Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponižující práce - jít na brigádu?

Od: sasa* odpovědí: 47 změna:

dobrý večer,

požádala bych vás o radu, předem prosím, snažte se vžít do mé situace, do stavu současné mládeže...

Studuji práva, od září do června každý rok (již 4 roky, už od gymplu) pracuji brigádně v divadle, pak jsou divadelní prázdniny. Každý měsíc si polovinu výplaty nechávám pro své potřeby a zbytek ukládám. Našetřených peněz mám za ta léta dost (oproti ostatním studentům, co žijí z ruky do huby), ale každý rok sháním brigádu i na léto, přece jen vysokoškolské prázdniny jsou dlouhé...no a letos kde nic tu nic, už od března nic (nehledám žádnou VIP brigádu, ale zamítavé odpovědi mi přišli i z prodejny bot či balírně potravin z aspiku) no a dnes přišla nabídka od známý...doplňování zboží v supermarketu, přes noc na deset hodin...jediné potraviny, které jsou u nás ve městě nonstop...tudíž veškerá mládež když jde koupit chlast jde sem...upřímně přijde mi to ponižující práce, vím, že mě všichni odsoudí a budou se na mě dívat skrz prsty, že je to pro póvl...vím, že v dnešní době si všichni hrajou na něco a kamarádky mi narovinu řekli, že je to prostě práce, co dělat nemohu, že radši ať jím suchý chleba a piju vodu než tohle..mám ten samý pocit, přesto nechci žít z ušetřených peněz, chci něco dělat...ale brigády nejsou, já mám šanci aspoň na něco...zítra dodělám poslední zkoušku (jako šprt jsem vše dělala v předtermínu) a chtěla jsem po náročném roku relaxovat, ale problém je, že se musím rozhodnout do zítřka a kdyžtak hned ve středu nastoupit, upřímně otrávilo mi to celý den, jsem nechutná, rozbolela mi hlava, jenže naši můj důvod nechápou, jsem prý měkká, táta mi řekl, že on, aby si vydělal, tak dřel v mých letech na brigádě s krumpáčem...co si o tom myslíte? Vzít nevzít? Také vám to přijde tak potupné a ponižující?

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cibuk*
hodnocení

3x

Víte slečno,jestli se stydíte,že by jste vyrovnávala zboží a viděli by vás vaše kamarádi,tak to ani neberte.Nechápu, že dáte na řeči ostatních.Kamaradky vám řekly, at raději jíte suchý chleba a pijete vodu je vidět jak smýšlejí o práci.Takové se budou vše možně práci vyhýbat.Ony si myslí,že jim budou všude dveře otevřeny,že každý, až se budou ucházet o zaměstnání,že si sedne na zadek a dá jim tu nejlepší práci.Pravdě podobně mají kamarádky dostatek peněz od rodičů.A vy nikoho tam u vás neznáte kdo vykládá zboží do regálu?Je to špatný člověk?Je něco méně než vy?Jak by jste vy a vaše kamarádky nakupovaly,kdyby nebylo těch, co vám to vyloží, až pod nos?Já si vážím více takového člověka,který si snaží vydělat ,než takového, který se za práci jakoukoliv stydí.Nenoste nos moc vysoko,jinak na děj tvrdě jednou dopadnete a ty vaše rádoby kamarádky vás potom ani nepomohou zvednout,naopak by ještě na vás šláply.Hlavně se rozhodněte správně,jestli tu práci přijměte a vaše kamarádky vás tam uvidí, tak se na ně krásně usmějte a vykládejte jim jak jste štastná,že tu brigádu máte a co se chystáte si za ty peníze pořídit.Neschovávejte se před kamarády,ale dejte jim najevo,že jste nad jejich pošklebky.A že se vám budou vyhýbat jen ukazuje na jejich nízký charekter.

kecal

Ono spíš jde o to,že to doplňování zboží je pěkná zlodějna.Člověk maká o sto šest a výplata je almužna.Šamoňáci z marketu okrádají lidi.A ty noční akorát ubírají zdraví.

reeve*
hodnocení

2x

Žádná práce nesmrdí a žádná není podřadná. Jako vysokoškolák jsem si na brigádách vyzkoušel řadu pomocných dělnických profesí a byla to zkušenost k nezaplacení. Nejen proto, že teď například vím, jak se vrtají piloty pro základy paneláků, jak se značí stromy v polesí nebo jak jednou rukou udělat pravý drogistický kornout a druhou do něj hned navážit mletou kalafunu. Ale hlavně kvůli lidem a osudům, s nimiž se v typicky vysokoškolském prostředí tak snadno a tak zblízka nesetkáte. Ano, lze prožít život v sociálním ghettu "sobě rovných", kteří nikdy neměli nic společného s "podřadnou" prací a "podřadnými" lidmi. Ale je to život poněkud plochý a plný hloupých konfliktů z nedorozumění.

Nacházím jen jeden racionální důvod, proč nevzít onu "podřadnou" práci. Hodláte-li po studiu zahájit ve vašem městě kariéru právníka (advokáta, soudce, státního zástupce...), možná by nebylo dobře, kdyby si vás půlka města pamatovala jako tu holku v urousaném plášti, která v noci doplňovala piksly s fazolemi do regálů a přebírala prázdné flašky od místních opilců. Tohle jediné zvažte. Názor kamarádek, které rozdělují život na "high society" a "póvl pro Ukrajinky" vám budiž srdečně putna.

eulalie*
hodnocení

2x

Proč potupné a ponižující? Jen proto, že za chvíli budete mít v ruce titul Mgr.z oboru práva? Ve skutečnosti takto hledíte i na zaměstnance všech supermarketů, i když si to nechcete přiznat. Neříkám, kdybyste dřela někde na pasáka ve veřejném domě nebo šlapala chodník, to je ponižující práce, degradující ženu na kus hadru. I když si tyto ženy vydělají hezké peníze a dělají to některé dobrovolně. Ale práce v supermarketu? Pro spoustu lidí je to to jediné, co jako práci seženou a jak jsou za to rádi, že nevysedávají důlek na úřadech práce. Já to beru ze svého hlediska. Byla jsem kdysi dlouhodoběji nezaměstnaná a také jsem vzala práci, která byla hluboko pod moje vzdělání. Ale vzala jsem ji. Tato práce mi pomohla překlenout dost hrozné období, kdy člověk práci v oboru, na který má vzdělání, těžko sháněl. Totéž u vás. Jinou brigádu asi sotva seženete, vše je už buď rozebráno, nebo brigád moc není. Váš táta má ve skutečnosti pravdu. Tak odhoďte hrdost stranou, přijměte brigádu, co se vám nabízí. Osobně si myslím, že vás to hodně do budoucnosti posílí.

hodnocení

2x

Dobrý den, Sašo, jsem ze "staré školy". Pokud v dnešní moderní a počítačové době ještě víte, kdo to byl Svatopluk Čech, poslechněte si jeho moudrá slova:

Čest práci každé, která dobro plodí,

ať mává kladivem, ať řídí pluh,

ať prachem, blátem, lopotou se brodí,

či perem vzletným ať ji koná duch.

Tím snad bylo řečeno vše. Neohrnujte nos nad prací v obchodě, je stejně potřebná, důležitá a důstojná jako každá jiná práce. Možná Vám pomůže, když si uvědomíte, že někdo také uklízí a myje záchody v metru. A i to je práce! Brala byste to raději, než to doplňování zboží? A navíc, pokud chcete naslouchat svým kamarádkám, tak ať Vás založí a financují ony. A poslední připomínka: s Vašimi hrubkami v mateřském jazyce si myslím, že to doplňování zboží je pro Vás až až...*tuc* Jaga.

stirecek*
hodnocení

1x

Já bych to řekl tak, že dnes dorůstá nová generace lidí, kteří rukama dělat nebudou jen proto, že mají titul. Chcete slyšet něco víc?

sasa*
hodnocení

Mně naopak nevadí práce rukama... ač to bude znít jako klišé, pěkně si přitom odpočinu, nemusí se moc používat hlava, ...ale kamarádka dělala jeden čas v Kauflandu a doteď jí to každý předhazuje a má z ní legraci...bohužel naše generace to bere jako práce pro pomocnou sílu - Ukrajinky a tak...

stirecek*

To mám chápat nějak tak, že ukrajinky jsou spodina a vy jste něco víc? Co od života očekáváte?

V Čechách jsem nebyl od roku 2004 a vůbec mě nechybí.Jsem právě ten povl na který se v těch dnešních lepších Čechách tak kouká skrze prsty. Ale nevěřím, že tato bublina "lepšího života v Čechách", může dlouho vydržet.Žije se tam na dluh a to nikdy nic dobrého nepřináší, takže jednou se může stát, že přes vzdělání bude někdo končit právě u té "opovrhované" manuální práce.

buss
hodnocení

1x

Brigádničit, a dělat VŠ. A proč ne něco, na co se učím?

lady*
hodnocení

1x

Já mám teda práva už hotové a proto dost dobře nechápu, proč si nenajdeš brigádu v oboru. Já jsem taky až do třeťáku pracovala manuálně, ale od čtvrťáku jsem šla do právničiny. Píšeš, že už studuješ čtvrtý rok, takže určitě už aspoň něco umíš. Inzerátů, které nabízejí brigády studentům práv je docela dost, určitě by sis vybrala. Ne že by platili dobře, ale hodně se tam naučíš, využiješ toho až budeš hledat po škole práci na plný úvazek a navíc ti taková práce nebude muset připadat ponižující ne?

maxim*
hodnocení

0x

Co je ponižujícího na doplňování zboží?

Je to práce jako každá jiná, pokud chcete peníze musíte pracovat, jiné brigády nejsou jak říkáte, vbezměte tedy to, co máte...

Ožralých blbečků kteří jsdou ve dvě ráno doplnit zácoby si nyvšímejte, to vy byste se na ně měla koukat zkrz prsty, ne oni na Vás...

Hodně zdaru ;)

karolina79*

ja si myslim to same pokud jsou zdrave ruce a jsi sikovna urcite vybalovani zbozi neni ponizujici prace vlitni do toho,*bezim*

des*
hodnocení

0x

Potupné mi to nepřipadá.Každá práce je účelová-ty potřebuješ prachy,jdeš dělat brigádu.Ikdyby tam na tebe chodilo procesí,no a co?Až vystuduješ tak jim to vrátíš,až tě přijdou prosit oni.

martinaa*
hodnocení

0x

Zkuste hledat jinde, brigady jsou. Ja se bez tlacenky dostala hned ke trem, mam plne cele prazdniny. Pravda, na jednu chodim uz tretim rokem, takze to bylo jasne. Zbytek jsem si nasla. Treba vedoucich na detske tabory hledaly mraky...

sasa*
hodnocení

Opravdu od března hledám každý den a nic, jediné, co nechci dělat je call centru či prodej zboží na ulici, což jsou jediné brigády, kterých je přehršel...známá, která po 16 letech přišla o práci jí už rok u nás v kraji hledá a to je vystudovaná ve dvou oborech - zdravotní sestra a účetní a stále se nechytla...

maxim*

No jak to tu čtu, vaše názory mi přijdou směšné.

Také dělám v obchodě, takže jsem taky póvl? Obchodní domy poskytují velké procento pracovních míst. A až neseženete práci "vaší úrovně" protože nikoho nebude zajímat jaký máte titul a diplom, tak tam můžete skončit také.

No a co, hlavně že mám práci za ktaerou dostávám peníze, a za ně můžu žít v bytě, najíst se a možná si koupit nějakou tu maličkost.

Ještě nevíte o čem je život a evidentně si nevážíte toho, že práci máte(resp. mohla byste mít).

sasa*
hodnocení

Nechci nikoho urazit, myla jsem v zahraničí záchody a nazývali mě, tou holkou z východu, neříkám, že to bylo příjemné, ale byla to zkušenost, prožila jsem si tam svý a když jsem si za těžce vydělaný prachy mohla koupit jablko, prvně v životě jsem si pořádně uvědomila, jak chutná...neprezentuji své názory, ale názory "omladiny a okolí"...jenže rozdíl byl, že nikdo "známej" mi při té práci neviděl, tudíž neodsuzoval...bohužel, jsem taková, že mi záleží na tom, co si o mě lidi myslí a jak mi berou

kobra*

Zpravidla se vedoucí na dětských táborech neplatí, bývají tam za stravu a ubytování, paní chytrá.

výtka
Upozornění od sys hejkal 31. 05. 2011 05:01:41
poznámka k odměňování vedoucích byla na místě... to ohodnocení paní chytrá ovšem už ne!

Ahoj, kobro, tak to nemáte pravdu. Jezdila jsem dělat vedoucí na tábor po 10 let a pokaždé jsem si opravdu pěkně přivydělala. Tak se mi to líbilo, že když jsem byla jeden rok bez práce, vzala jsem bez rozmýšlení hned dva běhy. Jaga.

martinaa*

Kobro, kobro... priste radsi myslete, nez piste:) Jako vedouci jezdim takrka sedm let a za kazdy tabor jsem dostala zaplaceno, holt si musite umet vybrat...:) Samozrejme jsou i tabory za stravu a nocleh...

babka2
hodnocení

0x

Nechtěla jsem reagovat, ale musím. To jste vysokoškolačka, budoucí právnička, zdá se mi, že jste úplně hloupá. Kdo by se vám smál, že si jdete jako studentka vydělat peníze, pomoci sobě a vlastně i ulehčit rodičům, naopak každý moudrý a rozumný člověk by vás musel pochválit. Nějaký pipky, které vám závidí penízky, kterým se makat nechce na ty vy dáte? Supermarket a proč ne, co tam pracuje lidí a žádný si nemyslí, že je to potupná práce, za žádnou práci se nemusíte stydět. Kdyby jste už byla vystudovaná právnička a pak šla dělat do supermarketu tak neřeknu, ale takhle vůbec nevím proč takhle uvažujete. Kdo chce jíst musí pracovat, at už hlavou, nebo rukama. V osmašedesátým jsem emigrovala, a abych neumřela hlady, tak jsem zametala ve Vídni se starejma dědkama ulice, každý večer jsem dostala zaplaceno, 110 šilinků na jidlo to stačilo. Vidíte a doma jsem nedělala vůbec nic, žila jsem jako jedináček ve vatě, ze dne den jsem se přeorientovala. Moje vnučka je jí 16 a letos půjde v létě na brigádu do KFC asi zametat no a co, at se otrká a váží si chlebíčka. Nezlobte se, že jsem na vás tak hrr, ale přeju vám hodně štěstí a nestydte se žádnou práci, všechno, co se naučíte se vám v životě bude hodit.

sasa*
hodnocení

Děkuji za názor, také se celý den na to snažím dívat takhle, ale vždy se nechám zvyklat...ségra, stejně stará, prý radši chcípne, než se takhle ponížit a naši jí živit budou, ale já taková nejsem, že bych se nechala vydržovat a flákala...kamarádka, která má už nyní půjčku, mě na to řekla obdobný názor a doufala jsem, že ta by o penězích měla něco vědět, když každý měsíc splácí svou soukromou školu... :(

pt®

Ahoj "sasa", tak Vám gratuluji, že budete právnička, jen nechápu, jak jste to dotáhla na VŠ a necháváte se "zvyklat" ségrou? Víte co, na tu brigádu nechoďte, Vy si totiž nevážíte práce, kde se doplňuje zboží, na to jsou dobří jiní, prostě "póvl", ale ten "póvl", se možná zase nenechá "zvyklat", protože se musí živit. Nic si z toho nedělejete, co Vám zde píšu, utíkejte k rodičům, oni Vám pomohou, ale nezapomeňte, že je nebudete mít na věky, a že se o sebe budete muset postarat jednou sama. - stařenka

martinaa*

Spousta slavnych a bohatych zacinala v McDonaldu, lestila boty, rozvazela pizzy, delala reklamniho panaka na zavodech atd... zadna prace neni podradna, je to je dalsi zkusenost do zivota. :) Nebojte se toho:) V dnesni dobe se pak se clovek nemuze divit, kdyz ma kolem sebe jen fnukajici barbinky, co v zivote neumyly sklo od auta a netridily zbozi:)

kjanik112*
hodnocení

0x

Saso-víte, kdo je to PROFESIONÁL? Perfektní pracovník, který vždy odvede precizní plný pracovní výkon, bez ohledu na podmínky a prostředí kolem. V práci nezná bratra-natož jakékoliv emoce. Japonská kamenná tvář-ze které nic nevyčtete. Pracuje jako stroj, je k neutahání. Tohle všechno se dá silou vůle naučit.Každý, kdo chce v životě uspět, musí být profesionálem.

nadne
hodnocení

0x

Určitě brigádu vezměte. A pokud se Vám nezdá, nabídněte ji méně šťastné kolegyni nebo kolegovi, který už dlouho žádnou brigádu nemůže sehnat. Nabídněte tu brigádu někomu, kdo je z menšího města nebo z vesnice. V malých obcích opravdu práce není, ani brigády tam nejsou, mladí vzdělaní lidé tam živoří bez možnosti prací si vydělat na živobytí. Také je mnoho mladých lidí tzv. nestandartních ( mají drobnou odchylku tělesnou nebo duševní, avšak nejsou to invalidé) , kterým zaměstnavatelé opakovaně ruší pracovní poměry ve zkušební době bez uvedení důvodu, a to jsou ti největší chudáci. Jsou negativně vyselektováváni z možnosti pracovat za mzdu; podoru v nezaměstnanosti ani sociální dávky nedostávají žádné. Takovému člověku tu brigádu přenechte, bude Vám za to velmi vděčný, a na chvíli ho zachráníte od totální bídy. Neexistuje ani státní ani jiná instituce, která by se nad takovým člověkem ustrnula. Takový člověk je " jako červavá hruška podnikateli vyhozen do odpadu", přestože se ničím neprovinil, má čistý trestní rejstřík, přestože kupuje potraviny a jiné zboží podnikatelsky vyprodukované (je tedy zákazníkem podnikatelských firem), přestože byl ve svém dětství a mládí předmětem profesního výdělku doktorů, učitelů, logopedů, zdravotních sester a jiných pomocných profesí.

§66 Zákoníku práce je špatný, měl by být zrušen.

nadne, čím ho nahradíte?

doplněno 31.05.11 09:33:

nande, přeci si nebudeme kopírovat odkazy...

vy jste pro zrušení ve zkušební době, já se ptám, jak mám ukončit pracovní smlouvu, pokud zaměstnanec nestačí na přidělenou práci, přestože ujištoval že stačí...

takže mu dám výpověď podle 52? to se mi silně prodraží takový pokus... omyl...

doplněno 31.05.11 21:28:

pane nande, přeji Vám abyste nepoznal, když ráno čekáte na zaměstnance, abyste mu zadal úkoly, které potřebujete pro ostataní vytvořit, a on nepřijde...nezavolá, kdo má udělt tu práci za něj?

Mám sice v záloze brigádníky, ale ne vždy dorazí když potřebuji...

nadne

Pro "milancukrar":

business.center.cz/...

nadne

Pane "MilaneCukráři", mnohem více, než Vám, se prodraží nezaměstnanost tomu zaměstnanci, kterému zrušíte pracovní poměr ve zkušební době bez uvedení důvodu. Páni podnikatelé si musí uvědomit, že finanční zisk mají právo mít i jejich zaměstnanci, a že páni podnikatelé nejsou na světě JEDINÝMI PÁNY, kteří mají právo mít pouze zisk, a nemít žádné ztráty. Slušný člověk by se styděl obohatit se tím, že svého zaměstnance připraví o jediný zdroj živobytí, totiž o jeho mzdu, a to ještě "bez uvedení důvodu"!

atreus*

Zkušební doba je výhodná i pro zaměstnance - aby bez problémů mohl odejít, když mu zaměstnání nevyhovuje (viz nedávný dotaz strážného z firmy).

krkovicka*
hodnocení

0x
Já zase dělám brigádně úklidové práce.Chodím 3týdně v noci na Vaclavák,každej si myslí,že šlapat,ale ti co mě znají si to nedovolí říct...Zdá se Vám to jako podřadná práce?Nestydím se za to.
martinaa*

Smutne ovsem je, ze za slapani byste si podle me vydelala trikrat tolik:)

krkovicka*
To bych si právě,že nevydělala nic.Jen co by to stáhlo kalhoty,dostal by takovej kopanec přes kabanos...to ne,to nehrozí.Stačí když vidím na VN co z lidí dělá alkohol a fet.

hodnocení

0x

Dobré ráno,

já osobně bych tu práci vzal a těch blbečků,co si jdou nakoupit "suroviny" za účelem doplnění hladiny bych si nevšímal.Vy budete mít jednou velmi slušné vzdělání,ale oni tam budou chodit dál (a dost možná i chátrat).A slova Vašich kamarádek bych nechal plavat (asi mají dost financí od rodičů).Já jsem taky po dobu studia chodil na brigády a neuvažoval jsem o tom,zda to je nebo není ponižující,prostě jsem potřeboval peníze ( a nechtěl ukrajovat z již našetřených).

sasa*
hodnocení

Už jsem vzhůru...vůbec nemůžu spát, kdybych upřímně slyšela od našich ať tam nechodím, nešla bych...ségra bude mít veget celý prázdniny...nejvtipnější na tom je, že jsem minulý rok taktéž pracovala přes noc a úplně si prohodila denní režim, musela jsem ho srovnat i za pomocí lékaře a dali jsme to dohromady před 14 dny..a zítra nanovo...vím jedno nechci tam a budu strašně nešťastná a taky vím, že mi nic jinýho nezbyde...protože naši nepřijdou a neřeknou, času dost hledej dál...

Sašo,

nechoďte tam, pokud Vás to stresuje, hledejte jinde. Jste mladá, není všem dnům konec. Určitě najdete lepší a bez stresu. V noci se má spát, nebo ...(jíst řízek)

ladajaskva*

Dobrý den. Že se snažíte sehnat nějakou brigádu je velmi chválihodné a toho si musí každý u Vás cenit, neboť takových mladých, kteří by chctěli i pracovat je drtivá menšina. Jinak obecně všichni jsme na stejné lodi a žijeme ve stejných ekonomických podmínkách. Že je situace zrovna taková, jaká je je prostě fakt. Takže, jestli nějakou práci vzít, či nevzít je spíše otázka, jestli chci, nebo nechci pracovat. Já nerozlišuji práci na podřadnou, normální a nějakou nadřazenou, i když v naší zemi je to celkem zaužíváno. A to dokladují desetitisíce nezaměstnaných, kteří prostě některá nabízená místa nevemou. A jestli peníze potřebujete a hlavně jestli je chcete sama vlastním přičiněním vydělat,nemáte co řešit. Jak se budete stavět v pohledům, poznámkám vrstevníků? No k těm, kteří nepracují bych se asi stavěl opovržlivě. Těm, kteří dělají lépe placenou práci na nějaké " vyšší společenské úrovni ", bych asi v koutku duše tak trochu záviděl. Ale nejsme vždy ve správný čas na správném místě. Každá práce ve Vás zanechá nějakou stopu. A získáte tím takový nadhled, o kterém se spoustě i starých pardálů ani nesní. Já jsem prošel spoustu všelijakých zaměstnání. A na brigády jsem chodil na nákladní nádraží vykládat vagony ( ono přez ten Student servis toho ani jinak moc sehnat nešlo ), dělal jsem závozníka, pomocného dělníka, manuelně jsem pracovat na přehradě, ve skladě, jezdil s vysokozdvižným vozíkem, až jsem to dotáhl na vedoucího provozu ( 7 mistrů a 300 dělníků ) a nakonec jsem šel dělat sám na sebe a podnikám. Takže všechno se jednou hodí. S pozdravením Laďa

lidus*
hodnocení

0x

Neznám pojem ponižující práce, peníze z žádné práce nesmrdí. Synovec studuje chemicko-farmaceutickou fakultu a ve volnu maká jako helfr u zedníků a dlaždičů, teď byl zrovna dláždit v jedné obci hřbitov.

gotchaboss
Ahoj, nazory starsich lidi ber s rezervou a pokud te nekdo prudi s gramatikou tak to ignoruj ptz tady nejsme ve skole takze na to z vysoka s-at:) na tu brigadu kasli a najdi si neco normalniho, verim ze kdyz hledat budes a nebudes se upinat jen na supermarket tak najdes ptz prace v tehle marketech je ta nejvetsi buzerace za smesny prachy a to mluvim z vlastni zkusenosti takze neprestavej hledat a at se dari!
lidus*

gotchabos já sice na PC neumím ale psát čárky a háčky zvládnu i já.

gotchaboss
Potrefena husa se ozvala. Uz jen z principu nesnasim lidi co kritizujou za gramatiku ci diakritiku ptz tohle neni zadna stupidni vyuka cestiny a dalsi vec je ze na pc nejsem ale pisu to z myho telefonu htc hd2 kde mam system u kteryho sem rad ze funguje en klavesnice cili psat s diakritikou je v mym pripade nem
ozny

buss
hodnocení

0x

Pamatuji doby, kdy popeláři byli cikáni, jen řidič běloba, dnes je vyštvali i od toho popelařaní..., takže co je ponižující, je to o člověku, když nic neumí, tak co by chtěl? A pomocných prací hodně ubylo. Ano, kdo studuje VŠ a jde poskakovat, může se mu to zdát ponižující, ale ... má na víc?

miva
hodnocení

0x

Nevím co je na práci v obcohdě ponižujícího.Kdyby prodavaček nebylo,ani rohlík si k snídani nekoupíte.Já mám střed.školu s mat.,odborné zaměření,rekvalifikací kupu,účetnictví.Když jsem přišla o práci na obchodním oddělení firmy,šla jsem makat do obchodu,jen abych nějakou práci měla.Když jsem pak nastoupila k jiné firmě znovu na obchodní oddělení,jedna z kolegyň se vyjádřila slovy " obyčejná prodavačka,co ona o tom ví",aniž by si ověřila jaké mám zkušenosti nebo co jsem dělala před tím...

amadeus*
hodnocení

0x

Hezky se do vás všichni pustili! Ale můžete si za to sama špatnou volbou slov. Já dneska v dobrém vzpomínám na podobné brigády na stavbách, myslivecké brigády, dokonce i stavbu kulis. Pořád studuji vysokou školu, ale už jsem si kvůli financím našel práci v marketingu pro zahraniční firmu. Peníze v tom sice jsou dobré, ale z práce je daleko psychicky náročnější a studium už nejde zdaleka tak snadno.

Já myslím vzít a ponižující to není. Když se vám to nebude líbit, prostě s tím seknete. Když se vám to nelíbí, najděte si brigádu v zahraničí, to je nej!

pt®
hodnocení

0x

"sasa", "amadeus", je Váš vrstevník, a má již v tom ohledu nějaké zkušenosti. Radí Vám dobře. - stařenka

leri*
hodnocení

0x

Já na tvém místě bych tam rozhodně šla, pokud chceš peníze!

Dobrá rada: nauč se gramatiku, jako právník bys měla znát pravidla

českého pravopisu, patří to ke všeobecným znalostem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]