Nejste přihlášen/a.
Pěkný nedělní večer,
můžet mi prosím poradit?
Mám ječné zrno, léčím to kapkami od očařky a heřmánkovými obklady. Už jsem se zbavila opuchnutí, zrudnutí a většiny bolesti. Nosím teď brýle a ráda bych věděla, kdy je bezpečné po zánětu znovu začít s čočkami? Je mi jasné, že musím doléčit, ale zároveň bych nerada nosila ty brýle zbytečně dlouho, jsem z nich na prášky už po pár dnech. :D
Předchozí čočky jsem vyhodila, i když byly teprve podruhé použité (), abych si infekci nezavlekla zpátky. Kdy je tedy bezpečné načít nový pár? Nerada bych, aby se mi to vrátilo a musela bych vyhodit i další pár.
Děkuju
Sosovice, ještě chvíli vydržte, dokud Vás neopustí ječné zrno úplně. Vydržte to s brýlemi. Jako test zkuste do oka kápnout trochu roztoku na čočky, jestli Vás to bude pálit nebo svědit.
Samozřejmostí je dodržování 100% hygieny při manipulaci s čočkami! Tzn. naprosto čisté ruce a důkladná desinfekce čoček před nasazením i po sundání!
Samozřejmě že vydržím, jen nemám odhad, jestli po vyléčení je bezpečné vzít čočky po týdnu, po třech dnech? Ale tip s roztokem dobrý, díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.