Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy - internetové připojení

Od: tomasgulas odpovědí: 12 změna:

Dobrý den všem, snad jsem zvolil správnou rubriku...

Před devíti dny jsem podepsal na rok smlouvu o poskytováni int. připojení od společnosti NetBox. Jsem s ním naprosto spokojený (již předtím jsem ho měl na dva roky), ale protože již můj učitel na škole pravil, že Změna je život, budu se stěhovat. A proto bych potřeboval vědět, jak to udělat, abych nemusel platit celý rok zbytečně. Vím, že to jde převést, ale tam, kde budu bydlet, NetBox není. Taky mám pocit, že by se platilo 50% z konečné částky, ale to je pořád něco přes 1500kč...

Mohu tedy a JAK konkrétně odstoupit od této smlouvy? Mám už jenom 4-5 dnů... Díky za odpovědi!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

A nepřevzal by smlouvu nový nájemník nebo majitel? Nejsou ve smlouvě důvody, které by umožnily kratší výpovědní lhůtu? To mi připadá nepřiměřené v případě, že se stěhujete. *klik* Koukala jsem na jejich stránky a pravděpodobně jste díky roční smlouvě získal i lepší cenu. *nevi* Nešlo by to snížit přechodem na nižší paušál? A nebo využít jejich jinou nabízenou službu?

tomasgulas
hodnocení

Ještě doplním: Ano, získal jsem nižší cenu, zaplatil jsem na měsíc. Pro mě za mě, klidně jim ten měsíc doplatím do plné výše, o tom žádná :) Ikdyž by se měla platit poměrná část...

fanus*
hodnocení

0x

měl jsem netbox a stěhoval se na místo kde už neměl pokrytí. stačilo zavolat na zákaznickou linku a domluvit se. výpovědní lhůta byla měsíc. začala běžet od prvního dne následujícího měsíce než ve kterém jsem výpověď podal. zavolejte na tu zák. linku a domluvte se. myslím, že bude stačit čestné prohlášení o stěhování, případně nějaký doklad o tom. pokud máte ve smlouvě něco ve stylu, že musíte v případě odstoupení doplatit 50 % asi to po vás budou chtít...ale s tím jste na začátku souhlasil...

tomasgulas
hodnocení

Díky za odpovědi, ještě to trochu upřesním: V bytě budou zůstávat rodiče, ve zkratce - neexistuje pro ně žádná služba :) Prostě se to tady bude muset zrušit. Stěhovat se sice budu, ale trvalé bydliště mi zůstane zde. Na infolinku nechci volat, protože tam mi řeknou to, co chci slyšet... a jak já dokáži, že jsem jim volal, až se na mě vyprdnou? Nijak. S tou smlouvou máte pravdu, ale potom nechápu, proč je tedy v zákoně 14-denní možnost od odstoupení smlouvy? To je stejné, buď to tak je, anebo není, nemůže jít přeci NetBox proti zákonu, ne?

Rád bych na váš příspěvek reagoval, ale měl byste uvést, které ustanovení a jakého zákona máte na mysli.

tomasgulas
hodnocení

A, tak jestli v zákoně nic takového není, tak se omlouvám :) Já to pořád někdy slýchávám, 14 dnů, 14 dnů, tak jsem si to nějak podvědomě zařadil k tomu, že to je asi v zákoně... jinak ve smlouvě je tohle:

V případě uzavření smlouvy osobami a způsobem uvedeným v tomto odstavci
je účastník oprávněn odstoupit písemně od smlouvy bez uvedení důvodu a bez sankce ve lhůtě 14
dnů ode dne uzavření smlouvy; nedošlo-li dosud k poskytnutí služeb poskytovatelem, může účastník
od smlouvy odstoupit do 1 měsíce. To neplatí ohledně smluv, u nichž si účastník výslovně sjednal
návštěvu poskytovatele za účelem objednávky a dále s ohledem na shora uvedený souhlas účastníka
s bezodkladným zřízením služby ani v případě, že služba již byla zřízena. Odstoupení od smlouvy je
třeba uplatnit písemně u poskytovatele a to na adrese jeho ZC. Účastník je povinen uhradit poměrnou
část ceny služby za dobu od jejího zřízení do dne účinnosti odstoupení od smlouvy.

Což je asi průšvih... Protože jsem ze Zlína a tady to pro ně vyřizuje společnost Avonet. A ten technik, co tady byl, to sepsal a vytiskl až tady, takže tím pádem bych to viděl na návštěvu poskytovatele :( Proto možná jezdí dva, jeden je jako technik a druhý obchodník :)

fanus*

zavoláte, domluvíte, sepíšete. jak prosté.

buss

Nepletete si to s kupní smlouvou, 14 dnů? Buď podle podmínek nebo se nějak rozumně domluvit.

tomasgulas
hodnocení

Může být... s kupní smlouvou...

tomasgulas
hodnocení

Takže si nakonec odpovím sám: Nejde to. Je to tak, jak jsem tušil. Můžete objednávat, jak chcete, stejně dojedou s tiskárnou a smlouvu sjednají na místě, tím pádem nazdar... Přesně tohle jsem čekal, ale co se dá dělat, holt za chyby se platí. Nabízí se taková hypotetická otázka, jestli se na území ČR vyskytuje alespoň jeden provider, který není kur_va, ale to není podstata mého původního dotazu.

Každopádně, díky Vám všem za opovědi.

fanus*

a volal jste přímo na netbox? já když jsem cokoliv potřeboval, volal jsem a vždy se v pohodě domluvil. i s tím ukončením smlouvy. pokud se nezeptáte přímo u zdroje můžete (-me) jenom dedukovat co by mohlo a nemohlo...

tomasgulas
hodnocení

jj na číslo 841 400 500.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]