Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční příjem a vrácení přeplatku daně

Od: vondra007* odpovědí: 3 změna:

Nevíte někdo, zda se vrácení přeplatku daně započítává do ročního rozhodného přijmu pro uznání nároku na sociální dávky, konkrétně přídavku na dítě? Naše účetní to tam počítá, mně z logiky věci přijde, že by to tam být nemělo, pokud mi stát vrací to, co jsem mu zaplatil navíc. Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Mám dojem, že do příjmů pro určení dávek se započítávají čisté příjmy. Tzn. vrácená daň se započítává, protože a tu částku menší vyšel Váš běžný čistý příjem za rok. Takže teď se to jen srovná.

hodnocení

0x

Stát vám vrací část vašeho čistého příjmu, který jste mu odvedl navíc. Nevidím důvod, proč by se neměl započítávat do výpočtu dávek.

hodnocení

0x

Záleží na tom, CO vám vrací. Pokud přeplatek na dani (tedy to, co jste státu zaplatil), tak ten se započítává. Pokud daňový bonus (tedy daň je nula a stát vám naopak platí, i když žádná daň odvedená nebyla - to lze pouze u slevy na děti), tak ten se nezapočítává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]