Nejste přihlášen/a.
? udělali se mi 4 kuří oka vedle sebe na chodidle, co s tím? na chirurgii se mi s tím nechce..jestli by to nešlo nějak vyléčit
Kuří oko je infekce stejně jako bradavice. Takže bacha, ať to nemá celá rodina. V lékárně se dají koupit speciální náplasti s žíravinou. Na kuři oko se dá kolečko s vystřiženým středem, aby se neleptala zdravá tkáň a na to ta náplast. Je napuštěna něčím, co kuří oko usmrtí a pak se dá, i s kořínkem vyloupnout.
Kožní dr. by si s tím taky měl umět poradit tak, jako s bradavicí.
Babkazov, neda mi to - kde jste prisla na to, ze kuri oko je infekcni?
Nasla jsem moc pekny clanek
Kuří oka vznikají z nevhodné obuvi jako následek dlouhodobého nevhodného otlaku na postiženou část nohy. A nejenom dospělí, ale hlavně děti by měly dbát na vhodnou obuv, už kvůli správnému vývoji nohy. Kuří oko se dělá nejčastěji na prstech a na měkkých ploskách nohy. Opakovaný tlak na jedno místo způsobuje zvýšenou tvorbu buněk, které pak tvoří tvrdou vrstvu mrtvých buněk. Odumřelé buňky jsou v kónickém tvaru vtlačovány do hlubších vrstev kůže. Pokud kuří oko poroste k nervovým zakončením v chodidle, může se stát extrémně bolestivým. Existují 2 typy kuřích ok: tvrdé a měkké. Tvrdá kuří oka obvykle mají velikost oříšku a objevují se na exponovaných "leštěných" oblastech kůže. Měkká kuří oka jsou jemná a pružná a jsou často lokalizována na vlhkých místech mezi prsty. Kuří oka a mozoly vznikají stejně _ kůže se zesiluje v odezvě na přetrvávající tlak. Mozoly jsou více plošné, zatímco kuří oko je více koncentrované do malého místa na kůži. Mozoly většinou nejsou bolestivé, ale mohou vést k dalším problémům, například k praskání a zavlečení infekce
Proč bolí?
Při tlaku na kuří oko se špička ztvrdlé kůže uvnitř dotýká nervů v podkoží a vyvolává velmi silnou, nepříjemnou bolest. Tento otlak míří do zdravé tkáně a neustále ji bolestivě dráždí.
Jak na něj?
V lékárnách jsou k dostání speciální náplasti, které kuří oko chrání před dalším otlakem a změkčují ho. Přípravky lze zakoupit i ve formě speciálních mastí a sprejů. Nejlépe poradí sám lékárník.
Vyříznutí je drastické! Nebo ne?
Možná vás potkalo i oblíbené vylupování a vyřezávání kuřích ok podomácku. Postižené místo nahříváme v teplé vodě tak dlouho, až zbělá a pořádně se promočí a pak se ho snažíme vyříznout, či někdy se podaří i vyloupnutí. Pravdou je, že je to nejúčinnější metoda a také nejrychlejší, v domácích podmínkách však poněkud bolestivá a nepříjemná. Pedikér to zvládne líp!
Tak já se domnívám, že kuří oko NENÍ INFEKCE, a že to je vlastně mozol, otlak, zhrublá tvrdá kůže v místě, kde bota nevhodně tlačila na kůži nohy.
Řešení: Ihned změňte boty za ortopedické,na nízkém podpatku, pohodlné, prostorné, s měkkým svrškem, tvárné a současně s pevnou podrážkou, se šněrovadly, vyrobené v klasické české nebo slovenské zavedené velké obuvnické firmě (např. z Partyzánského). Zahoďte boty od Vitnamců, Indické, Italské a jiné zahraniční boty pofiderního původu. Potom si každý den večer napařte nohy v teplé vodě delší dobu; kuří okka změknou a postupně se Vám je podaří vyloupnout. Pak nohy dobře vysušte a promazejte krémem např. indulonou nebo niveou. Pečujte o to, aby v žádných botách nebylo místo, které by Vás při chůzi tlačilo.
Klikám a klikám a všude píší o otlacích a jak na ně. Ale já si vzpomínám, jak babička měla kuří oko a od ní jsme to dostali v části rodiny. Bylo to na noze, zarudlé, vypouklé, tuhé kolečko, uprostřed jakoby vtažené s černou tečkou. A po aplikaci náplasti se to celé vylouplo a černá tečka byl kořínek, po kterém zůstal jakoby kráter. A když v tom kráterku zůstalo kousek kořínku, celé se to opakovalo. Dokud se to nespálilo a nevytáhlo celé.
Otlak, zrohovatělá kůže, to je něco docela jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.