Nejste přihlášen/a.
Všechny Vás zdravím, jedu na dětský tábor a ráda bych pro děti připravila zábavu, kroužek, co budou v jeden den dělat, nějakou činnost, kde si můžou něco vyrobit a odnést si to jako suvenýr nebo v další den bych ráda udělala zážitek. Protože vše musí být finančně únosné, tak nic náročného, nějaké nápady samozřejmě mám, ale ráda bych se s Váma poradila a vyslechla si Vaše nápady, rady. Jako suvenýr mám třeba připravené barvení na sklo, děrování do kůže(jméno atd), různé skládání korálků atd, v zážitkách třeba plánuju udělat z plachty skluzavkovou dráhu, která bude polita mýdlovou vodou, to například ty děcka budou zbožňovat, ale přesto bych se ráda poradila o nějaké další zájmy, co by ty děti mohlo zaujmout. Probíhá to tak, že po táboře jsou různé stanoviště a u každého se dělá ta a ta činnost a děti se ohybují od stanoviště ke stanovišti. Dětem je od 6-14 let. Mockrát děkuji.
Ahoj, ani nevíš, jak moc Ti závidím. Jezdila jsem dělat vedoucí 10 let na tábor kousek od Babiččina údolí a když to padlo, jako plno pěkných věcí v naší republice, obulila jsem to. Jestli chceš, napiš sem svůj mail, budu Tě kontaktovat. Vymysleli jsme třeba hru, jak osvobodit zakletou princeznu, vědomostní hru Bum do hrnce!, Bystré oko, oblíbený byl i Den naruby či hra Jak stařeček měnil. Jezdila bych ráda dál, zvládla bych to psychicky i fyzicky, ale děti kolem sebe chtějí mládí a 56 letou bábu by asi vypískaly. Jinak, co se týče těch suvenýrů, ať si děti vezmou s sebou levná bílá bavlněná trička či tílka, velice úspěšně jsme batikovali. U děvčat jsem uspěla s tehdy velmi moderním drháním a pletením ozdob ze slámy /než nás agronom s rachotem vyhnal z pole, nepochopil, chlapec, rukodělnou práci/. Přeji, ať se Ti daří, získáš nová přátelství a kupu krásných vzpomínek. Jaga.
Souhlas... na tabory jezdim od osmi let, poslednich sest let coby vedouci. Hra Jak dedecek menil je uzasna, docela se divim, jak jsou lide v okoli jeste prijemni o ochotni dat nejakou drobnost, stejne jako velmi oblibeny Den naruby My jsme batikovali tricka, satky na hlavu, vysivali jsme na tricka monogramy, pletli jsme naramky, delali drevene ozdubky do vlasu... vsechno to mam porad doma, stejne jako kazdorocni kovovy privesek se jmene a tematem tabora, to je vzdycky pro deti nejvetsi suvenyr. Jeden z vedoucich je zlatnik a dela tyto privesky, vzdy zalezi na tematu tabora a podle toho se vyrabi, meli jsme hvezdu jako star trek, filmovou kameru coby rezisery, indiana s celenkou jako indiani, recky chram jako recko-rim, pusku coby vojaci atd. Mozna to je o neco drazsi, ale rozhodne jako vzpominka uzasne.
Martino, tohle sem asi tak nepatří, ale ta hra Jak dědeček měnil ve mně vyvolala vzpomínku. Vyhrál oddíl nejstarších chlapců, kteří po mnoha transakcích za čokoládový penízek, který měli na začátku, přivedli slavně do tábora vzrostlé vietnamské prase v kožených kšírech a na vodítku.To bylo haló. Některé děti v něm našly nového kamaráda /pašík byl ochočený/, jiné nahlas uvažovaly o možnosti zabíjačky. Sláva nejstarších kluků trvala však jen do večera, kdy si pro čuníka autem přijel opět jeho majitel. /bylo to tak prý domluveno, ale kluci to ostatním nepřiznali/. A podobných vzpomínek mám...Jaga.
Tak máte toho připraveno dost. Ale dle mého pohledu to všechno jsou činnosti "městské". Já navrhuji a doporučuji něco z přírody, z venkova. Např: soutěž o poznání druhů obilí, druhů polních plevelů, druhů stromů listnatých a jehličnatých. Soutěž v poznávání ptáků a lesní zvěře pozorovaných dalekohledem. Soutěž v poznávání ptáků podle zpěvu. Soutěž v zacházení s živým psem (psy) nutné k tomu vybrat bezproblémové jedince, kteří mají děti rádi. Je možné i udělat soutěž v kreslení listů stromů nebo lučních květin a v následném jejich určení. Děti si mohou udělat malý herbář a z knih určit nalezené rostliny, pojmenovat česky i latinsky. Mohou si nasbírat různé šišky a z nich výstavku opět s popiskami. Krásná je výstavka živých rostlin v laboratorních zkumavkách s vodou, umístěných třeba kolem jídelny a denně obnovovaných. Děti si mohou i vyrobit stejně veliké krabičky a do každé nalézt nějaký kamínek, takovou mineralogickou sbírku s popisem ( žula, křemen, břidlice, svor apod.) Můžete si udělat vázání různých uzlů, nošení "zraněného", prohlížení brouků a mravenců pod lupou a jejich následné nakreslení. Sbírku a pojmenování mechů a lišejníků, sbírku skořápek vajíček lesních ptáků, sbírku plodů lesních keřů, poznávání jedovatých bylin, sběr a vaření jedlých hub, návštěvu venkovského statku, pokus o podojení kozy, pokus o chycení pstruha (a opět puštění) v potoce. Stavba malého lesního přístřeší, jak odstranit klíště a ošetřit ránu po něm, jak zabránit uštknutí zmijí, jak nalézt cestu ven z lesa a mnoho dalšího. Existovali "předsametové" podrobné příručky pro vedoucí pionýrských táborů. Je toho mnoho. Jako nejdůležitější považuji pěstovat mezi dětmi kamarádství, přátelství a ochotu si vzájemně pomáhat a neubližovat si.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.