Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím odpověd ,na již položenou otázku,všem Děkuji J
Z čeho? To může být z mnoha věcí. Zánět může být v těle a jen se přesunout, může to být z nachlazení, ze sezení na něčem studeném, když málo pijete, od ledvin, ze sexu ...Krev v moči ta je při tom zánětu běžná.
může to být z prostydnutí, ale většinou je to bakterální infekce a to prostydnutí ji jenom uspíší...
Bývá to z vody v bazénu (docela často), špatná hygiena (zapaření), špatné prádlo - silonové kalhoty příp. tanga, která fungují jako knot... ze sexu ... možností je spousta.
léčení: brusinky, brusinková štáva - to je to příjemnější, urologický čas 2l denně... U lékaře - Biseptol
Me se to treba stalo, kdyz jsem jela busem delsi trasu a nemohla na wc. Musela jsem uz na nadrazi, ale rekla jsem si, ze tu hodinku preziju. Uz v pulce cesty me chytaly krece, strasne, ale pak to nejak odeznelo a bylo mi lepe, ovsem obsah mechyre tlacil dost Doma rychle na zachod... ale nic. Neslo to, pouze par kapek krve. Tak jsem se samozrejme trochu zdesila, ale za pet minut uz se stavidla pustila sama. Krev se pak uz nevratila, ale pro jistotu jsem brala tyden Urinal.
Jeste doplnim za sebe jednu vec - hodne pijte, nejlip urologicky caj a radsi zajdete k doktorovi. Vzdycky jsem povazovala zanet mocaku za banalitu az do chvile, nez jsem to naposled jako uz nekolikrat predtim prechodila a byl z toho zanet ledvin. Neco tak strasneho bych nikomu neprala, je to fakt peklo a doktorka mi tenkrat dost vynadala a rekla, ze jakmile je krev v moci, ma se to hned lecit, protoze se tim clovek opravdu koleduje o hodne zavazne problemy.
nejdriv bolesti zad kolem krize, coz jsem taky podcenila, myslela jsem si, ze jsem jen prochladla a navic ten zanet mocaku uz byl pryc, takze jsem si to do souvislosti nedala. Ale bolest se porad stupnovala a posouvala se nahoru, nakonec jsem nemohla spat, poradne chodit, nemuzete si ani sednout a oprit se, proste neustala strasna bolest, na kterou nic nepomahalo. Doktorka udelala vysetreni moce, jednou me hranou ruky tukla zboku do zad na urovni ledvin, coz mi podlomilo nohy bolesti a bylo jasno. Nastesti jsem nemusela do nemocnice, ale nabidli mi to, ze by to pry bylo lepsi. Rikala, ze pokud se to poradne neleci, zanet se muze stat chronickym a v krajnim pripade to konci az transplantaci ledvin. No vydesila me dost, musim rict, takze uz to nikdy radsi prechazet nebudu
Mě zase urolog vynadal, že urologický čaj je to nejhorší co můžu dělat. Zánět močových cest jsem měla asi tak třicetkrát a rozeženu to pouze a jen antibiotiky, žádné brusinky a ani nic podpůrného mi nepomáhá a to jsem to nikdy nepřechodila a vždy léčila. Jediné co mi pomáhá jako prevence je čaj z vřesu a kapky z lichořeřišnice.
Tak vám přeju ať to nemáte podobně.
Fakt? toto je teda zajimave, ja mela urologicky vaj doporuceny + teda jeste litry dalsich tekutin, aby to donutilo ledviny co nejvic pracovat a rychle vyplavovat. A rekl vam doktor proc ten caj ne?
ahoj
Mám stejné potíže,zánět moč.se střídá s mykózou,buď mámjedno nebo druhé.
Jet o děs,otravuje mi to běžný život.Vyčetla jsem ,že by to mohla být i cukrovka,co to způsobuje .Máme ji v rodině,tak jsem si zašla k obv.,aby mi nabralkrev a udělal test.Nemám čas běhat po doktorech,ale obávám se ,že už toho je dost (za posl.rok minimálně 7 zánětů...) a že se mi to vrátí jako boomerang.
Chci se zeptat proč ten urol.čaj ne?Zajímá mně to,ze začátku mi přišel dost hnusný,ale jak ho piju docela často už mi i chutná...brusinky jsou ted šíleně drahé a asi už mi ani moc nepomáhají.Je to hnusná nemoc,já nedostanu rýmu,ale nastydnu takto...ach jo.
PS:Ještě chci dodat,že jsem vypozorovala,že stres,nervy na pochodu jsou "bezva" spouštěč těchto problémů.
Prý protože je příliš agresivní a moc dráždivý. Nejlepší je prý obyčejná voda. Co člověk zmůže. A taky je pravda, že než jsem začala chodit k urologovi, chodila jsem k normální obvodní doktorce a ta mi jednou nechtěla dát antibiotika, ať prý piju urologickéj čaj a přijdu za týden. Každopádně asi nemám horší zážitek. Nevím jestli si to dovedete představit, ale když jsem po tom týdnu skoro nedošla, zeptala se mě, jaký mi předepsala antibiotika... Ten čaj mi vůbec nepomohl, tak už ho nepiju.
Ale věřím tomu, že to někomu pomáhá, i ty brusinky. Ale mě už prostě ne. Taky jsem měla ze začátku jiný průběh. To se celkem dalo vydržet i tři dny bez antibiotik, ne strašná bolest, jen třeba časté chození na záchod. Ale teď to mám tak, že jdu na záchod - křeč, bolest, okamžitě teplota a mám problém se vůbec z toho záchoda zvednout. Je to strašně prudké a mám problém dožít to, než ty antibiotika začnou fungovat a to je mám všude sebou
Je to hrůza. Nikomu bych to nepřála. A je pravda to s tím stresem. To je velký spouštěč a taky to, když zapomenu pít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.