Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybrat si peníze nebo lasku?

Od: pitbull* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den

bude to rok kdy jsme spolu s přítelkyní ona má špatnou pověst z minulosti ( tahala se s každym, rodiče dluhy, hrozne životní podminky). Za ten rok co jsme spolu jsem ji vytahl ze tech vsech sracek na moji uroven ( nejsem a ani jsem se necitil jako nejaky spasitel). Moji rodiče se s tím smiřovali hodně dlouho a ani nesmiřili. Po vánocích jsme se chtěli stěhovat do svojeho a mít klid od mojich rodiču a nemit žádne pravidla od nich. Peníze nebyly tak nám navrhli, že mužeme bydlet spolu u nás v bytě, kde jsem bydlel od svych 15 let sám. Uběhl další půl rok a přistěhovala se k nám sestra a pak to šlo vše do kytek. Najednou přitelkyně, když platila najem se mnou tam neměla žadné právo v bytě. Řekli jsme si že se to spravi po čase, ale to byl teprve začátek. Před pár dny mi zdělili ,že se má odsehovat jelikož mně stahuje do sraček v jakych jsou jejich rodiče přitom vubec nějak s nima nekomunikuje jen na navštěvu jednou za měsíc se tam oběví ze slušnosti. A jako třešnička na dortu je ta, že scháním na podnikání penize a v bance mi takovy obnos nepůjčí tak jsem se jen tak zeptal co stím a rodiče by mi na to půjčili ale to by nebylo jen tak. A pak přišlo to asi co jsem nečekal vůbec my ti na to ty peníze dáme ale musíš se s ní rozejít.

A teď nevím co s tím nechat ji což nechci a asi ani neudělam nebo zavrhnout podnikání ,ale když je ta příležitost vydělávat pořádny balík tak mně napadlo jen jediné oficiálně se s ní rozejít ,ale pořád s ní byt potajnu dokud se peníze nesplatí rodičum a pak s ní začít chodít zase ociciálně chodit at se to rodicum libi nebo ne.

Co vy na to jakou radu mi dáte? jaké řešení je nejzchůdnější?

Díky za odpovědi

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

7x

Dobrý den, už moje babička říkávala "Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá". Ač se vám to dnes nezdá tak rodiče to myslí dobře a vidí dál než vy svýma zamilovanýma očima. Jednou ty vaše růžové brýle spadnou a to co vám dnes nevadí (tahala se z každým, živoří v nouzi) vám jistě vadit začne. Pokud vidíte svou životní lásku tak do toho jděte ale jestli jen trošku váháte tak raděj vztah ukončete. Nebudete asi až tak za vodou když nemáte na vlastní byt což by vše vyřešilo, půjčku chcete od rodičů a ne od banky. Jako rodič, pokud bych viděla negativa v partnerovi také bych se snažila aby mé dítě které se snaží nespadlo do sraček. Asi jsem vám nepomohla ale tak to cítím. To, že si bohatý vzal chudou kurtizánu z předměstí a šťasně žili až do smrti je pohádka. Tímto se v žádném případě nechci dotknout vaší milé ono to, že jako svobodná vystřídala víc partnerů zase v dnešní době až tak moc neznamená, mě by spíš odrazovaly majetkové poměry a prostředí ve kterém žila.

1jara*

Liduš tohle jste napsala velmi výstižně, není co dodat.

ladinpraha*
hodnocení

6x

No, pokud máš takovéhle dilema, tak si vem peníze od rodičů a nech si od nich do smrti do všeho mluvit. Určitě ti časem najdou i vhodnou přítelkyni.

marenka*

Jak jsem viděla jméno Láďa, už jsem věděla, že to bude odpověď kvalitní a pravdivá. *ua*Prostě přesně taková, jakou by mi dal táta. ;)

K tazateli. Na podnikání, ve kterém se vydělá balík, ráda půjčí jakákoliv banka. Stačí vypracovat solidní podnikatelský záměr či plán. Anebo, nevím jestli to ještě je, existuje od Úřadu práce rekvalifikační kurz, který končí podnikatelským plánem a bezúročným úvěrem 500 000,-Kč, s odkladem splátek na jeden rok. Je to něco od EU.

Nechci se Vás dotknout, ale je to prostě normální v dnešní době.. Přijít k hotovému, s minimem překážek. Sice až tak jednoduché jste to neměl, bojoval jste o svou lásku, tak proč v tom nepokračovat? ;) Však jste si jí už "vychoval". Zahodil byste to? Sám nechcete. Já si nerozumněla s nevlastní matkou tak šíleným způsobem, že jsem se prostě v 18ti spakovala a šla. Věci na nádraží do úschovny a pak jsem řešila, co dál. Prostě HRDOST. A když mi po pár letech táta poklepal na rameno, s tím, že si mě za to VÁŽÍ... to bylo to největší ocenění, jaké jsem kdy v životě dostala.

cibuk*
hodnocení

2x

pitbull.Láska je krásná věc,ale jak jsem pochopil,nemáš peníze ,aby jste se mohli osamostatnit.Chceš podnikat.ale rodiče nechtějí kvůli pochybné pověsti dívky půjčit.Nediv se jim.Víš ona zamilovanost časem přejde na toleranci.Ted si myslíš ,že dívku jsi vytáhl z bláta,ale bude ti vděčna i za 5-10let?Nebo ještě dříve třeba za 2 roky?Ty se třeba zadlužíš,budeš se snažit podnikat,budeš se tomu muset věnovat více ,než se to tvé přítelkyni bude zamlouvat a nastanou třenice.Ona nespokojena,ty utahaný.Začne si hledat zábavu jinde a problém je na světě.Neznám tebe ani tvou přítelkyni,ani tvé ani její rodiče,ale převychovat člověka je velice těžké a nejisté.A společné soužití není jen procházka růžovou zahradou.A ani ty ji zatím neznáš dokonale ,to prověří až společná domácnost,společné problémy.Ale dělat podrazy rodičům to není dobrý začátek a ani ta dívka, kdyby byla rozumná,tak na to nepřistoupí.Začněte tedy pracovat bez podnikání, pronajměte si spolu byt a uvidíte jak vám to půjde spolu.Žijte scela normální život a dokažte rodičům,že dívce křivdili.Podnikat můžete začít kdykoli a banka vám potom také půjčí.Vím, že půjčka od rodičů je lepší,ale takto budete nezávislí.Ale zodpovědnost za plácení bude jen ná vás.Budu vám i vaší dívce držet palce, aby jste oba dokázali že vám ostatní křivdili.Ale nezačínejte nový život na podvodech.Stejně by to vaši rodiče zjistili,nejsou hloupé.A takový život ve stresu,zda vás někdo neuvidí,by dlouho ani vás ani jí nebavilo.Hodně štěstí.

Ahoj, cibuku, po všech stránkách velice rozumná úvaha. Dávám Vám bodík, zasloužíte si ho.*palec* Jaga.

lidka*
hodnocení

1x

Asi nejsprávnější by bylo, celkově se osamostatnit a dokázat rodičům, že i bez jejich pomoci dokážete rozeběhnout to správné podnikání a i to, že váš výběr partnerky i přes její minulost není chyba a je to ta správná volba pro vás. Ale to asi nebude ta úplně schůdná cesta. Vy sám váháte mezi penězi a láskou. Je to tedy z vašeho pohledu ta správná volba partnerky? Myslím si, že máte takového malého červíčka pochybnosti. Od rodičů to také není správné, je to tak trochu z jejich strany vydírání. Mně se takové podmínky nelíbí. Ale na druhé straně jsou to asi jejich obavy, aby jejich peníze byly použity skutečně pro vás na rozjezd podnikání a ne třeba po čase na úhradu dluhů rodičů partnerky. Pokud je to vaše podnikání taková příležitost jak píšete, zpracujte perfektní podnikatelský záměr a tím nějakou banku snad přesvědčíte, že jste pro ní správný obchodní partner. Napsala jsem vám pro i proti podle svého názoru. To hlavní rozhodnutí je jenom a pouze na vás. V tom vám nikdo neporadí a ani vám nenajde nejschůdnější řešení. Na to je moc málo informací, aby někdo vaši situace posoudil opravdu objektivně. *tuc*

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Co nakonec uděláte je Vaše záležitost. To Vám zde nikdo ani nevysvětlí, ani neporadí a ani nerozhodne. Že je to pro Vás prekérní situace, je jasné. A že platí koho chleba jíš, toho píseň zpívej, je jasné také. A ve vztahu dětí a rodičů to platí na 100 %. Každé řešení pro Vás bude špatné , neboť aby se vlk nažral a koza zůstala celá jaksi nejde. A Vy se musíte rozhodnout sám. A máte dva možné přístupy. Buď se rozhodnete hlavou ( vezmete peníze a splníte podmínky ), nebo se rozhodnete srdcem a v tom případě bude asi lepší, že se odstěhujete a začnete nový život mimo běžný dosah Vašich rodičů. A alternativa, že se jako na oko rozejdete, vezmete peníze a jako na oko splníte podmínky rodičů je nejhorší varianta, která skoro vždy končí tak, že nemáte ani peníze, ani lásku, ani podnikání a ani rodiče, kteří by byli ochotni se pro Vás ještě nějak angažovat. Takových příkladů jsou tisíce. A já ani nemusím chodit daleko, můj synovec měl podobné problémy. A co se týká mě, tak bych to řešil stejným způsobem jako Vaši rodiče. Hold, my jsme stará škola a 50 % rozvodovost dádává spíše za pravdu našim argumentům, neboť se s tím souběžně táhne problém majetku a peněz, čili všeho hmotného. S pozdravem laďa

hodnocení

1x

Dobrý den, pitbulle, nezlobte se na mě za mou upřímnost, ale ve Vaší rodině bych opravdu žít nechtěla. Vymýšlíte si jen podrazy jeden na druhého a to se nedá normálně fungovat. 1/ Vaše partnerka k Vám není upřímná a to se v budoucnu může projevit nepříjemnými překvapeními pro Vás. Když se Vám nesvěří nyní, myslíte, že za 10 let to bude lepší? 2/ Jak si může dospělá žena vzít 70 tisíc půjčku s tou PODMÍNKOU, že to bude splácet její matka? To je přece vydírání. Ani se nedivím tomu, že splátky nakonec zůstaly na mladé. 3/ Nejvíc mě naštvalo, jaký jste slaboch Vy. Kvůli penězům hrát habaďůru na rodiče - to správný chlap nedělá. Buď si necháte přítelkyni a peníze nedostanete, nebo se s ní rozejdete a budete ve vatě. Ale hrát divadlo rodičům, být s ní tajně a jim říkat, že s ní nejste - no fuj. Myslím, že nemáte páteř, ale takových lidí, je dnes, bohužel, čím dál víc, i ve vládě, jdou jen za svým prospěchem a kašlou na ostatní...Radit se takto o nás na poradně náš syn, jak nás ošulit, vytrhnu tyčku z plotu a dědek druhou. Zamyslete se nad sebou a svým okolím, máte to zapotřebí. *ee* Jaga.

pitbull*
hodnocení

Všichni máte v něčem pravdu děkuju za objektivní názory. Jen nevím jak na to kdyby mně aspon nechala tak by to bylo pro mně lepší než to skončím já nemam na to srdce a ani asi povahu . Ti co mně znají o mně říkají , že jsem strašně hodný a udělam víc pro druhé než pro sebe. Bude to těžké rozhodování, ale nějaký závěr to musí mít.

cibuk*

Třeba vás ona nechce nechat.Třeba ví,že takového již by nesehnala(promin troubu).A to chceš podnikat a rozhodovat,když se bojíš jí říci jak se věci opravdu mají?Postav se k tomu jako chlap.Píšeš, že kdyby to aspon ukončila ona,že by to pro tebe bylo lepší.Takže je vidět, že by ti to nevadilo,kdyby ti dala vale.Tak to rozřízni sám! Nebo s ní budeš jen kvůli tomu ,že jsi baba?Myslím,že zde máš rad všeho druhu,tak si vyber co chceš.Každý ti chtěl poradit dobře.Ted je to již jen na tobě!Nebo si myslíš ,že celý život budou za tebe jednat a rozhodovat jiní?

martinaa*
hodnocení

0x

Kazdy rodic chce pro sve dite jen to nejlepsi, tezko se muzete divit, ze se jim partnerka nelibi. Kazdy si za to, co delal v minulosti, muze sam, a svadet to jen na podminky nejde. Byt rodici, take Vam penize nedam - co kdyz Vas pritelkyne za rok stahne s sebou zpatky nekam do haje, kdyz se ji budete snazit pomoct.

Bud se osamostatnite a prezijete nejak i bez penez rodicu a vy dva jim dokazete, ze jste rovnocenny fajn par jako kazdy druhy, nebo se podridite prani rodicu a mozna si to budete do smrti vycitat. Nebo jim muzete lhat do oci, naoko se rozejit a hrat divadlo, ale pocitejte s tim, ze to stejne jednou praskne. To je ale vec priorit.

Jen poznamka - jaky duvod maji rodice pro to rikat, ze Vas stahuje do sr...k, v jakych jsou jeji rodice? To, ze se vidi jednou za mesic, nic neznamena. Ja take vim spoustu veci o lidech ze sveho mesta, z doslechu, od pratel, z novin atd.

pitbull*
hodnocení

Ať její máti pak nepříjde a nemá na ní nějaky vliv špatný. Ona vypada neškodně ,ale je to zakeřný člověk. Přítelkyně jsi na ně pujčila nějaých 70 tis. s podmínkou ,že to budou splacet a ejhle ted to plati přítelkyně a tady to asi i splati bouhužel. Jen mně zaráží že mi o půjčce neřekla dokud jsem to sní nedostall takže mam pochyby o upřímnosti z jeji strany a tím pádem i o buddoucnost celkovou.

martinaa*

To vite, dluhy se partnerovi priznavaji tezko. Ale mate pravdu, ze to z jeji strany nebylo uprimne a pokud mate jeste jine pochyby, zrejme tento vztah neni to prave. Nicmene pritelkyne se muze snazit splacet, ale dle meho nazoru by se s matkou stykat nemela. Pokud pisete, ze pochazi se spatnych pomeru a rodice jsou buhvijaci, pokud se nimi zas zacne paktovat, muze to byt krasna rychla cesta zpet do pekla. Mela by se snazit to splatit a s cistym stitem zacit znovu.

pt®

Abyste se do budoucna nedozvěděl další zatejené věci. No myslím, že si ještě užijete. - stařenka

vanh
hodnocení

0x

Možná by nebylo od věci pročíst na Internetu podobnou diskuzi v Indii. Téma vlákna: Ona je z nižší společenské kasty než já. Co mám dělat? Koukám že 20 let od listopadu se nám společnost v ČR poněkud rozvrstvila. Ať už se rozhodnete tak, nebo tak, žít s tím budete hlavně vy. Peníze tady budou vždycky, ale my už tady nebudeme :)

eulalie*
hodnocení

0x

Jojo, láska je slepá. Jestliže nemáte na rozjezd podnikání peníze, tak nic nerozjíždějte. Vy jste zamilovaný, vidíte přítelkyni jinýma očima, než ji vidí vaši rodiče. Ať se vám to líbí nebo ne, už mají určitě životní zkušenosti, nedivím se, že vám ty peníze nechtějí půjčit. Já bych na jejich místě byla taky velice opatrná. Toto poznáte, až sám budete někdy v budoucnosti otcem. Nyní máte pocit, že vám rodiče hážou jen klacky pod nohy, oni mají ve skutečnosti o vás strach. Zkuste se chovat dospěleji. Uhajte si svoji lásku, ale zároveň nechtějte po rodičích peníze. To, že rodičům budete lhát, je to nejhorší, co byste mohl kdy udělat. Já bych svému synovi takový podraz asi velice těžko odpouštěla.

sebod*

PITBUL. Proč sis dal takového nicka? Nemáš z něho vůbec nic *zed*. Ty nechceš radu. Ty chceš jen posvěcení tady od nás, aby ses mohl s přítelkyní rozejít.

Jinak věř tomu, že i mezi lidmi, kteří žili na lidském dně, se najdou lidé, kteří se později postaví k životu čelem *palec*.

Já když jsem si toho svého kdysi přivedla domů, tak měl za sebou zkušenosti s policií, pocházel z velice chudé rodiny (sedm dětí bez táty), jen taktak se vyučil. A proti tomu já, premiant na vysoké škole, majtkově docela dobře atd. Rodiče mi řekli, že když s ním zůstanu, tak mi nedají ani kakču na studium a vůbec na nic. Jedli jsme teda třeba týden topinky...Ale bylo nám krásně. Později jsme rozjeli dost velikou firmu , hlavně jeho zásluhou. No a vydrželi jsme spolu dvacet let. Moc hezkých let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]