené k prodeji.
Jinak nakoupím a jsou to výdaje, předpokládám, že je to určeno v souvislosti s podnikáním (neberu když si nechám na účtenku, fakturu napsat něco jiného aby byl výdaj). Ne pro osobní potřebu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.