Nejste přihlášen/a.
Zdravím lidičky.
Mám menší dotaz. Jsem z Ostravy a kousek, v jedné části lesa u takové pískovcové skály jsem objevil vojenský kryt. 3x3metry. V té oblasti mě to překvapilo. Krom toho v té pískovcové skále je zazděný nějaký otvor. kde mohu sehnat informace co to je, k čemu to sloužilo a pod.?
Popřípadě existuie nějaká vojenská mapa, kde jsou vyznačeny staré kryty?
Vyfotil bych to a poptal se na příslušném webu o opevnění, je jich několik, lokalitu přesně neváděl, jen Ostravsko. Byla-ii to linie, musí být další! Byla tam kasárna, střelnice ...? Tady je jich také několik, tzv Kochbunkry ze závěru války budování Mährische Sperrzone (linií bylo více), proč tady to nikdo neví (a situovány východ-západ, ne jih - sever).
Zkusil jste bunkry.cz?
doplněno 02.06.11 13:19:Případně zkuste kontaktovat přímo vydavatele a autora "bungrologické"literatury, odborníka i majitele rekonstruovaného bungra (vše v jedné osobě), Radana "Codyho"Láška. Bohužel na něj již nemám přímý kontakt, ale jistě ho seženete přes web jeho nakladatelství codyprint.cz/... . Myslím, že Vám pomůže odvolání na doporučení od Hopa, pozdravujte ho ode mne, díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.