Dobrý den,rozešli jsme se s přítelem po osmi letech společného soužití.Protože v těchto věcech vůbec neumím chodit,prosím o radu,na co mám nárok z našeho společného majetku?Odešla jsem bez ničeho,pouze mi přispívá 1500 kč na našeho syna...Sezdáni jsme nebyli...Byt je napsán na něj,já tam mám stále trvalý pobyt.Doufala jsem že se spolu nějak domluvíme,ale on moc nemá zájem a já bych se chtěla vyhnout soudní cestě.Děkuji za radu.
Dobrý den, v podstatě není co vyrovnávat. Maximálně společný majetek a investice do jeho věcí. Jedná se ale o vyrovnání z titulu spoluvlastnictví, bez ohledu na Vaše předcházející soužití. Platila-li jste nějaké věci (vybavení domácnosti), které mů zůstaly, můžete žádat o jejich vádnání ci vyplacení jejich hodnoty. Trvalé bydliště je naprosto bezpředmětné. Mějte pěkný den.
Myslím, že jantar1 má pravdu, to je jedna z nevýhod soužití na psí knížku!
xxx*
Byt jsme kupovali spolu,vybavení tak různě,oba i rodiče,ale ted už těžko zjistit kdo co kupoval... mu zůstalo vše a já musím začínat od nuly
Každopádně děkuji za odpovědi
yurek*
Pokud můžete doložit, že jste spoluvlastníkem bytu, nebo, že jste na něj poskytla peníze - pak máte šanci se soudně domáhat vyrovnání. takže dohoda a rozdělit se o věci movité a vyplatit věci nemovité, nebo právník a soud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.