Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdrogovaný otec vs péče o dítě

Od: krkovicka* odpovědí: 18 změna:
Ptám se ohledně známé.Má soudem určené dítě předávat otci co druhý víkend na střídavou péči.Nyní se doslechla,z velice důvěrného zdroje,že otec kouří marihuanu a semtam i něco víc.Nemůže dokázat,že to dělá i v době kdy má v péči 3letého syna,ale vždy se jí zdal jaksi divný při předávání.Může prosím podat návrh u soudu,nebo jak se tomu říka o zakázaní styku s dítětem?Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Snažil bych se otce dítěte nenápadně kontrolovat a pokud by častějc jevil známky toxikace bejt domluvená s nějakou sociální pracovnicí která by byla ochotná okymžitě když ta situace nastane přivolat policii případně nějakýho svýho nadřízenýho nebo spolupracovníka kterej by to případně někde dosvědčil. Snažil bych se to taky nějak zdokumentovat. Telefonů který dokážou natáčet videa a jsou nenápadný je už dneska mraky.

Přeju vaší známé aby se její obavy nenaplnily a ona se nemusela o své dítko bát.

doplněno 05.06.11 11:37:

I když, zfetovanej když ho začnete natáčet se asi projeví víc než když ho bude natáčet nenápadně.

krkovicka*
hodnocení

Děkuji lujsy,snad to zabere,aspoň to.Mít v ruce několik důkazu.Ten malý to ještě nechápe a třítetého,můžete poslat hrát si do pokojíčku a skouřit se s kámošema...

Ještě bych si třeba zkusil něco zjistit o nějakejch levnejch způsobech testů na ty sr.čky co marjánka obsahuje.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Pokud má opravdu vážné podezření, tak může na sociálce požádat o jejich asistenci při předávání. A ti si k tomu mohou pozvat i policii. Bez důkazů nemá cenu k soudu chodit.

krkovicka*
hodnocení

Nechápu jaký důkazy.To má vždy podstoupit odběr krve,nebo načůrat do kelímku?Zdá se mi,že to je mezník v zákoně.Dítě matka předat musí to je ten problém.Sociálka zde nemá žádný pravomoce to neumožnit,protože přímý důkaz není.

nadne
hodnocení

0x

Ta "známá" asi může všechno; i bez důkazů, má přece už nějaké zkušenosti. Ale ON se bude bránit, a možná s důkazy.:)

krkovicka*
hodnocení

Nechápu.Jak se bránit?Ptám se jasně,zda může zamezit styk dítěte s otcem,bez toho aby na ní nešel stím,že co je psáno je dáno,že dítě musí připravit na náštěvu u otce a předat ho taky musí,ač se jí nezdá,že je zcela vpořádku a až teď ví zcela jistě,že hulí a ještě bere jiný drogy,ale dokázat mu to nejde(ohledně testů),když má na víkend syna?Takže nic?Nejde se proti tomu postavit?Přece v první řadě jde o zájem dítěte,které zatím až tak moc nechápe,jestli otec je s prominutím na sračky,nebo taky ne.
ladinpraha*

Krkovičko, já jsem ti napsal, jak to funguje. Sociálka může být u předávání dítěte a je na ní, jak to posoudí. U soudu stačí i výpověď jejich pracovníka. Ale pokud víš lépe, jak to funguje, tak nechápu proč se ptáš. Podstatnou roli taky hraje to, jaký dojem matka zanechá na sociálce a jak je schopna se s nimi domluvit.

krkovicka*
hodnocení

Ne.Ladine,nevím,a proto se ptám,zda třeba někdo se stím už nesetkal.Příjde mi to trochu přitažený za vlasy.Na základě "pouhého podívání".Rozhodně to není lehký.Každopádně s Váma souhlasím a děkuji i za to,že jste si našel čas odpovědět.
ladinpraha*

Sociálka obvykle zastupuje dítě a matka by s ní měla být ve styku. Oni taky mají kontakty všude kde je potřeba. Jejich slovo má u soudu určitou váhu. Oni spolupracují i s policií, obvykle přímo s kriminálkou (alespoň tady). Oni mají přehled a informace o otci i matce. Takže jediná cesta je přes ně.

krkovicka*
hodnocení

Ok.předám.Za mě,u předání,čistý být může,ale pak může být sjetý úplně.Myslím si že se čeká až se něco stane malýmu,pak se teprv začne řešit.
nadne

... přece jako se vším. To víte, otcovství nelze " zrušit ve zkušební době bez uvedení důvodu", protože kdo by pak na dítě platil alimenty?. Ale napadá mne, že by MOŽNÁ šlo nalézt dítěti jiného otce, který by ho adoptoval. Ale nevím, zda by s tím biologický otec musel souhlasit. Existují také muži, kteří nezavadí ani o cigarety, ani o alkohol, ani o drogy, ale bohužel, o takové muže zase nezavadí ženy. Zkrátka jakého otce pro své dítě si ta známá vybrala, takového má.

antara

Skvělá odpověď. Starostlivá matinka najednou zjistila ... :). Pohádky pro děti od věku 3 let může vyprávět akorát tak svým (podobně orientovaným) kamarádkám.

krkovicka*
hodnocení

By mě zajimalo co byste dělala vy!Svěřit dítě notorickýmu opilcovi,nebo sjetýmu otci.FUJ že Vám hanba nefackuje.

martinaa*

Ani na minutu Vas nenapadlo, ze mohl zacit hulit az po zacatku tehotenstvi? Pripadne - ale uprimne - si odpovezte na otazku, kolik zen tvrdi "ale on toho kvuli me necha", "az se to male narodi, tak to bude lepsi". Verite, kdyz opravdu milujete? Pokud ne, nemilujete, pokud ano, jste za hloupou slipku, ktere pak bude okoli opakovat "mas, cos chtela", "bylas blba, zes mu verila", pripadne "melas ho nechat uz davno".

antara

KGB a Mossad na tom pracují určitě taky :)

nadne

No, a když zaměstnavatel "zruší pracovní poměr zaměstnanci bez uvedení důvodu" pouze na základě "pouhého podívání", to Vám nepřipadá trochu přitažený za vlasy? A vidíte, je to schváleno, předepsáno a tedy povoleno v Zákoníku práce.

krkovicka*
hodnocení

Právě proto jsem se chtěla zeptat zda kamarádka může aspoň něco podniknout.Jinak tuším,že ne.Přece nebudu chtít po otci aby mi předal moč nebo oliznul papír.Navíc má syna 3 dny a to může být zdrogovaný klidně druhý den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]