Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ječné zrno a čočky

Od: sosovice odpovědí: 3 změna:

Pěkný nedělní večer,

můžet mi prosím poradit? *modla*

Mám ječné zrno, léčím to kapkami od očařky a heřmánkovými obklady. Už jsem se zbavila opuchnutí, zrudnutí a většiny bolesti. :) Nosím teď brýle a ráda bych věděla, kdy je bezpečné po zánětu znovu začít s čočkami? Je mi jasné, že musím doléčit, ale zároveň bych nerada nosila ty brýle zbytečně dlouho, jsem z nich na prášky už po pár dnech. :D

Předchozí čočky jsem vyhodila, i když byly teprve podruhé použité (*zed*), abych si infekci nezavlekla zpátky. Kdy je tedy bezpečné načít nový pár? Nerada bych, aby se mi to vrátilo a musela bych vyhodit i další pár. :(

Děkuju ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Sosovice, ještě chvíli vydržte, dokud Vás neopustí ječné zrno úplně. Vydržte to s brýlemi. Jako test zkuste do oka kápnout trochu roztoku na čočky, jestli Vás to bude pálit nebo svědit.

Samozřejmostí je dodržování 100% hygieny při manipulaci s čočkami! Tzn. naprosto čisté ruce a důkladná desinfekce čoček před nasazením i po sundání!

sososvice

Samozřejmě že vydržím, jen nemám odhad, jestli po vyléčení je bezpečné vzít čočky po týdnu, po třech dnech? Ale tip s roztokem dobrý, díky. :)

cocinkamichalka*

Přimlouvám se za ten týden po úplném odléčení. Čočky jsou samotné pro oko velkou zátěží. Taky jsem čočky nějakou dobu nosila a teď si brýle nemůžu vynachválit... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]