Nejste přihlášen/a.
No a neměl by svoje problémy řešit přítel sám? Jak by asi vypadal, kdyby za něj bojovala jeho ženská? To by v práci nevydržel vůbec, byl by pro všechny za bačkoru...
Vidíme tady pohled jen z jedné strany, možná to jeho kolegové vidí jinak. Možná je rejpal - prostě "nedrží hubu a krok" a to se vedoucímu nelíbí...
U nás máme taky propustky v určitém formátu a musíme je používat...prémie dostane taky jenom někdo...
S těmi vysílačkami - to všichni hlásí když jsou na WC? jestli ano - musí i on... jak sjou nastavené pravidla, tak se musí používat...
Jasný, že slyšíte jednu stranu a taky nečekám "rozhřešení", ale pouze jsem se ptala na radu, zda máme oporu někde na nějakém úřadě.
Napadlo mě to, ale neudělám to. Hrála jsem si s tou myšlenkou, ale přítel umí mluvit sám..takže žádná bačkora není. Premie jsou za odvedenou práci a ne odměny za bonz.
Kolegové držkujou jen na cigáru a nebo když není vedoucí u nich, ale pak stáhnou ocasy a raději, aby měli klid.
Mám ověřeno, že účetní uzná potvrzení od lékaře a nemusí to být propustka jejich. Stačí papír od lékaře a uznávají to. Uzná to všem jenom jemu ne..
"murka", na úřadě nikde se s tím asi zabývat nebudou. To víte použití toalety, je velmi intimní, ale já jsem v práci také kolegyním řekla, že si musím odskočit na WC, kdyby se po mně někdo sháněl, aby věděli, kde jsem. Doufám, že se to nehlásí u přítele tlampačem, aby to všichni slyšeli. To už bych se tím spíš bavila. - stařenka
Poraďte přítel: "Arbeiten, arbeiten und Maul halten! " Zkrátka česky: ať pracuje, ať hlásí vysílačkou na celý sklad, že jde na WC, ať dělá, co vedoucí poručí a nic víc, ať se s vedoucím nehádá a nic řediteli nehlásí ani on ani Vy. Jinak může o práci velmi snadno přijít, vedoucí ani ředitel se s ním o tom bavit nebudou a zvenku žádný zaměstnanec žádnou právní podporu čekat nemůže, protože neexistuje. Za dveřmi každé firmy "stojí zástupy nezaměstnaných lidí", kteří by práci Vašeho přítele rádi dělali, i kdyby museli na WC chodit s vysílačkou. A nakonec ten zaměstnavatel ještě není z nejhorších, protože jinde už zaměstnavatelé berou lidi pouze na zkušební dobu za nízkou mzdu a ve zkušební době je periodicky obměňují (ruší jim PP ve ZD bez uvedení důvodu), protože jim to tak vychází mnohem levněji na mzdové náklady.
nadne-nedá mi nereagovat-bohužel váš názor přesně odráží řekněme dobu nedávno minulou-kdy všechno bylo všech a z cizího krev neteče(to se to pak "hospodařilo")...ale dnes,kdy za firmou stojí konkrétní majitel,společníci,akcionáři je logické,že každý racionálně uvažující majitel(é) se snaží tvořit zisk,čili s co nejmenšími náklady co nejvíce získat...přirovnejme to k hospodaření v domácnosti-asi taky těžko budete kupovat chleba od stejného pekaře(dodavatele) o 5,-kaček dráž než vedle v krámě,kde majitel krámu netvoří zisk nadnesenou marží,ale obratem...Není jediný racionální důvod,proč byste to dělal(a) -a stejné to je se zaměstnavateli-státem nasazené odvody a daň.zatížení(mimochodem až neúnosné,a s ostatními zeměmi nesrovnatelně vyšší)je prostě dané,ale výše odměňování za práci je už pohyblivé...Pokud mi budou lidi ochotni vytvářet nezbytnou činnost za onu mzdu,není pro mne coby zaměstnavatele platit víc...to znamená jedu na zkušebku a pak tradá,vezmu dalšího opět na zkušebku...Prostě systémem,státem, nastavená cena práce je přiliš vysoká(ony odvody),takže proto to "kličkování" zaměstnavatelů...Být vy v oné pozici-chováte se naprosto stejně...
Existuje i možnost soudit se se zaměstnavatelem - kvůli šikaně. Můžete pracovní spor i vyhrát, ale pokud se vám potom podaří přežít, tak to nevím. I vás jako vítěze u soudu mohou pak následně zničit legálně takto: naloží vám tolik práce, že to nelze stihnout. Následuje vytýkací dopis. Naloží vám znovu tolik práce, že to nelze stihnout. Následuje ukončení pracovního poměru pro neschopnost a jdete bez odstupného pryč. Celé okolí ví, že je to sviňárna, ale nikdo vám nepomůže - sám se bojí taky.
Lékařské ošetření/vyšetření musí doložit - ale na vzhledu tiskopisu nezáleží.
Hlásit, že jde na WC - asi bych tedy hlásil (když hlásí i ostatní) - a dělal bych si z toho legraci.
Jak bylo řečeno, vypadalo by divně, kdybyste se Vy v tom snažila angažovat - ačkoliv možná by jste dosáhla něco, co on sám ne ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.