Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moc vás prosím o radu co mám dělat, protože se moc trápím. V práci jsem se zamilovala do kolegy. Jsem sama, on je sám. I on mi naznačil, že se mu líbím. Je to v úplném počátku. A v tom samém okamžiku, začala moje kolegyně, se kterou bojui roky o to, že vždy ona musí mít navrch a být jako lepší než já a mít vše co já, s ním flirtovat, předvádět se před ním, stahovat jej a možná je i do něj zamilovaná. A mě to bolí. Ona velmi střídá muže, dokáže skutečně snad každého dostat, je velmi falešná, zlá a bezcitná. A zároveň zadaná. A má z toho radost, že mi to vadí. A on? Začíná si s ní velmi rozumět, se mnou už se ani moc nebaví, i když mi tvrdil, že ho nezajímá a nelíbí se mu. Celé dny se na to koukám, jak spolu laškují, já jsem spíše v tomto ohledu uzavřená, neprojevuji se před okolím a dělám, že to nevidím a je mi to jedno. A doma pláču. Prosím poraďte. Předem velmi děkuji.
Dobrý den. Ženská, nevím na co čekáte. Normálně se ho zeptejte, zda by s Vámi nezašel na večeři, či někam jinam. Při té příležitosti mu vyklopte všechno tak, jak jste to vyklopila nám. Na kolegyni se vybodněte. A jestli ten kolega má v hlavě mozek, tak to nebude brát jako podlézání a pomlouvání sokyně, kolegyně, dračice. Nesmíte být tak ušlápnutá. A ono někdy pomáhá, až se budou spolu bavit ( nejlépe v pondělí ), jít kolem a zeptat se , tak, jak bylo s Frantou ( či jak se ten její momentální amant jmenuje ) o víkendu. Ježíši, já jsem se spletla, ty už vlastně s Frantou nechodíš, myslela jsem Jarouše. A podobné finty. Zde je pro inspiraci něco, sice z jiného soudku, ale aspoň Vás to povzbudí : metoo.cz/... S pozdravem Laďa
Laďo, tak jsem si přehrála ten kousek a nemůžu uvěřit, že se něco takového děje. Jsem šťastná, že do práce už nemusím. Ale Vaše rada se mi líbí. To bude kolegyně koukat až uslyší, jak to střídá. Snad kolega dostane rozum, a když ne, tak jak píše "eulalie", jen ať si ho dračice nechá. - stařenka
A nemůže to být tím, že s kolegyní lehce flirtuje, sranduje, baví se. Uvolněně, vesele. A s vámi poslouchá řeči, jakáže je ona potvora a vůbec. Vážné blabla, kdy se vytratila lehkost, úsměv, lehká provokace. On nestojí o vážnost, chce se bavit. A jestli se zakouká do toho, co vidí, je otázka času. Jednou dva mniši v Tibetu, došli k rozvodněné řece. Přišla tam i žena v krásných šatech a chtěla na druhou stranu. Jeden z mnichů ji vzal do náruče a přenesl ji. Pokračovali v cestě sami, bez ženy. Ten druhý mnich stále dorážel: Víš, že nám náboženství zakazuje ženy a ty jsi ji nesl, to se nesmí, to se nemá." A stále dokola, až ten první, ztratil trpělivost a řekl:"Já jsem tu ženu odložil u řeky, ale ty ji stále neseš."
Nenesete vy kolegyni na každé setkání s kolegou? Nenesete ji stále ve své hlavě. Neovládla ona většinu vašich myšlenek, neotrávila vám pár hezkých chvilek? Opravdu stojí za to?! Odložte ji jednou provždy! A žijte si svůj život, se svými myšlenkami o svém životě a ne jejim. Nedovolte někomu, koho nemáte ráda, aby ovládal váš život! Byť by to nebylo vidět.
Milá Pavlínko!Jak jsem tu to vše četl,tak jsem se s chutí zasmál,Každý kdo vám tu radí, tak má v něčem svatou pravdu.Já jsem stará škola a zamilovaný jsem byl také až po uši.Ale píšete,že ta vaše proradná kolegyně ví o tom,že vás to štve.Proč je stále pozorujete?Ano mrzí vás to.Ale tím více to bude dělat.Chodte do práce krásně ustrojená,učesaná,našminkujte se decentně,podkasejte si trochu prsa a usměv na tvář a hurá do práce.Vyhýbejte se je sledovat stále a bude-li příležitost tak si sním vesele komunikujte a přitom,se zeptejte,zda by nešel na kafe,zmrzku,či kina.Sice dříve dívka nepozvala, jako první, ale dnes je to asi normální.Nechovejte se jako vaše kolegyně-koketa.Vy ho milujete,ale on zatím jen možná vás má rád.Ale nemyslím,že by mu byla přednější koketa.Jen opravdu se mu s ní třeba dobře baví:a ona třeba vůbec nemá o něj zájem,ale jen to dělá vám naschvál.Když nebudete na její výzvy reagovat,tak ji to přestane bavit a on také a najde si novou obět.Nedržte se uplně stranou,ale využijte první příležitost si s ním promluvit.Neprojeví -li on zájem,tak vám nic jiného nezbude,než bud čekat, až se jeden druhému omrzí,nebo si najít jiného chlapce,ale né natruc,to by nebylo fér vůči tomu druhému.Přeji vám hodně štěstí a veselou mysl.
Pamatujte si, Pavlínko, že muži nemají rádi ušlápnuté puťky. No možná ano někteří, ale pak se po nich doma vozí, zesměšňují a různě jinak ponižují. Toto chcete? Asi ne, že. Kolegyni samozřejmě dělá dobře, když vám může přebrat potenciálního nápadníka. Ona si tím zvýší svoje sebevědomí, že je pro muže neodolatelná. A je na koni. A kde jste vy? Zalezlá v myší díře. Tak z ní honem vylezte. V práci se chovejte vesele, sebevědomě, hezky se oblékejte a hlavně - nedejte se tou proradnou kolegyní zaskočit. Nevím, co by na vašeho vyhlédnutého nápadníka mohlo platit. Jestli to, když uvidí, že vás ztrácí, když už projevíte o něho nezájem - pak se možná on začne o vás více snažit. Asi tak, když se mu ta žena sama nabízí, který muž by asi tak odolal, když je nezadaný? Možná se mu s ní dobře hovoří, ale ve skutečnosti myslí na vás. Vy se mu ale musíte jevit jako mladá žena, co ví, jakou má cenu. On z vás nesmí cítit nějaké zoufalství z toho, že vaše kolegyně má momentálně navrh. Třebas vás ten nápadník zkouší, chce vědět, jak zareagujete - anebo se mu prostě líbí být obletován a dobýván zadanou ženou, jelikož ví, že když si s ní užije, tak o co jde... ona je zadaná. Jojo. Je to těžké tady ty lásky. Anebo se řiďte pořekadlem - co je v domě, není pro mě a v práci žádný románek nenavazujte, na kolegu se vykašlete a nechte ho té zadané dračici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.