Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sebevědomí a vše s tím spojené

Od: metallica* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
prosím o radu. Je mi 24 let a do dneška jsem tak nějak životem spíš proplouvala...Před časem jsem dostala velmi zajímavou pracovní nabídku...vím že to je velmi zajimavá společnost jelikož u ní již pár měsíců pracuje i můj přítel a daří se mu...problém je v tom, že se jedná o práci resp.komunikace s lidmi.Nejprve zavolání lidem nabídnout produkt a pak osobně dojít na schůzku a odprezentovat...Problém je v tom, že tuto práci chci vnitřně moc dělat ale hned mám nějaký blok, že to nedokážu, že budu v telefonu koktat apod...že se ztrapním...možná i toho odmítnutí se bojím...nikdy jsem nebyla průbojná asi i nízké sebevědomí...přitom mi i spousta lidí říká, že jsem k lidem příjemná a umím udělat dojem...jenže v osobním životě to je něco jiného...nedělá mi problém se zeptat například na cestu náhodných lidí apod...jenže jakmile si představím, že bych měla po telefonu prezentovat a pak i následně osobně tak si nevěřím...možná i proto, že přítelovi tato práce jde bezvadně a je moc chválenej a já mám obavy že se třeba ztrapním a budu horší(jsem soutěživý typ), možná se oproti přítelovi cítím jako šedá myš, jelikož on udělal vysokou, daří se mu,všude slyším jak všechno ON, ON, ON jak je ve všem super(co se týče mě tak se mi snaží dodávat sebevědomí, ale mám pocit že se vše točí kolem něj...možná to je i mím dětstvím, kdy jsme nebyly vůbec vedeni k nějakým ambiciozním cílům a to mě štve, kdežto přítel vyrůstal v rodině kde to byl pravý opak...vnitřně mám ale pocit že chci něco dokázat a být i třeba lepší ale pak mám šílený blok.Mám strašně moc životních nápadů co chci dělat ale pak si hned řeknu, že bych to stejně nedokázala. Nevím jak se s tím poprat.
Děkuji moc za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

2x

Na to se dá poradit jediné: směle do toho! Co se vám může stát nejhoršího, jste napsala sama. Zakoktáte se, ztrapníte se a možná vás ve zkušební době vyhodí. No a co? Tak půjdete někam jinam, ale budete mít za sebou zkušenost a to je to nejcennější, co si z každého zaměstnání můžete odnést. ;)

Tímhle heslem jsem se řídil při vstupu do každého zaměstnání a zatím to vždycky vyšlo.

metallica*
hodnocení

Moc děkuji za radu...někde jsem slyšela velmi moudrý a dobrý citát a to ten, že: Jednou jsem slyšel jak mladému člověku dávali moudrou radu: "Vždycky dělej to, co se dělat bojíš."...no asi na tom něco bude*zed**slunce*

buss
hodnocení

1x

Už to tu někde bylo probíráno, sebevědomí se dá cvičit, ale ta činnost je o přesvědčování lidí si ten produkt vzít, nejspíše pojišťování a pod. Končí mi teď pojistka a už byli čtyři lámači po sobě, bylo mi řečeno, že se mnou ztrácí zbytečně čas .. a další se dokonce nasr ..štval, že se nechci pojistit, je to pro mé dobro, ovšem za mé peníze. To musí být člověk hroch, aby odmítnutí odolal a pokračoval v lámání, nabízení, oblézání bytů dál.

eulalie*
hodnocení

1x

Nemyslím si, že by pro vás bylo to pravé ořechové jít pracovat ke stejné firmě jako váš přítel. Pořád se budete srovnávat. Také mi to nepřipadá, že by tato práce byla pro vás zrovna moc vhodná. Máte-li blok už nyní, když o nic nejde, budete ho mít ještě větší, když opravdu půjde do tuhého a vy si budete vydělávat na živobytí. Budete pod neustálým tlakem prodat produkt, firma na vás bude tlačit v oblasti výkonu... dobře si zvažte svůj krok, jestli je tato práce pro vás tím nejlepším řešením. Se sebevědomím to nemá nic společného, spíš jde o to, jak umíte přemluvit lidi, aby koupili zrovna to, co budete prodávat. Z vašeho psaní je evidentní, že cítíte mindráky vůči svému partnerovi. Možná, že byste ho v práci mohla i trumfnout, ale jak by se k tomu postavil váš partner? Někteří mužové nemají rádi, je-li žena úspěšnější než oni, navíc ve stejné práci u stejné firmy. Tak asi tak.

metallica*
hodnocení

Děkuji za názor...v tomhle ho znám fakt dobře a byl by i rád když by se mi dařilo a to že by jsme byli často spolu tak máme takovýto život a dot nám to i vyhovuje...jinak moc děkuju

kia*

Souhlasím s Vámi, nenapsala bych to lépe. Zdá se však, že slečna to přecejen zkusí, ovšem podle mě dojde na Vaše slova.

marenka*
hodnocení

0x

Řešení mi přijde jednoduché. Když už to dělá váš přítel, ať vám jedno zavolání novému zákazníkovi přenechá a na první schůzku může přeci jet s vámi.

(nějak mi to smrdí reklamou, uvidíme ;))

metallica*
hodnocení

Žádnou reklamu nedělám, kdybych chtěla hned to tam napíšu. Ale děkuju za názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]