Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpoždění letu na dovolenou vs možné nároky

Od: keila* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den , mám následující dotaz.
U nejmenované CK jsem si koupila zájezd last minute do Egypta.
Odlet měl být původně 16.00 28.4.2008 a návrat 3.5.2008 18.00 .
Což by mělo znamenat , že spolu s ostatním jsem také zaplatila 5 nocí v hotelu. Jenže let měl zpoždění přes 7 hodin tak se stalo , že do cílové destinace jsme doletěli až 29.4.2008 v 06.00 hod ráno, chtěla bych vědět jestli mohu uplatnit ztížnost , že jsem tedy prakticky přišla o jednu noc a proto chci vrátit od CK poměrnou část , kterou jsem v ceně zájezdu uhradila.
Chtěla bych podotknout, že mi nejde o těch pár tisíc , které dostanu zpátky, ale o to , že se mi zdá, že pro tuto CK se podobné věci staly dalším vedlejšímj příjmem.
Protože uznejte sami , oni platí hotelu jen za noci, které tam opravdu prakrticky strávíme a pokud se toto se mnou stalo dalším 25 lidem což je cca 8 pokojů, znamená to tedy že sami sebe obohatili na jednom zájezdu o třeba 25 - 30.tisíc.
Mám tedy právo po nich toto vymáhat?
Děkuji moc za odpověď!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwertz*
hodnocení

0x

Jste si jistá, že CK tu jednu noc neplatila? Většinou je potřaba zaplatit v hotelu noc, která je rezervovaná a to i tehdy, pokud klient nepřijede. Navíc do hotelu pouštějí většinou až po 11 hodině a sama píšete, že jste tam dorazila ráno v 6.

keila*
hodnocení

no prave ze v nasem pokoji byli lide...a my sme dostali jiny ,kde jsme meli pockat nez lide odejdou a sluzba ho uklidi ...o tom ze jsme dostali jiny hotel nez jsme meli mit ani nemluvim to je holt udel last minute a takto stavene dohody...to mi nevadi...mela jsem za to , ze prvni a posledni den je na prepravu, pokud ale budu chtit byt dusledna tak my jsme tedy cetsovali dva dny..:-/

yurek*
hodnocení

0x
Reklamujte - CK se k tomu jistě vyjádří.

dusatka*
hodnocení

0x
Někde jsem slyšela, že CK neodpovídá za škodu, pokud je zpoždění letu z důvodu počasí. Nejlepší asi bude přečíst si podrobně cestovní smlouvu, tam byste to měli najít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]