Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím nosit vysačku?

Od: alice* odpovědí: 27 změna:

Zdravím,máme nového manažera hotelu,musíme nosit vysačky s křestním jménem,,,?PŘIPADÁ MI TO TRAPNÉ A NELÍBÍ SE MI TO ,je mi 44let.,je mu asi 27,navíc má puštěnou kameru a sleduje,je normální,to je práce manažera?díky

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Pridavam se k Dexxovi. Je zcela normalni, ze v restauracich, hotelech a jinyc podobnych zarizenim nosi zamestnanci visacku, a vypada to moc pekne. Mozna to berete z pohledu, ze jste starsi a zkusenejsi a ted Vam ma sefovat mlade ucho, nicmene manazer hotelu zodpovida za jeho bezproblemovy chod a ma na starosti i zamestnance aj. Tudiz pustene kamery jsou bezne, jak u manazera, tak u ochranky. Lepsi mit visacku, nez aby na Vas volali "hej ty, no... ty!":)

eulalie*
hodnocení

3x

Ano, nosit visačky se jménem zase není nic tak neobvyklého. I v bance máte například u každého stolku jméno bankovního pracovníka, který vás obsluhuje. I na kamerový systém je možné si zvyknout. Asi byste neměla posuvat práci manažera, ale hledět si té svojí, abyste o ni nepřišla. Z pozice starší ženy vám možná připadá dost hrozné poslouchat takového mladého "cucáka", nebo ne? Holt to tak v práci občas chodí, že vedoucím se staně někdo podstatně mladší. než jste vy sama. Záleží vám na vaší práci? Ano, tak si připněte hrdě visačku, nějak to v práci přežijte a po práci s odporem ten hnusný papír s vaším jménem zahoďte do vaší skříňky na šatně. Ale nějak šikovně, abyste ji tam zase na další den našla.

hodnocení

3x

Jste ráda, že máte práci? A že vám pravidelně chodí výplata? *hej*Ukrojte si dva krajíce s paštikou, nalijte si lahve od minerálky čaj a udělejte si výlet na Pracovní úřad. Až si tam postojíte a počtete vývěsky, poděkujte osudu, že máte práci. *modla* A také si uvědomte, jestli děláte svou práci dobře, nemusíte se za své jméno stydět. A jestli ji flákáte, pak by bylo opravdu lépe, kdyby nikdo nevěděl, jak se jmenujete. *jasne*A ten "cucák", ten vám výplatu podepisuje. Jestli o ni nestojíte, chápejte to stále tak, jak jste to napsala. I s tou vysačkou!

alice*
hodnocení

ano.vadí mi,že mi šéfuje mladý cucák,šéfovala nedávno stejně stará slečna a byla co se týče chování,bezvadná,ten neumí ani pozdravit,a navíc si neváží mojí práce,upřednostnuje brigádnice,20leté kvočny,vyřehtávají se a já na takové dělám,to mi vadí!Jinak práce mě strašně baví,ale on se snaží mi ji znepříjemnit ,takže nevím,jak se chovat.

martinaa*

Samozrejme muzete slusne pozadat, aby Vam praci nezneprijemnoval. Holt s frajirkem, co uprednustnuje prsate slepice misto kvalitnich zamestatnancu, to bude tezke. Tak ho nezdravte taky:) Popripade muzete zajit za reditelem a zeptat se, co je potreba udelat proto, aby si manazer Vasi praci vazil. Je ovsem taky mozne, ze si na Vas manazer postezuje a Vy opravdu skoncite na uradu prace.

Víte Alice, já to vidím takhle - zřejmě nejste v pozici, že byste mohla ovlivnit to, kdo Vám bude šéfovat. Zřejmě ten mladý cucák vyhovuje jeho nadřízeným. Ale každá situace má řešení - pokud je pro Vás šéf natolik nepřijatelný, zvažte jiné místo. Já jsem také kvůli šéfovi odešel z jinak velmi dobrého místa, ale když jsem si položil na pomyslné váhy veškerá pro a proti, vyšlo mi z toho, že nervovat se denně s člověkem, který je evidentně pod vlivem krize středního věku je pro mě větší zátěž, než přejít jinam. Takže jsem udělal pápá šéfovi v mém věku a našel jsem si místo, kde mi šéfuje člověk o 12 let mladší. Navíc zeťák majitele firmy, což považuji normálně za smrtící kombinaci, ale po několika jednáních jsme si plácli - poznal jsem, že ví co chce a že neřeší rodinkaření. Takže rozvažte, nakolik dokážete šéfa akceptovat a podle toho se zařiďte.

buss

Kdybyste se lépe učila, mohla jste šéfovat vy, né? Nebo nám i prezidentovat, je to na vás.

hm*
hodnocení

2x

Po mně naštěstí nikdo visačku nosit nechce. Ale někde je to zvykem a je pravda, že to klientům pomáhá. Ovšem visačku s křestním jménem, to bych si tedy taky připadal trapně, jak v nějaké televizní soutěži. Když visačku, tak s celým jménem. A budete mezi ostatními královnou.

Jinak k práci manažera - asi by se měl věnovat jiným záležitostem, než čumět na kamery, ale Vy to těžko ovlivníte, tak dělejte svou práci a na něj se vykašlete.

marenka*
hodnocení

1x

Tady nejde ani tak o manažera, visačku musí nosit třeba i personál nemocnice. Je to kvůli tomu, aby klient věděl, s kým má tu čest, koho může pochválit, případně na koho si má stěžovat. (jestli jste pokojská, nebo uklízečka, či recepční)

hodnocení

0x

Je zřejmě jedno jestli je to práce manažera nebo ne. Pokud po vás budou tu visačku chtít tak jí budete muset nosit. Já z pohledu zákazníka na tom nevidím nic trapného.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, poku to je nařizené tak visačku raději noste.

lidka*
hodnocení

0x

Alice, v roce 1989 jsem byla přibližně ve vašem věku. A najednou místo starších zasloužilých předsedů MěNV nastoupili mladí perspektivní starostové a tajemníci. Vzala jsem to jako fakt, respektovala jsem je jako šéfy a věřte mi, že dosud, i když jsem vlastně o generaci starší než oni, tak máme spolu bezvadný vztah a přetrvává, i když já už jsem v důchodě. Oni si vážili mých zkušeností, respektovali moje názory a já zase to, že jsou mí šéfové. A bylo to v pohodě. Pokud se vám nelíbí na visačce křestní jméno, zkuste se domluvit, zda by tam nemohlo být uvedené celé jméno. Třeba vaši připomínku zváží. Mně by se také víc líbilo celé jméno.

buss
hodnocení

0x

Vysačku určitě ne (možná ti co vysávají..). , visačku ano. Jinak, je nějaké norma, která to zaměstnavateli zakazuje požadovat? Podívejte se do nemocnic, bank, obchodů, vojáci aj. Když si chce někdo stěžovat, či poděkovat, aby věděl o koho jde, kdo ho obsluhuje.

drahosica

Vysačka je povinná jen v případě, když paní za sebou táhne visavač. Když jde s mopem a kyblíkem, tak vysačky netřeba.

alice*
hodnocení

a to je zas co?

drahosica

Toho si nevšímejte, to je jen takový úlet. Vaše čeština mě rozesmála a nedalo se to zadržet ... :)

martinaa*

Ulet to teda je:D Kdyby tam tech hrubek bylo vic, taky se smeju, uz jsem tu videla ledaco... ale kazdy neni cestinar, no tak co:)

krkovicka*
hodnocení

0x
To máte fuk.Já zase musím v práci nosit pracovní oděv a jméno 10cm přes prsa.Takže kdejakej hejhula řve na mě přes celej lokál jménem a když si ho chce přečíst kouká mi přímo na prsa.Taky mě to vadí,ale nic nenadělám...Stěma kamerama,všude jsem se sněma setkala ale nikdy jsem neslyšela,že manažér na ně nonstop kouká(má vůbec něco jiného na práci?).Dokonce v kasínech jsou online,takže kdokoliv z managmentu po světě mě vyděl jak se třeba štourám v nose ;) některé jsou s mikrofonem,takže Vás i odposlouchavají.V některých nemocničních nemají sestry visačky tam mi to vadí,neboť nevím o kom vlastně s doktorem mluvím a někdy i doktor visačku nemá.
doplněno 24.05.11 22:08: Jaj! Viděl...
martinaa*

Pokud mate pekna prsa, kazdy se podiva rad, tomu verim:D:D A stourani v nose je jeste dobry oproti kameram na WC:)

doplněno 24.05.11 22:11:

To mate fuk:D Ja jdu koukat na vydeo, pac jsem vinervovana ze zkousky a na vsechno se muzu vi...*placni*

krkovicka*
Což prsa to mám pěkný,ale kukuč zakázaný mám nařízený od partnera.
drahosica

Berte to sportovně. Není všemu konec a pořád vám ještě zbývá věda nebo vrcholový sport. Tam se tak na kukuč nehledí.

krkovicka*
Ještě že nemusím do školy...hlavně dejchat!
martinaa*

Ja sice bunky na cestinu mam, ale jsem uplne blba na matiku, tam jsem skoncila u tezsich zlomku a nebojim se to priznat. :)Jsem proste dement a kdybych na hlavu postavila, nic s tim neudelam:D

Taky celý život nadávám, sčítání a odčítání by mohlo stačit..zbytek je zbytečný luxus a titul by byl u jména hned :D

martinaa*

Pojdte na pajdak, tady vetsuinou matika neni:D No co, vyplatu si spocitam, nakup taky, i novy hadriky - a zbytek nepotrebuju, zbytek zaridi nekdo jinej:)

Heh to je ta poslední škola..to už radějí na učení vysoké technické popellářské...ta mám většá šanci :)

martinaa*
25.05.11 16:00

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]