Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aukro - určení ceny balíku

Od: petr685 odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, rád bych prodal 4 poklice na auto přes Aukro, ale nemám s ním zkušenosti. Hlavně s položkou Doprava a platba.

Jak zboží poslat? Jako doporučený balík nebo cenný balík nebo jinak? - nevím a jakou tam napsat cenu? Tu se přeci (pokud vím) dozvím až na poště při odesílání.

Díky za rady.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Na stránkách www.cpost.cz použijte kalkulátor zásilek. Zadejte rozměr - 4 poklice můžou být podle mě rozměr max. 50x50x25cm. Dejte tam více možností, jak balík poslat. Nejrychlejší je tzv. obchodní balík, kde Vám pošta garantuje doručení do druhého dne. Pokud se vejdete do hmotnosti cca 2 kg, můžete využít i doporučený balíček.

ROZHODNĚ DOPORUČUJI podat doporučeně, máte doklad o tom, že jste zboží odeslal.

doplněno 28.05.11 21:17:

kzas.ceskaposta.cz/...

odhadněte hmotnost. Nezapomeňte, že přemrštěné poštovné může kupující odradit, můžete dát také volbu osobního převzetí.

marabu*
hodnocení

2x

zmerte rozmery a zadejte je s hmotnosti do kalkulacky posty - ZDE .

Na aukro to dejte asi jako doporuceny balik. Je skoro jedno co na aukro napisete, jestli cenny nebo doporuceny. A cenu cca takovou, jaka Vam vypadne z kalkulacky.

Nebo to dejte na dobirku a to pak celkovou cenu urcite vydrazenou castkou + postovnym, ktere Vam na poste pri odeslani reknou a V to sectete a to tam napisete jako dopirkovou castku.

Jen pozor - kdyz si to prijemce nevyzvedne, prijde Vam to zúpet ale postovne Vam nikdo nevrati. Pak se to da s akukrem resit, udelovat negativni komentare atp... ale je s tim sr*ni.. :)

doplněno 28.05.11 21:19:

jo, tak ja myslel ze odpovidam prvni a ted koukam ze tomu tak nebylo.. takze jsem asi zopakoval to, co jste napsali.. pardon.. :-D :)

cocinkamichalka*

Marabu, to se občas stává :-D To víte, než se vykecáme (vypíšeme), je tu dalších pět odpovědí :-D

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravim, na aukru jiz nakupuji x let:) Muzete si vybrat, jak budete poklice odesilat, na to tam mate kolonky. Muzete zadat i cenny balik i doporucene i treba pres kuryrni sluzbu. Je na zakaznikovi, jakou formu doruceni si vybere:)

A mrknete na dalsi zkusene prodejce, co prodavaji poklice, jake castky udavaji za cenne baliky a podobne, nejlepsi je je obslehnout, uz v tom maji leta praxe:)

Zbozi posilejte pokud mozno vzdy pojistene nebo aspon doporucene, nikdy obycejne! Pokud se obycejny balik ztrati, musite zakaznikovi vratit penize, jestlize jiz zaplatil.

A nechte si zaplatit predem na ucet jako vetsina prodejcu, na aukru se pohybuji desitky nebezpecnych lidi, se kterymi se ostatni soudi, protoze pak nezaplati, pripadne dobirku neprevezmou a Vy pak platite zbytecne postu.

A velmi podstatna vec - jako prodavajici mate pravo zrusit prihozy ve Vasi aukci, pokud prihodi nekdo, kdo se Vam nezda. Pokud tedy nekdo prihodi, zkontrolujte si jeho hodnoceni, zda je dobre, abyste nenaletel nejakemu hulvatovi nebo podvodnikovi.

michal958*
hodnocení

0x

na uakru to nejčastěji chodí tak,že kupující prodávajícímu zašle platbu předem tj cena zboží+ cena za dopravu, pak se balík může zaslat bud obyčejným balíkem,doručenou zásilkou atd. nebo je možnost zaslání na dobírku, což už nikdo nezaručí,že kupující zásilku vyzvedne,takže je možné že někdy přijdete o cenuz dobírky kterou jste zapplatila.cenu dopravy si můžete určit sám,doporučuji určit cenu né moc cenově přemrštěnou od skutečné ceny, ceník lze zjistit pře webové stránky české pošty ,pokud kupující přihodí ve vaší aukci,automaticky souhlasí se všemi podmínkami aukce,to znamená že i s cenou poštovným.

doplněno 28.05.11 21:15:

omlouvám se za překlepy:)

petr685
hodnocení

Tak jsem zadal ty rozměry, hmotnost jsem tipnul na 1 kg, hodnotu nastavil na 600 kč a vyšlo mi cenný balík za 78 kč nebo obchodní balík za 102 kč. Co znamená položka nepravoúhlý tvar? Tím je myšlena krabice nebo zboží? Pokud to zaškrtnu (poklice jsou nejsou pravoúhlé), tak si účtují o 100 kč více.

Jinak díky za předchozí odpovědi :)

cocinkamichalka*

Nene, zabalte poklice normálně, do krabice nebo do papíru, případně do rohu hoďte zmuchlané noviny. Nemusí to být 100% pravoúhlý tvar.

petr685
hodnocení

Díky Michalko *palec*

cocinkamichalka*

Ještě doplním - jako půlúvazkový pošťák - zabalte poklice tak, aby přežily pád cca z 3. patra. Tak nějak totiž vypadají přepravníky na SPU (sběrných přepravních uzlech) :)

illik*
hodnocení

0x

Pošta má na internetu ceny balíků podle hmotnosti, tak se dá určit cena přesně dříve než na poště. Většinou stačí, když se zboží posílá jako doporučený balík (je zde možnost pojištění proti ztrátě, je to jen pár korun navíc). Často si lidé mohou přijet osobně zboží vyzvednout.

petr685
hodnocení

Ještě jednou díky za parádní odpovědi :). A ještě bych se zeptal:

1) Jestli je aukro zcela zdarma. Jestli po mě nebudou chtít po registraci nějaké peníze nebo určitá procenta z ceny prodaného zboží.

2) Je tam nějaká časová lhůta, do které musí být zboží prodáno? Nebo tam může být klidně měsíc, dva.

martinaa*

Nikoli, aukro neni zcela zdarma. Za vystavenou aukci platite (podle toho, kolik pripadte fotek, jake zvyrazneni nebo podsviceni inzertau mate), a pokud jste bezny prodavajici bez podnikatelskeho uctu nebo neprodavate veci ve velkem, zadne poplatky za prodej neplatite.

Aukce se vystavuji bud klasicky na 7 dni, nebo na 10, potom aukce konci a zbozi muzete vystavit znovu:)

petr685
hodnocení

Co je nejlepší? Prodávat rovnou (kup hned), formou aukce, popř. to zkombinovat?

ladinpraha*

Koukni se tady a použij vlastní rozum.

aukro.cz/...

martinaa*

Ja to nejradeji kombinuju:) Kdyz ti nekdo potvrdi vyvolavaci cenu aukce, tak cena kup ted automaticky mizi, tudoz dal uz se jenom aukruje:) Ale pozor na nadsazenou cenu, aby ti to nekdo koupil.

petr685
hodnocení

Ahoj, dnes jsem se na Aukru registroval, protože mám zájem o určité zboží. Mohu si ho koupit nebo musím čekat až na aktivační kód (10-14 dní)? Díky

martinaa*

Bez aktivacniho kodu Vas aukro do systemu zrejme nepusti... zkuste to. Pokud zbozi zakoupite (pujde to), na kod cekat nemusite. Ovsem pokud to nepujde a aukro Vam bude hlasit, ze nemuzete kupovat a prodavat zbozi, pak musite vyckat na kod.

hop®

V popisu každé aukce vidíš, jestli je určena a omezena "pouze pro uživatele s plnou registrací"

buss
hodnocení

0x

S cenou dopravy bych si nedělal problém, uvedu cena zboží + poštovné dle ceníku (dobírka ...). Na poště po uvedení ceny sečtu cenu zboží + poštovné a vyplním tiskopisek.

martinaa*

Jen pro novacka bych dobirku nedoporucovala v zadnem pripade. Minimalne dvakrat do tydne mame na foru dotaz, ze novacek poslal dobirku, ta se nevyzvedla a co ma ted delat atd. Ani superprodejci nemaji dobirky radi, na ucet je to daleko bezpecnejsi:)

michaela8*
hodnocení

0x

ahojky, stačí to zvážit, pak najet na www.cpost.cz - kalkulátor zásilek, poslat jako doporučený balík a vypočítá to cenu balíku. Cenný se posílají věci vyšší hodnoty. Taky záleží na tom, zda ten, co koupí, bude chtít zaplatit předem na účet, nebo zboží poslat na dobírku (ta je o hodně hodně dražší). Pokud se poklice vejdou do balíku, a nebude mít nad 120 cm, pak to jde jako balík do 20 kg, pokud je váha a míra větší, jde to už jako obchodní balík. Míša

petr685
hodnocení

Ahoj. Ještě by mě zajímalo kolik si aukro účtuje, pokud budu něco prodávat. Je pravda, že si Aukro účtuje 0,50 kč jen za vložení aukce s počáteční cenou do 99 kč a dále 4% z konečné ceny do 1500 kč? Viz: www.poradte.cz/sp/.... Díky

martinaa*

Za vlozeni aukce si aukro bere myslim 5 nebo 6 kc. To je zakladni poplatek, ktery se navysuje, mas-li u prodeje vice nez jednu fotografii, ci chces mit inzerat nejak zvyrazneny. Od obycejneho podsviceni za 10kc az po TOP stranku za 500kc. Od tohoto vseho se odviji konecna cena za vlozeni aukce.

Kdyz prodavas jen bezne a nejsi podnikatel a podobne, aukro si za prodej zadna procenta nebere. Pokud budes podnikatel, samozrejme si vezme:)

Na aukru je sekce forum, v nem podsekce poradna. Tam ti na dotaz o procentech z prodeje odpovi sami aukraci nebo admini:)

erikch*

martinoo-prosím tě-aukro si účtuje provizi odvisející od ceny prodávaného zboží prodejcem (do 500,- v auto-moto s fotem cca. 3.60 kaček) do 5000,- je to lehce přes 10,-kaček-a to za vystavení aukce(bez ohledu na výsledek),pak následuje provize z uskutečněného prodeje,opět v rubrice auto-moto(kam poklice spadají a která je i "nejdražší" rubrikou),u jiných rubrik je to vše podstatně levnější...-fotek můžeš mít až tuším osm grátis,ale do 30kb za foto(což jsou třeba ilustr.fotky z různých stránek),nad tento rámec,což je každá fotka z mobilu počínaje,je příplatek 0,30 Kč...A to bez ohledu na statut "profiprodejce",či běžného registrovaného uživatele-vždy se platí polatky(obchoduješ-li)...Na aukru prodávám již přes rok(použité díly aut),takže co se polatků a cen ,obzvlášť v rubrice auto-moto,týče už tak trošku detailněji vím...

hop®

ERIKCH: Martinaa napsala "myslím", tedy zde dala k dobru své poznatky a zkušenosti, stejně jako Vy. Odkaz na ofiko ceník je snad jasný, daný a funkční... *hej*

hop®

Petře, nákup je zdarma, a ceník za prodej je jasně daný:

aukro.cz/...

Pokud se tím prodejem na Aukru živíš, jsi povinen danit příjem...

doplněno 12.06.11 23:15:

Jinak na Aukru už je to také určitá komunita, podobně jako zde na Poradte.cz - raději si připlatím pár korun, ale mám větší předpoklad, že nevznikne prů*er. Opravuji kamarádům mobily, mám oblíbeného prodejce, věřím, že dnes by mi poslal i na dobírku (nemusel bych čekat než se převedou peníze), a pokud má cestu okolo, nechá mi zboží v mé hospůdce, prostě už je to takový virtuální skorokamarád dodavatel. A věřím, že více prodejců by mi kvůli urychlení obchodu tu výjimku na dobírku vzhledem k mé statistice hodnocení dali. Už i jeden Aukroshop udělal výjimku a poslal zboží poštou, i když jinak zasílají pouze kurýrem- což je pro mne velký problém, když dnes nevím, jestli budu zítra doma, v Praze, na Moravě nebo někde jinde...

doplněno 12.06.11 23:18:

Pokud ještě nemáš platné ověření, většin prodejců Ti nic neprodá - máš u každé aukce toto omezení upřesněno. Je to z důvodu důvěrohodnosti, Aukro se tím chrání, díky tomu může přebrat odpovědnost za některé nefungující obchodníky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]