Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
měla bych dotaz
byla jsem ve tři měsíční zkušební době a dnes mi měla končit a přecházet na dobu neurčitou. Bohužel se tak nestalo a dnes mi bylo oznámeno, že k dnešnímu dnu v práci končím.
takže se chci zeptat jestli můžu ještě využit pracovní neschopnost (nemocenskou) pod timto zaměstnavatelem? nebo se musim ihned nahlásit na pracovní úřad a řešit to jako nezaměstaná...
Děkuji
Dobrý den. Že jste přišla o práci je politováníhodné. Ale tahat do toho marodku a doktora, který vystaví neschopenku zdravému je normální podvod a prachsprosté zneužívání . Já bych to kvalifikoval jako trestný čin. Aspoň o takovýchto nehorázných vychcanostech zde nepište. Bylo by zajímavé ,kdyby si stát zaplatil pár expertů a ti mu posbíraly adresy Vám podobných. Hned by bylo dost prostředků jak na sociální programy, tak na zdravotnictví. A v první řadě by byli na řadě doktoři, kteří píší neschopenky každému zedníkovi na zimu, každému propuštěnému a jiným případům i když jim nic není. Potom by přišli na řadu ti zdraví nemocní. Nezlobte se na mě , ale za totáče byste dopadla špatně. S pozdravem Laďa
doplněno 28.05.11 00:00:Dobrý den. Já netvrdím, že nemocenské dávky jsou vypláceny ze zdravotního pojištění. Jsou vypláceny ze sociálního. To je jasné. Ze zdravotního pojištění jsou placeni ti " lidumilové doktůrci ů , křeí se ještě nechávají s úsměvem korumpovat. Ale Boží mlýny a kontrolní úředy pracují sice pomalu, ale tak nějak pořád. A já se ničeho nebojím, jenom by to mělo být trochu rychlejší.
Laďo, to chce klid. Provoz zdravotnictví nemá nic společného s nemocenskými dávkami. Že to je sprostá zlodějna, s tím s vámi souhlasím. Nebojte, už je evidence lékařů, kteří se tak chovají a píší lživá potvrzení pro nezaměstnané a podobné týpky. Už to dlouho trvat nebude ...
Je to smutné, ale je to tak. Radek to napsal dobře, záleží tedy na vás co si vyberete, zdy ty popelnice nebo alespoň něco málo. Naše vlády tyhle podmínky takhle nastavila, tak na tom nevidím nic nezákonného. Po padesátce vás to čeká znova, jelikož už vás nikdo nezaměstná, dnes už člověk po čtyřicítce není žádoucí a co může? Buď vybírat popelnice nebo jít vybrat to, co si za dlouhá léta naspořil...
"smutna", sedum dní jste v ochranné lhůtě, kdy můžete uplatňovat neschopenku u zaměstnavatele. Ale klidně můžete jít hned v pondělí na ÚP a nechat se zaregistrovat. Pokud splníte podmínky dané zákonem, budete pobírat podporu v nezaměstnanosti. - stařenka
pobírat podporu můžu jen pokud mám odpracovaný rok jestli mam dobre informace, tohle byla má prvni práce po škole
Pokud budete v evidenci ÚP, nemusíte měsíčně platit zdr. poj., to za Vás platí stát a doba evidence se Vám počítá do důchodu. Ostatní opět podle zákona. Když budete v pr. neschopnosti, můsíte pobývat doma k vůli kontrole. Pokud budete v evidenci ÚP, můžete aktivně hledat nové zaměstnání, nebo možná dostanete hned doporučenku na nějaké volné pr. místo. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.