Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení vlakové jízdenky - nemoc

Od: zimnicepice odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

můj známý z Frýdku-Místku, který navštívil Prahu a Senohraby, si koupil jízdenku na cestu zpět na dnešní den na spojení pendolínem do Ostravy a dál. Včera odpoledne se mu udělalo špatně a odvezli jej do nemocnice v Benešově, kde zůstal ležet. Cestu nemůže tudíž uskutečnit a ani jízdenku vrátit. Má nárok na dodatečné vrácení, až ho propustí z nemocnice?

Děkuji za odpověď

Alena Š.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Když si zavoláte na informace českých drah tam Vám vše řeknou.Jízdenku je možné vrátit nejpozději 1hodinu před odjezdem vlaku -20% z ceny(jestli se něco nezměnilo) a na kterékoliv pokladně ČD.
doplněno 30.05.11 08:15: Mluvím o Pendolínu.
cepice
hodnocení

Můžete mi prosím říci, jak dotyčný může vrátit jízdenku když leží v nemocnici a nemá nikoho u sebe kdo by provedl tento úkon za něho. Opravdu neexistuje možnost vrátit jízdenku dodatečně, když se prokáže pobytem v nemocnici?

krkovicka*
To opravdu nevím.Proto existuje informační linka,kde Vám vše řeknou stačí zavolat na 1188 když nevíte přímou linku Českych drah.Vím jen co jsem psala výše.Jízdenky jsem taky jednou vracela.

atreus*
hodnocení

0x

Podívejte se na www.cd.cz

buss
hodnocení

0x

Představte si tady to:Pojedu vlakem, podaří se mi, že průvodčí neznehodnotí jízdenku a pak si náhodou najdu nějakou výmluvu a budu chtít peníze zpět. A toho je - kino, divadlo, různé akce ...

krkovicka*
Ano.jela jsem z Olomouce do Prahy a jízdenku si průvodčí ani nezkontroloval.Neviděla jsem ho.

hodnocení

0x

Dobrý den. V jeho případě už podle předpisů nárok na vrácení ceny jízdenek nemá. Vy jste věděla ,že se mu jak píšete,,včera udělalo špatně,, i kde ho odvezli,mohla jste se ho zeptat,jestli nepotřebuje něco zařídit atd.

doplněno 09.06.11 23:30:

Infolinka na ČD je 840 112 113

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]