Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení pracovního poměru ve zkušební době

Od: enricoo odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebuji radu. Nastoupil jsem do zaměstnání jenže sem teď dostal lepší nabídku a chci jít radši tam. Jsem ve zkušební době protože pracuji teprve týden. Jak se z té práce dostat? Zavolat že končím nebo jak? A co jim říct? děkuji za pomoc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Ve zkušební době lze odejít kdykoli bez důvodu.Osobně.Volají jen zbabělci.Když se zeptají proč tak jim říci co se mi nelíbí,pro dobré vztahy je to dobré,kdyby to druhé třeba nevyšlo.

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Zákoník práce, který je závazný pro zaměstnavatele i zaměstnance je v tomto případě jasný. Ve zkušební době mají obě strany právo odstoupit od pracovní smlouvy bez udání důvodu. Zpravidla se děje písemnou formou, ale i ústní forma není vyloučena. Je jakési nepsané pravidlo, že by se obě strany měly dohodnout předem, aby nedošlo k pozdějším konfliktům. Je jasné, že by měly být vypořádány všechny závazky ( jako vrácení ochranných pomůcek, vyfasovaného nářadí, klíčků od služebního auta atd ). Jinak důvod se neuvádí. Stačí napsat, nebo říci - končím pracovní poměr ve zkušební době. S pozdravem Laďa

palec*
hodnocení

1x

Dobrý den, ve zkušební době můžete odejít kdykoliv bez udání důvodu. Slušné je ovšem domluvit se se zaměstnavatelem osobněa říct pravdu - dostal jsem lepší nabídku.

enricco
hodnocení

tak dobrá, zítra tam zajdu a nějak se pokusím domluvit se zameštnavatelem. Snad mi ta nová práce vyjde a bude lepší než 12-tky ve fabrice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]