Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěla bych se s Vámi podělit o moje hrozné pocity z Vánoc, protože jsem se ocitla úplně v psychických koncích a bojím se, že to nezvládnu.. Je mi moc zle.
Trávím Vánoce s tyranem, který je navíc nemocný., na hlavu. Ale nedá se s tím nic dělat, protože ho nikam nedonutíme.
Celý včerejšek byl strašný průšvih. Každoročně chystám velkolepé Vánoce a on mi to chce zkazit a taky ho to ničí, že by mělo všechno být pěkné. Dárky, které vždy pečlivě vybírám, jsme si začali dávat ve 22 hodin až skoro do půlnoci, večeře, která se chystala skoro 3 dny začala kolem půlnoci a spát jsme šli ve 4 ráno. Úplné zneuctění celého dne. A když jsem si chtěla zapnout o půlnoci půlnoční mši v televizi, tak mi to bylo zakázáno, že to ať mě ani nenapadne. Pro mě jako křesřana je to hrozná doslova rána, protože to považuji za nejhezčí ze Štědrého dne.
Vůbec se nesmím dívat na televizi na co chci, ale že nebudu smět ani o Vánocícch.. Kdybych se chtěla podívat na nějakou třeba 1 pohádku, tak nesmím a byla bych donucena dívat se na něco jiného.
A dárky, to byla taky hrůza. Dostala jsem předražené dárky, na které naše rodina určitě nemá, musíme počítat každou korunu. Ale dal nám dárky, do kterých jakoby úmyslně byly dány peníze, třeba 20 balíků gumových bonbónů, drahé hodinky několikery, které nikdo nechce nosit, navíc máme doma úplně stejné, úplně do detailu stejné, jen v jiné barvě které koupil před 3 lety, ale on na mě hledí, kde jsem je vzala, přitom mi je dal k výročí.
Drahé boty, které mi kupuje každým rokem někdy i troje, za jedny Vánoce, mně by byly jedno i ty peníze, protože jsou "jako" jeho, ale kam to mám lidi všechno dávat? Víte, co to všechno zabere místa?
Ale protože to dělá každým rokem takovéto "dary", tak jsem se letos jako každý rok pěkně pod stromkem namíchla a za každý nevhodný dar jsem ho i urážela, nadávala mu, na něho to ale neplatí. On je šťastnej,a už bude kupovat na další nějakou oslavu..
Jídlo ,které se normálně všude vaří 3 hodiny on dělal 2 dny. A to měl ještě u sebe pomocníka a ten mu musel všechno radit, ale přesto zapomněl osolit ryby!, polévku připekl, ale to se ani o tom nesmí mluvit, protože ten jeho pomocník si to pak chudk zabírá, protože on mu celý jeden den všechno statečně radil. A bohužel na Štědrý den se z toho psychicky úplně zhroutil. Dostal se do strašné psychické tísně a celý den opakoval asi 5 vět stále dokola. Opravdu celý den. Jako by se mu přeskočilo. A trvalo to i když jsem už měla všechny svíce rozsvícené a stromeček a dárky byly nachystané a protože jak říkám, nám to ta osoba tak protáhla do večera, tak mě ruply nervy a protě jsem toho chudáka nešťastného seřvala, nadala mu a sprostě ho začla urážet, dokud nebyl potichu, ale ten ze mě dostal úplné trauma, nemohl ani mluvit a jenom cosi vzlykal.
No a dneska tak jak máme náladu úplně zkaženou, tak jak jsme chystali jako každoročně, že se bude v televizi papež, ale dákazali jsme si tu televizi pustit až na závěr vysílání a to se nám ještě nikdy v životě nestalo.
Všechno nám to prostě jede, celé svátky se úplně zkazily, už nemám chuť cokoli se snažit nebo zlepšovat, ale mám nutkání ve vnitř je úplně dorazit, pomstít se za všechno co mi bylo zkaženo, jsem hrozně nešťastná :´-(
Zdravím. Nikoleto, popsala jste, co všechno zkazil on a co všechno se nepovedlo jemu...Ale co jste dělala Vy? Jak Vy jste se podílela, kromě toho, že jste mu vyčítala, urážela ho a byla na něho sprostá?Není to jen vina jednoho, že jste si zkazili svátky... K čemu by Vám byla pomsta, to tedy nevím, ani mi není jasné, čeho byste tím chtěla dosáhnout...Vidíte chyby jen na jedné straně, na té své asi ne. Začněte tedy u sebe, zamyslete se, jak Vy se chováte...Člověk často sklidí jen to, co sám zaseje...Proč si otravujete život navzájem, víte jen vy dva. Nestěžujte si, změňte to! Věřící člověk takto nepřemýšlí, ani se tak nechová...Musíte mít opravdu hodně smutný život, když přemýšlíte, jak se pomstít. Myslím, že nejste nešťastná. Jste jen podrážděná a psychicky na tom asi nebudete ani Vy nic moc. Tak začněte měnit věci u sebe a na sobě, abyste měla pokoj v duši...
On dělal jen jídlo, já celou výzdobu, úklid bytu, dárky, a napekla jsem plno cukroví, 9 druhů. A to nemám bohužel stále dozdobené, protože nám tu vyplivl úplně režim. Chodíme spát po 2. ráno každý den a nejde to otočit. A ještě jsem se u toho starala o toho 3. příbuzného.
Já mu vyčítám, že ten "jako tyran" má těžké deprese a nikde s tím nejde, ale on tvrdí, že je všechno v pořádku. Prostě se to nedá dost dobře vydržet, když někoho vidíte jak se ceý den jen tak plácá po bytě, tlachá a pak má chvilky, kdy všem nadává a běsní, běhá po bytě, vůbec se mu nedá vyhnout, všude je za mnou jak ocásek a mluví a mluví a mluví.
Nejste-li křesťankou pouze papírově, měly by Vám něco říkat pojmy láska, pokora a odpuštění, naopak pomsta, sprostota, nadávky a nevděk by Vám neměly říkat nic.
Vánoce Vám "nebyly zkaženy", kazíte je (a pravddobně celý život) sama sobě i svému okolí. Touha pomstít se sama sobě mi přijde jako masochismus dovedený do extrému.
___ Jak píše KapkaNaděje, začněte sama u sebe.
doplněno 25.12.12 17:13:Přestaňte s výmluvami, že Vás někdo deptá, a zařiďte si svůj život včetně vánoc podle svých představ.
To, jaký život žijeme, není ničí zásluhou ani vinou někoho jiného. Záleží jenom na nás, co svěmu okolí dovolíme.
To ano, ale když vás někdo soustavně deptá, a vydeptá vám i někoho, o koho se staráte a není šance nějak situaci zlepšit a na veřejnosti je jak cukrkandl a chválí vás za věci, za které vám doma nadává soustavně, a denně tomu máte odolávat spousty hodin..
Makáte doma a pak ještě dostanete věci, které byste koupila úplně jiné, nebo ty peníze dala úplně na něco jiného, ale nikdo za vás to doma neudělá, a on bude dál jako náhradu nakupovat..
Myslím, že to vše je snůška nesmyslů , protože pokud to tak doma máte, patříte oba do cvokhausu.
Jen se nám tu snažíte vylíčit jakej jste chudák - kdepak to já nespapám .
Tak před chvilou třeba si zavřel do trouby k huse krabičku sirek a pořád se mě ptal, kam jsem mu je schovala.
Nikoleto, docela dobré povyražení. Všechno to patláte dohromady a nepřemýšlíte. Já bych řekla, že vůbec žádného manžela nemáte, že vdaná nejste, (ale možná ráda byla), že Vám asi z těch svátků trošičku "hráblo", anebo jste nás chtěla pobavit. Proč ne, fantazii se meze nekladou. Ale být Vámi, tak bych si to napřed napsala na papír, abych neplácala, co mi "slina na jazyk přinese". Já nevěřím ani slovu. Protiřečíte si na mnoha místech. Nebudu je "vypichovat", to by mi zabralo dost času, protože toho je hodně, a hlavně, bylo by to k ničemu.
Jen tak tu poslední informaci. "Před chvilkou si zavřel do trouby krabičku sirek a pořád se mě ptal, kam jsem mu je schovala."
Když jste ho před chvilkou viděla, jak si dal krabičku sirek do trouby, tak proč jste neodpověděla, že je má v té troubě...? Když Vás údajně podezíral, že jste mu je schovala. Děvče nechte toho, na Menšíka a jeho falešný chrup zapomenutý v útrobách televizoru, byste musela mít trochu víc fantazie. Tedy aby nedošlo k omylu. Na opravdový divácký námět, který Menšík mistrovsky sehrál.
Holka dej si hadr na hlavu a nech těch řečí - nikdo ti tady nevěří.
Myslím, že jsi zralá na cvokárnu fakt , jsi zřejmě dlouho sama a hrabe ti z toho a tvoje fantazie nezná mezí.
Proč kupuje předražené dárky? Nejdřív: chodíte oba do zaměstnání, máte každý svůj příjem? Jak hospodaříte s penězi - oba dohromady, nebo každý se svou hromádkou?
On je asi opravdu psychicky nemocný. Chce Vám to něčím nahradit, že se nechová standardně, proto ty drahé a nevhodné dárky. Takže mu na Vás asi záleží.
A vy se mu odvděčujete nadávkami, tupením a urážkami. Zkazila jste Štědrý večer. Jenom nechápu z Vaší výpovědi, zda jste tolik seřvala a sprostě urážela manžela, nebo toho jeho pomocníka. Nebo oba?
On vaří, peče, smaží, připálil polévku, neosolil rybu. Vy jste zatím zapálila svíčky! Kdybyste se hodinu denně nemodlila, protože je Vám to stejně k ničemu a víra Vám nic nedá, když lidi kolem sebe urážíte a řvete na ně, mohla byste manželovi s tou večeří pomoci. A nemusela byste ponocovat do 2 do rána. Jen si všechno pěkně rozvrhnout, co kdy udělám - a ono to jde! Opravdu. Jste pokrytec, klečíte někde na kolenou a on lítá kolem plotny! Taková partnerka, to je teda výhra!
Ta vaše rodina to je věc, Homolkovi jsou proti vám spořádaná rodina. Zastávám názor několika dalších rádců, že jste oba stejní a oba pošašení, každý svým způsobem. Chtělo by to navštívit odborníka a žít odděleně. Jinak dojde jednou na kudly.
Jen by mě zajímalo - máte děti? Pokud ano, jsou už dospělé? Žijí s Vámi, nebo jinde? Jezdí k Vám často? Jak se oni chovají ve vztazích?
Je toho moc, na co by bylo třeba brát zřetel, ale to opravdu dovede rozplést jen odborník - psychiatr. S návštěvou rozhodně neotálejte - OBA. Jaga.
Mě se zdá, že jste poťapaná vy i ten váš trýznitel. Jinak pokud jste věřící, jak říkáte, útěchu můžete hledat právě v tom. 'Věřící lidé se přece za nic nemstí, jsou šťastní za to že je jim dovoleno věřit, nepotřebují žádné dárky nebo žranici na vánoce... Tak šup na kolena a modlit se... a bude zas dobře.
A zajímalo by mě, jestli se něco pobného, ale určitě v menší míře, děje i jinde nebo je to jen u nás. Protože bohužel jsou tací, co mi říkají, že problémy jsou v každé rodině a já že to moc hrotím, že naši rodinu tak rozebírám.
Není to jen o Vánocích, takové problémy, máme to tak pořád.
Ne lidi, mně hrozně vadí, že on mi kupuje všechno oblečení, doplňky a prostě mě chce tady doma- já říkávám věznit, protože on doma vůbec nic neumí a ani nechce dělat to co se nedá moc pokazit, ale venku tráví hodiny běháním prý po povinnostech (a dárcích!), a říká jak všechno za nás vyřizuje a pak mi ještě nadává že já nic nedělám a to mi pořád vyčítá! Přitom já jsem doma jak popelka, makám jak šroubek do té noci, jak nám posunul režim, abych neměla kvůli němu resty, ale to se nedá, večer je člověk unavený a stejně všechno nestíhám.
Desatero, modlím se denně víc jak hodinu a to nikde na veřejnosti, nikdo o tom krom našich neví.
doplněno 25.12.12 15:09:Takže to dělám jen pro sebe, ne abych se někde prezentovala křesťan
měli by jste jit oba k psychoušovi.. jeden panbičkař pokrytec, druhý cvok...
doplněno 25.12.12 17:17:moje statistika říká, že lidí kteří se často modlí a chodí do kostela nemají všech pět pohromadě... ztácejí rozumný úsudek.. někteří nejsou schopni nic dělat jenom se žehnat... myslim že zdravá míra naboženstvi je zajit každou neděli do kostele a vic nic.. znám i jednu jeptišku... zničený promarněný život... mozek totálně vyžraný.. neni schopná mluvit o ničem jinem než o bohu.. prostě maras... bůh vám nepomuže, buh vám nedá peníze, buh vam neda zdraví, buh nezastavi exekutory... všechno je to v nás.. stačí věřit v sama sebe..
Nuže, přeji Vám pěkný den,
nezapomeňte, že každý den má v sobě něco krásného, ikdyž to zrovna nejste schopna vidět. Mějte to na paměti.
Píšete strašně zmateně. Doufám, že se v tom nějak vyznám.
Zkuste si to po sobě přečíst a urovnat si myšlenky. Z toho, co jste napsala, Vám snad nikdo neporadí.
Je pochopitelné, že máte chuť se mstít. Je toho na Vás zřejmě moc. Jedna věc je jasná. Hodně věcí se musí změnit. Kdo byl ten třetí člověk? Nějaký rodinný přítel? Bývá u Vás často? Co říká na stav vaši domácnosti? Proč byl u Vás na Vánoce? Je psychicky v pořádku? Když někdo opakuje něco celý den, tak je něco hodně špatně. A jak jste na tom vy s psychickým zdravím? Trpíte depresemi? Máte svého "tyrana" ráda? Jste ochotna bojovat za lepší budoucnost? Zkuste na to všechno odpovědět. Kdybych toto všechno věděl snad bych si v tom udělal pořádek a něco bych Vám poradil. Jen ode mně prosím, nečekejte zázrak.
Jinak Vaší víry se držte. Je to něco, co Vás může držet při životě, dávat Vám nadhled a hlavně smysl života. Netrapte se Vašimi selháními. Bude jich hodně, zvláště když jste v tak obtížné situaci. Mějte na paměti, že všechny hříchy Vám byly odpuštěny skrze Ježíše Krista.
Bojujte a bude lépe.
Noviny
Vaše manželství je nemocné. Potřebujete odbornou pomoc. Jestli si nechcete ničit manželství, zdraví sobě a atd. začněte u sebe. Než něco řeknete manželovi tak přemýšlejte. Rozčilování nikam nevede. Je to začarovaný kruh. Jste na sebe zlí navzájem. Obraťte se třeba na manželskou poradnu. Tam by měli říci víc. Jinak v tomto svazku se takhle žít nedá. Zklidněte se. Nenadávejte, nekřičte. Zkuste to jinak. Být milá, chápající. Uvidíte, že se i váš manžel zklidní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.