Nejste přihlášen/a.
Bydlim v domku,jehoz nejsem vlastnikem,najem neplatim,ale ustni dohoda je,ze musim vse opravovat,udrzovat,jelikoz,zde bydlim.Mam velmi nizky prijem a na soc.dorovnani,mne bylo receno,ze kdybych mela najemni smlouvu,ze by mi mohli pripocitat az 30 procent z prijmu.S majitelem je tezka porizena,aby napsal najemni smlouvu,musela bych nejak sama a jeste se modlit,aby podepsali.Kdyz uz by mi to dalo tolik usili,potrebuji mit jistotu,zda mi uznaji,ze bydlim za udrzbu domu.Mam obavy,aby to nekrachlo na tom,ze mi reknou na soc.ze udrzbu musi platit majitel a treba chtit pak neco na me zaplatit a s tim bych treba prisla na urad.Pravda je takova,ze majitel,neda do nem.ani korunu,ze drobne opravy tady financuji leta a ze na strechu deravou,nemam nasetrit z ceho.podotykam,ze jsem invalidni se 4 detmi,bez sirotciho duchodu,zijem z minima a 2 deti studuji.Zadala jsem o prispevek na bydleni na kontaktnim miste a pry mam male naklady,takze zadny narok.Takze potrebovala bych vedet,jestli se vubec takova najemni smlouva muze napsat,ze prebiram veskere placeni za udrzbu domu i velke opravy.Po odecteni nakladu na elektriku a uhli,nam vychazi prumer asi 2000kc. na osobu.Jenomze,syn ma celilakii a za studije jednomu synovy platim 6000,dalsi si nastest privydela na sebe je na VS,takze zijem z ruky do...za 4000kc mesicne.Z toho na opravu strechy oken,dveri neusetrim a opravdu hrozi,ze se rozsypou.Ma nekdo prosim nejaky typ,jak formulovat n.smlouvu?Citim se hrozne,kdyz o tom tady pisi,holt socka,ne uplne svoji vinou.DEkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.