Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Můžete se mi prosím ozvat, kdo máte osobní zkušenost s exekucí a vylučováním věcí z exekuce?.?.? Děkuju.
Luis, ale no tak. Chápu, že máte asi nervy na špagátě, pokud k Vám zavítal exekutor. Ale ve stresu se nevyřeší nic, naopak, pak se bude někdo jiný bát pomalu napsat, abyste ho neseřval.
Víte co, může Vám sem někdo odpovědět, že jeho známý měl doma exekutora a vyřešil to tak a tak. Přijměte rady, protože opravdu nevíte, jestli to byl jeho známý, nebo jestli ten člověk nemá vlastní zkušenost, kterou jen nechce zveřejňovat. A tak to takhle šikovně zaobalí.
U nás v práci ex. byla, ale co si pamatuju tak bych vám mohla poradit jen hlídat si lhůty. Myslím, že musíte požádat soud o vyjmutí snad do měsíce a to vše na vlastní náklady. Alespoň takhle mi to ten exekutor řekl.
smazáno, vypadla elektrika, takže třetí pokus.
Co nejrychleji podat písemně, napřed i majlem. A zapsat do protokolu o odebraných věcech, když to dá pracovník exekutora podepsat (málokdy chodí exekutor sám), pochopitelně je třeba umět dokázat, že odejmutá věc není povinného. Oni kolikrát v minulosti než se rozhoupal, tak proběhla dražba. Dražbu lze zjistit na webu exekutora, ale i na úřední desce obce, bývá to i na jejich webu. Je na odvaze exekujících, zda i po předložení dokladu věc odeberou či polepí a ponechají. Lze volat i P ČR. Většinou odváží cenné věci.
Návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu můžete podat do 30-ti dnů ode dne, kdy jste se dozvěděl o sepsání, podává se přímo soudnímu exekutorovi. Je nutné vlastnictví věci doložit, doporučuji okopírovat doklad, originál si nechat a kopii i s návrhem poslat exekutorovi. Nevyhoví-li exekutor Vašemu návrhu, je možné ještě podat vylučovací žalobu.
doplněno 26.05.11 18:30:Po Vašem dalším příspěvku jsem pochopila, že Vy jste povinný. Já jsem původně myslela, že exekutor sepsal Vaše věci, ačkoliv proti Vám není vedena exekuce.Takže předchozí radu beru zpět, Vás se netýká. Vy můžete požádat o vyloučení věcí nepodléhajících výkonu rozhodnutí podle § 322 OSŘ (v tomto § jsou skupiny věcí, které mohou být vyloučeny). Je možné tak učinit opět návrhem adresovaným přímo soudnímu exekutorovi, nicméně upozorňuju, že pokud Vám oblepili třeba mikrovlnku nebo televizi, tak Vám je ze soupisu těžko vyloučí.
Dobrý den, vaše názory a rady jsou báječné a snad i pomohou...k nám přijeli ,co bylo drahé sebrali hned,dokonce i kolo nové od kamaráda,televizi od přítele,kytaru co má syn půjčenou od učitele a vůbec je nezajímaly doklady a tvrzení majítelů,utekli..ujeli...mě sebrali noťas ,který je nedílnou součástí mé práce,navíc jsem doložila původ,taky nezájem...do soupisu dali a oblepili pračku,ledničku,stůl i židle,šatní skříňdětem houpačku,starý gril atd.,našeho psa..čož je na vyloučení když máte malé děti,nezájem..malej je inkortinentní,na vozíku,na víc ležák..v lednici léky..taky nezájem...vymámili ze mě nehorázným způsobem i peníze na jidlo i babičin důchod i příspěvek na péči i sociálku..teď se modlím kdy nám odstřihnou el,plyn,vodu,nemáme na jídlo...a také je psáno že vám musí nechat násobek životního min...nezájem..chtěla jsem vše nafotit,no jsem i bez foťáku.
přišli s pohledávkou za doby trvání manželství..exmanžel podal návrh na insolvenci a hurá na nás...dala jsem jim co jsem měla- ještě jsem si půjčila,do týdne chtěli to samé..kde člověk sebere např 75000 to už je nezajímá..pokud nezaplatímdo 30 ,vyhrožují že si příjdou i pro oblepené věci...podala jsem návrh na vyloučení a nic..mrtvo...na víc už máme i zablokovaný účet ,zástavu na dům a dražbu na cestě..to vše najednou..odvolání u soudu nemělo smysl...co teď ?
A jak bylo rozhodnuto o vyloučení věcí? Ještě nijak nebo Vám nevyhověli? K tomu, že máte zaplatit do určitého data 75000,- Kč: pokoušela jste se dohodnout na splátkovém kalendáři? Pokud ano a ten Vám nepovolili, pak bych ještě zkusila podat návrh na odklad exekuce (je to podle § 54 Exekučního řádu). Podává se taky přímo soudnímu exekutorovi, pokud ten exekuci neodloží, musí jej postoupit soudu a uvidíte, co na to soud.
Děkuji Ladynko..jsi zlatá...
ještě nám nevyhověli,nic nevyškrtli, ani nevrátili věci co mé nejsou a majitelé se přihlásili i své vlastnictví doložili..už jsou to 3 týdny,někteří po mě již chtějí náhradu škody za zabavení atd...návrh na vyloučení jsem jim s podklady poslala do týdne a oni na místo vyjádření zda ano či ne, zase výhružky na odvoz věcí a další desetitisíce..dohodu ano..ale dejte 75 a pak možná se dohodneme...chtěli splátkovej kalendář na 45000Kč no málem jsem se vyvrátila. Vůbec je nezajímá příjem rodiny a seberou opravdu vše do poslední koruny. Když u mě byli ,volala jsem právníkovi a ten ...bohužel tak to je ,ani policie ti nepomůže..no tak a teď co...teď se klepu že 30 fakt příjdou a že si všechno vemou...i přes to že není rozhodnuto o vyloučení...jak budeme normálně fungovat nevím...o tom že jsem přišla o zakázky,o smlouvy atd ani nemluvě.
podat návrh na odklad exekuce mohu už teď?
Tři týdny ještě nejsou tak dlouho, do měsíce je to v normě. Odklad můžete podat i teď, není v tom problém, navíc, do rozhodnutí o odkladu by exekutor neměl činit žádné úkony směřující k provedení exekuce (pokud návrh není zjevně neopodstatněný), takže bych to určitě zkusila, tím nic nezkazíte a možná si i pomůžete.
jste hodná děkuji moc..a mohu se zeptat? kdy si mohou majitelé vyzvednout věci zabavené..myslím třetí osoby...slyšela jsem neprodleně po doložení vlastnictví,ale nevím jestli je to pravda
Nemáte zač Vlastníci si mohou své věci vyzvednout až po vydání usnesení exekutora o vyhovění návrhu na vyškrtnutí věcí ze soupisu. Exekutor jim to doručí a pak si je mohou vzít. Jestli je tam nějaká lhůta po vydání usnesení teď nevím jistě, ale předpokládám, že pokud ano, pak bude dostatečně dlouhá, o to se bát nemusíte.
To si pletete. Do 15-ti dnů od doručení usnesení o nařízení exekuce je možné podat odvolání. To už tedy nestíháte. Odklad je ale možné podat kdykoliv během řízení.
Ahoj ladynko..četla jsem že se od podání návrhu na vyškrtnutí věcí za soupisu,musí se ex.do 15 ti dnů vyjádřit...nám to mělo přijít 4.6 a nic...zítra mám poslední den oprav,čekám co příjde a jsem z toho značně mimo sebe.Prý s Přerovem nemáme ani počítat, tak pak max soud. Máme se v létě stěhovat blíž ke škole-stávajíci domov neutáhnu a 2 školy,ale prý si nesmíme označené věci vzít sebou. Nevím co budeme dělat bez věcí základních potřeb.Stávající bydliště bude prázdné,vlhké,bez topení i el.Nemůžu přece žít jen s postelí a s kuchyňskou linkou. Jak s inkortinentním vozíčkářem a s klukem na studiich který se třeba ve škole bez počítače neobejde? Já už fakt magořím...pračka,lednička,stůl,televize,pc,atd. je -li nějaká rada,děkuji za ni.
No o vyškrtnutí věci ze soupisu má exekutor rozhodnout do 15-ti dnů od doručení, ne do 15-ti dnů ode dne, kdy to dáte na poštu. Navíc je možné, že exekutor bude rozhodovat až poslední den lhůty a než to pošta doručí, můžou to být třeba další dva dny. Jestli i přesto zatím nic, tak je zaurgujte, víc Vám k tomu poradit nemůžu.
K Vaší situaci: zkoušela jste ten návrh na odklad, jak už jsem Vám myslím radila? Ten Vám odmítli nebo zamítli a postoupili soudu?
Ke stěhování: já si myslím, že pokud jim nahlásíte novou adresu, kde budete bydlet, a domluvíte se s nimi, tak by bylo možné se přestěhovat i se zabavenými věcmi, ale praxe je na každém úřadě jiná, takže tohle Vám nemůžu říct jistě. Zkuste se se domluvit, uvidíte. Rozhodně se ale nestěhujte s věcma, pokud nebudou souhlasit, to je na trestní oznámení...
Žádná další rada mě zatím nenapadá...snad stačí aspoň toto.
Ahoj Ladynko...návrh na oklad jsme poslali a odměnou nám bylo v pátek zase vyhrožování a vydírání ze strany vykonavatelů,že i tak vše o víkendu odvezou.Vyloučení ze soupisu ještě nepřišlo...údajně jim došlo 25 ,kdy vím že 19,max 20.5. Dokonce jsem se byla informovat i na policii co mám dělat,a byla jsem překvapená jak na nás byli hodní a chtěli vyvinout veškerou součinnost k tomu aby se nestalo co se stát mělo. Vykonavatelům jsem řekla že jsem ochotna celou záležitost řešit i přes policii a vysmáli se mi, že policie nic nezmůže. Byla jsem i na soudě a dozvěděla se na víc,že podáním insolvence exmanžela nám nebudou uhrazeny ani alimety na děti dlužné 4 roky..na víc mu je sníží a bude prý na něm jestli nám je dá. Na víc cokoliv nezaplatil,de na nás. Vážně uvažuji nad podám insolvence také. Dům jisto jistě propadne dražbou.
Víkend jsem ztrávila na záchodě,nebo u okna..čekáním na stěhováky a modlila se aby mi policie snad pomohla,nebo aby nebyly děti doma. Bojím se kamkoliv jít,jelikož vím že mohou nemovitost otevřít a vystěhovat i za mé nepřítomnosti.
Návrh na zastavení exekuce jsem se nedočetla jak ho vypracovat,kdy a kam ho podat.
Hezký den přeji a děkuji za vše
A to proč? Dluhy se mají platit a také se platit budou - do poslední koruny. To je mezi slušnými lidmi běžné a ta individua, které to musí naučit exekutor, těch není třeba litovat ...
"jenicekpoplatnik", nevím, jak dlouho chodíte zde na poradnu, ale pokud já odhadnu z příspěvků zdejšího "lujse", tak je to pán invalidní a zřejmě přehršli finančních příspěvků neoplývá. Vy jste zřejmě zdravý a plný elánu a tak máte možnost korunky si i přivydělat. Jen Vám přeji, abyste se nikdy nestal invalidním s pár korunami měsíčně, kdy by Vás zaskočil nějaký nečekaný větší výdaj a dostal byste se do problémů. - stařenka
Stařenko děkuju vám za zastání se mě.
Bohužel kdo to nezažil tak nepochopí. Dokud sem měl práci tak bylo všechno v pohodě, jenže pak najednou příjdete o práci, do další vás po 3/4 roce vezmou jenom na 3 měsíce a pak nemáte nárok ani na podporu takže dostáváte jenom sociálku a zkuste ze 3tisíc splácet tisícovku. Odklad vám povolí 2x a pak se s váma vůbec nebaví.
I když sem měl půjčku pojištěnou proti ztrátě zaměstnání tak mi to ani u soudu neuznali. Úřednice mi neoficiálně předem řekla že nemám šanci to vyhrát.
Také mě postihla nepříjemnost týkající se exekuce a zabavování majetku díky ex...jsem samoživitelka,dvě děti-jedno na vozíku a nazastavili se před ničím...pračka,lednička,televize,stůl,židle,mikrovlnka,věci do školy,PC...dokonce činky,dětská houpačka i psa dali do soupisu... některé věci ani nebyly naše,ale je to nezajímalo-sebrali to a ujeli i když jsme dokládali vlastnictví nebo práci..ano ,ani věci do práce bez kterých nemůžu být mi nenechali..prostě nic...našla jsem si v zákoně co smí a nesmí,co se dá vyloučit pokud jsou malé děti nebo studenti i práce a stejně to nepomohlo..jediný co nechali být je postel a kuchyňská linka a bezcenné drobnosti které by nikdo nechtěl,dokonce nám vzali i poslední peníze na jídlo... Nedivím se že lidi páchaj sebevraždy když vás navštíví náhrada gestapa a všechno vám seberou...o neúnosném psychickém nátlaku ani nemluvě...jsou-li stávající závazky neúnosné,díky provizím exekutorů a právníkům se stávají býti neúnosnými zcela. Jak se chcete za daných situacích zvedat a jít dál o to už se nikdo nezajímá
Když nemám na splácení, nejsem si jistý, tak se dluhy nemají dělat. Jak jinak co radit.
Vemte to jinak, kdyby někdo dlužil vám. Zajímalo to vás, když jste dělala dluhy? Tím nijak exekutora nehájím. Jen se dluhy mají platit, lépe nedělat.
Tazatele spíše zajímá, jak se bránit, vy jen popisujete, co se stalo a podle kterého zákona, zda už s novou účinností nepíšete. Když člověk seká dluhy a má něco v mozkovně, tak se má též zajímat o průběh exekuce, se kterou může počítat, co ho pak vlastně čeká. Nebo je mu to jedno. Připraveného nedoběhnou. Kolik takových ve skutečnosti "vlastní" nic. Někteří tak vesele žijí a dožijí. Všechny peníze nemohii vzít. Jak jste se bránila, s jakým výsledkem, to tazatele zajímá.
Né za všechno si můžeme sami a pro ty co to nepochpily..vše jsem popsala dost jasně, že ne vše co se radí je účinné viz naše zkušenost...tady se řeší problém a né názory někoho kdo si nevidi do pusy a danou problematiku nezná.Taky s radostí přiznávám že někdo dluží i mě a obranného mechanismu nemám..dívám se na vše z obou stran a žádná hitparáda..Ožeňte se,postavte si..pořiďte děti a narazte na ženu nebo muže co vás oškube,přivede do problémů,zadluží se,opustí vás aniž by jste to tušil a pak po letech kdy nebude splácet mudrujte až příjdou i na vás. To poctivě chodím pracovat,starám se sama o rodinu a nestíhám se divit co vše mě může potkat díky volovi.
já už bych po své zkušennosti kterou jsem nečekala ,odstěhovala věci...přepsala věci okamžitě na známé,sehnala bych doklady,potvrzení..sepsala bych smlouvy o pronájmů věcí atd .jinak jste bez nich jako my...to kdybych věděla dřív..je nutné poslat návrh na vyloučení ze spisu zajištěných věcí k exekutorovi co zajišťuje exekuci a pokud to nedopadne, tak žalobu k soudu na vyloučení po té co vám vyloučení ze spisu exekutor zamítne tak do 30 dnů,ale to už musí právník..dnes jsem četla že jak to nebude mít formu a paragrafy atd tak to zamítnou...záleží na exekutorovi a jeho slušnosti..s některými se dá dohodnout i na splátkách úměrných vám..ale nám se nezadařilo..zadejte si na googlu jak na exekutory a je tam spousta článků a rad i zákonů
Nevím jestli Vám to ještě pomůže, ale po deseti letech nervů se mi podařilo donutit naše WC kombi k výbornému splachování čehokoliv. Na protější straně napouštěcího ventilu je zátka pro případný přívod vody z opačné strany kterou jsem odstranil a nestačil jsem se divit jakým velkým proudem najednou voda splachuje. Asi je ta nádoba celkem dobře utěsněná, tak tam vzniká podtlak a voda se nedostane až do přední části mísy a tak nevytvoří požadovaný vír. Takže těsně před vyhozením záchodu, po odzkoušení desítek druhů papíru, vyhazováním a chytračením o brzícím účinku osvěžovačů a málem i kontrolou stolice u odborníků jsem zachránil dobré jméno českého výrobku kvůli jemuž jsem tento přístroj zakoupil! A jak to pěkně hučííí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.