Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sháním anonymní informace o léčebně v Nechanicích...potřebuju si udělat představu jak to tam chodí a hlavně jestli je to co platné, vím že to záleží případ od případu, ale nějaké info by se mi hodilo.Děkuji za reakce
Vseobecne je v lecebnach pomerne tvrdy rezim, aby pacienti nevymysleli kravoviny a nemeli chut na svou drogu. Kazda lecba je ale dobra, je to prvni krok, jak se zbavit zavislosti. lfhk.cuni.cz/...
Muzu Vam pouze popsat hospitalizaci vzdalenejsi pribuzne po smrti syna (alkohol+deprese).
V den nastupu musela odevzdat vsechny cenne veci, telefony, retizky, prsteny, pasky, tuzky, sponky - proste vse, co muze byt nejakym zpusobem nebezpecne. Prvni tri dny mela tvrdy detox - prirozene ani kapka alkoholu, sileny abstak, musela byt dokonce pripoutana k luzku, i na zachod chodila s doprovodem. Po trech dnech ji zaprahli do programu - budicek v sest, deset minut na hygienu a uz byla kontrola pokoju. Snidane, prvni serie seminaru, pak uklid okoli lecebny. Obed, prace v pradelne, druhy blok seminaru, kontrola moci, zda neberou nejake utajene leky, pak posezeni s psychologem, svacina, pulhodina osobniho volna, zase nejake prace, treti blok, vychazka, vecere, detox kontrola, zda opet nemaji neco v moci, vecerka v devet. Telefony jednou za tri dny pouze za odmenu, za sebemensi prestupek byly prace navic, zadne telefony, za vetsi prestupky proti radu byl vyhazov. Zadny alkohol, cigarety, zadne seznamovani a sex.
Takhle tam byla dva mesice, dalsi tri jako dobrovonik pri sezenich. Pak prijela domu, ted je to zas ta stara znama a snad se ji podarilo vystoupit ze stinu alkoholu. Nasla si pritele, ktereho poznala v lecebne a drzi se uz dva roky. Tak snad
Já nedám žádnou radu nebo ponaučení, jen bych chtěla napsat, že já strávila v protialkoholní léčebně v Kroměříži 3 měsíce a je to něco podobného. Je to už 5 roků a alkohol jsem úplně vyškrtla ze slovníku. Nemůžu na pobyt v Kroměříži zapomenout, bylo to vynikající a s několika spolupacienty se rádi scházíme a chodíme na setkání přímo do našeho oddělení. Přeji Vám, abyste zvládla pobyt v léčebně a hlavně aby Vám pomohla.
Je to smutná zpověď, ale i manžel hledal před pár lety podobnou pomoc. Nechanice jsou od nás asi 40 km, uvažovali jsme o nich. Potom nám radili známí: byla tam jejich příbuzná, už 5 x a neúspěšně. Její manžel - pěkný chlap, úspěšný podnikatel, snažil se jí všemožně pomoci. Dneska je z ní troska, pán se s ní rozvedl. V Nechanicích je to prý dosti benevolentní, nepanuje tam prý takový řád, který je nutný k vymanění se ze závislosti. Tak jsem uvažovala, uvažovala a manžel to nastartoval jedním takovým opravdu pitomým dnem - a než se vzpamatoval,už byl v Havl. Brodě. Týden na detoxu, pak půl roku v pověstné Želivi. Jednali s nimi slušně, pěkně, ale zároveň velice rozhodně a nekompromisně. Rozcvičky, úklid, bodování, jako na vojně. Pomohlo to, aspoň v našem případě. Za půl roku se mi vrátil úplně jiný chlap, dodnes 100% abstinuje a já jsem k němu znovu našla cestu a moc si ho za to vážím. Asi to je nesmírně těžké. Jinak, v Želivi už, bohužel, léčebna AT není /nejsou peníze, jako všude/, přestěhovali se do Havl. Brodu. Léčba bude asi stejná, ale to kouzelné prostředí v Želivi, léčebna spíš penzion se zahradou, soutok dvou řek, lesy, dvě přehrady, kam společně chodili na vycházky - to se s prostředím nemocnice / navíc s nálepkou blázince/ v HB nedá ani srovnat.
Jinak - NIKDY NENÍ POZDĚ A PLATNÉ JE TO VŽDYCKY! Záleží na každém jedinci, jak se k tomu postaví. Znám i případ, kdy vysokoškolský profesor nezvládl ani 6 x léčení a obyčejný krmič skotu abstinuje. Přeji hodně štěstí.
pekna lez sam sem tam lezel se zavislosti na pervitinu, byl jsem dosti silny fetak a muzu o sobe rict ze jsem ztoho venku v nechanicich je takovy rezim ze zavisi hlavne na cloveku jestli se chce vylecit a nebo ne do nechanic se chodi dobrovolne tak to uz je jen na vas jak si to preberete v hlave z pozdravem milan
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.