Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vždy když jdu nějakou delší několikadenní trasu bolí mě chodidla (šlapky). Zkusila jsem ortopedické vložky, gelové vložky, ale nic nepomohlo. Nemáte někdo něco podobného. Boty mám kvalitní, trekové, stály skoro 3.000. Každopádně bych si koupila nové, kdybych měla jistotu, že to pomůže, ale to mi asi nikdo nezaručí a vyzkoušet to jen tak nejde. Máte někdo nějakou zkušenost s chodidly nebo dobrými botami?
Díky za rady!
Ahoj, to je velice individuální, každý má trošku jinak stavěnou klenbu, každému může vyhovovat něco jiného. Gelové vložky chválí hodně lidí, já jimi nadšená nejsem. Chodila jsem "padesátky" i víc, měla jsem pohorky /byly dost těžké/ a pionýrky z partiáku, stály 20 Kč. Nic jiného v té době nebylo, kdepak nějaká značková obuv! A ty lehké pionýrky jsem si rozšlápla tak, že jsem je na noze ani necítila. A šlapala jsem v nich třeba celou noc do Ležáků. Chce to prostě si koupit nějaké jiné a zkoušet rozchodit. I když ty ceny dneska... Jaga.
možná byti pomohla reflexní masáž bodů (chodidel), pokud se k ní nemáš jak dostat, můžeš to zkusit sám/sama, stačí si asi tak 2x denně promačkávat chodidla hezky místečko po místečku, když tě nějaký bod zabolí, musíš se ho snažit rozhladit, ale neměl bys žádný bod mačkat víc než 20x... pokud to budeš dělat pravidelně tak se ti zlepší celý zdravotní stav ale mačkej si je minimálně hodinu před spaním, abys pak usnul (tím si totiž aktivuješ celé tělo) každý bod něco znamená a pokud tě bolí chodidla, vůbec to nemusí souviset jen s nimi třeba tě bolí například bod žlučníku a podobně... můžeš si najít co máš v nepořádku a uvidíš změny! nejlepší by bylo zeptat se někoho, kdo s tím má něco společného
moje máma reflexsní terapii dělá a opravdu to funguje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.