Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paragraf na dítě v r.2011

Od: destiny5® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem vás poprosit, jestli nevíte, do kolika let se platí paragraf na dítě a o co mám žádat, pokud je tedy o co :o) , u dětského lékaře jako omluvenku do práce. Syn už měl 10 let. Děkuji všem za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Paragraf na dítě je do jeho 10 let, nicméně pokud lékař uzná potřebu ošetřování jinou osobou, tak klidně může vystavit i paragraf na starší dítě nebo dospělého. Takže klidně u doktora o vystavení paragrafu řekněte. Pokud by vám ji odmítal vystavit, že dítě ošetřování nepotřebuje (čemuž bych se divila, náš dětskař má na dveřích ceduli, že i u starších dětí je nutná přítomnost dospělého), tak vám nezbývá než si v práci domluvit dovolenou.

hodnocení

Hmmm, tak to jsem na to zvědavá, snad mi jí doktorka dá. v naší firmě se dovolený nedávají. Ale to už je zase jiná kapitola. děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Dávka se už nejmenuje paragraf, ale ošetřovné, a lze čerpat ošetřovné na dítě do 10 let nebo na jiného člena domácnosti (tedy na starší dítě, na manžela, na starého rodiče) za splnění podmínek předepsaných zákonem - viz odkaz:

business.center.cz/...

doplněno 25.05.11 17:58:

U jiného člena domácnosti (tedy i u dítěte staršího 10 let) je podmínka společné domácnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]