Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můj známý z Frýdku-Místku, který navštívil Prahu a Senohraby, si koupil jízdenku na cestu zpět na dnešní den na spojení pendolínem do Ostravy a dál. Včera odpoledne se mu udělalo špatně a odvezli jej do nemocnice v Benešově, kde zůstal ležet. Cestu nemůže tudíž uskutečnit a ani jízdenku vrátit. Má nárok na dodatečné vrácení, až ho propustí z nemocnice?
Děkuji za odpověď
Alena Š.
Můžete mi prosím říci, jak dotyčný může vrátit jízdenku když leží v nemocnici a nemá nikoho u sebe kdo by provedl tento úkon za něho. Opravdu neexistuje možnost vrátit jízdenku dodatečně, když se prokáže pobytem v nemocnici?
Představte si tady to:Pojedu vlakem, podaří se mi, že průvodčí neznehodnotí jízdenku a pak si náhodou najdu nějakou výmluvu a budu chtít peníze zpět. A toho je - kino, divadlo, různé akce ...
Dobrý den. V jeho případě už podle předpisů nárok na vrácení ceny jízdenek nemá. Vy jste věděla ,že se mu jak píšete,,včera udělalo špatně,, i kde ho odvezli,mohla jste se ho zeptat,jestli nepotřebuje něco zařídit atd.
doplněno 09.06.11 23:30:Infolinka na ČD je 840 112 113
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.