Nejste přihlášen/a.
Jsou prášky i různé pomůcky,které pomáhají,když se někdo rozhodne přestat kouřit cigarety.Zajímalo by mě,zda něco na pomoc existuje i těm,co chtějí přestat kouřit marihuanu.O ničem takovém jsem neslyšela,ani nečetla.
Zrovna teď jsem na nějakém rádiu na půl ucha poslouchal o jakémsi spreji, který nahradí tělem požadované množství THC, a v případě že to závislému pomůže, je možné tento sprej dále předepsat a pomocí něj postupně odvyknout. Zkusím zjistit stanici, třeba bude na netu záznam...
doplněno 03.06.11 19:51:Ještě to jede!
doplněno 03.06.11 19:52:... o té marjánce už mluvili, zkus ten pořad potom vydloubnout z archivu celý...
Jj, já dneska poprvé, a to úplně náhodou! A pak se vrátím k compu a koukám na dotaz - docela náhodička!
V tom archivu to možná bude až zítra...
Tak debata o závislosti na marihuaně a její léčbě už je v archivu výše zmíněné rozhlasové stanice.
Pro jistotu jsem to downul, pokud máte zájem tak je to i na volny.cz/...
P.S.: Je to velmi rozumná debata o tomto problému, doporučuji k poslechu!
Dobrý den. Když to není droga, tak by tam asi neměla být vypěstována žádná závislost, Ale ono to tak zase pravdivé nebude, protože byste se asi zde neptala. Že kouření trávy je něco nenormálního je jasné a já proti němu nemám nic, když ti kuřáci budou zavřeni někde v podzemním bunkru a puštěni na veřejniost, až se jejich smyslové vnímání vrátí do normálu. A zde bychom mohli dlouho diskutovat, co je to ten normál. A podle mě kuřáci čehokoliv, požívači alkoholu v míře vyšší jak 1 pivo, a uživatelé všelijakých sajrajtů od léků po čuchání čikuli, jsou ubožáci, kteří se nachali načapat prodejci těch svinstev. A že proti tomu neexistuje žádný masivně rozšířený lék, je jisté. A pravděpodobnost, že kuřák trávy přestane sám od sebe je stejně velká, jako že někdo se přestane šrábat za uchem, když si na to zvykl. Jediná možnost je silná vůle. A to mě připomíná, jak se potkají dvě báby a ta jedné říká: Ty Stázko, čula sem, že tvůj starý přestal kouřit mariánku. Je to pravda? A Stázka říká, jo, je to pravda. A počůvaj, to chce ale silnú vůlu. A Stázka říká, tož tu já mám. Odkaz : marihuana.cz/... A tak to nějak s tou mariánkou bude . S pozdravem Laďa
doplněno 04.06.11 16:53:Že to zde nikdo tak nepodal, nezanamená, že všichni kuřáci mariánky to tvrdí, jakož i to že kdykoliv mohou přestat. Otázka je, kolik jich přestane a kolik jich postoupí do vyššího levelu.
Ladajaskva: nikdo zde, pokud jsem si všiml, netvrdí, že travka není droga. Je to droga stejně jako pro někoho jiného nikotin, alkohol, automaty, sex či práce, pro někoho i škrábání za uchem. Přemíra "drogy" je vždy škodlivá, platí to i u práce či sexu, pak už je to záležitost pro odborníka na závislosti, pokud se s tím tedy člověk nedokáže vyrovnat sám - vždy však v první řadě musí sám chtít!
P.S. Pro kolik z nás je poraďte.cz určitou "drogou" a jsme na tomto serveru už trošku závislí?
Marihuana,narozdíl od jiných špecií,nezpůsobuje závislost.Takže není co léčit ani se odnaučovat.
Jabrako,neútoč na mne,já to taky nedělám,ikdyž někdy napíšeš pěknou blbost,slyšels o toleranci?Já jsem to taky četl,není to můj názor,jasné?
Des: V tomto případě se zastanu Jabraky, prezentujete to jako svůj názor, nikde neupozorňujete na citaci ani nepíšete, že "kamarád říkal, že:"
Nicméně mám pár kamarádů, jejichž užívání trávy už lze za závislost opravdu považovat! A to bohužel i s následky, jako je pomalejší chápání problému či poslechnutí pokynu a "zapomenutí" na něj...
Jinak, i já si příležitostně tuto lehkou drogu "dám" a podle mne je méně návyková, než alkohol či cigarety. S jinými drogami naštěstí zkušenost nemám a doufám a věřím, že u toho zůstanu...
hope,kdyby to napsal jinde,je mi to jedno ale reakce je jasně na mne.Jinak s tím léčením,jsem slyšel,že marjána léčí rakovinu.Jak,nikdo neví ,ale ten dotyčný umře,tak nějak,spokojenější.Takže je to i otázka prevence.Pokud je někdo zhůvěřilec,přejde na tvrdé drogy,semnou dělali také marjánkaři a byli normální.Žádná spodina.
Co se týká Jabrakovy odpovědi, možná měl napsat, že užívání marihuany je určitou přípravou k přechodu na těžší drogy, pak bych souhlasil. Ovšem ne proto, že by travka tuto potřebu nějak zvyšovala. Spíš proto, že pokud někdo chce vyhledat tvrdou drogu, nejdostupnější je právě ta přestupní stanice- marjánka. Jak kvůli cenové dostupnosti, tak kvůli nutnosti najít toho správného dealera. Několik mých kamarádů má mnoho zkušeností s různými drogami, a většina z nich se sama časem uklidnila a opravdu jim travka naprosto stačí ke štěstí.
Co se týká léčivých účinků marjánky, tak tomu už snad nevěří jen naši zákonodárci. I já bych radši - teď hodně přeženu - zemřel zhulenej bez bolestí, než bez trávy na raka!
Mé nejlepší kamarádky syn kouří marihuanu už 10let.Chtěl by přestat,nebo to alespon hodně omezit,ale prý se mu to vůbec nedaří.Jak jde někam mezi kamarádi,tak si ji prý pokaždé zakouří.
No ono se toho navykládá,stačí si najít to na netu,brojí proti tomu jen doktoři a ti co ji užívají s rozumem,tak dokonce tvrdí že je léčivá.Těžko říci,kdo nezkusil,nechápe.
Ti co ji používají to okecávají ,že je léčivá.Ale proč ji kouří mladí,kteří nemají žádné zdravotní problémy.Určitě to nedělají pro své zdraví a vymatlávají si tím mozek.
Nezkusila jsem,tak nechápu.Ale kamarádky syn kvůli tomu přišel o řidičák,tím i o práci.S rozumem se mě zdá,že zůstal tak na 16rokách,kdy s tím prý začal.
No, to ma tezke, zadne naplasti ani prasky proti marjance nejsou, snad zvykat zvykacky...? Pokud nema pevnou vuli, tezko muze prestat, kdyz se pokazde necha opet strhnout. A vim, co mluvim, byla jsem taky zavislak na sladkem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.