Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada škody na vozidle

Od: nemik22* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem způsobil škodu na voze někoho jiného. Pojišťovně, kde mám povinné ručení, jsme společně vše nahlásili a likvidátor si přišel škodu nafotit. Chtěl bych se zeptat, jak to přesně funguje. Likvidátor určí škodu a nahlásí ji pojišťovně, pak pojišťovna podle smlouvy určitou částku uhradí a např. nějaké procento zaplatím já (spoluúčast)? Může po mě poškozený požadovat vyšší částku za škodu? Teď nemyslím ani tak ušlý zisk atd., ale spíše když se mu bude zdát odhad likvidátora špatný, resp. bude si myslet, že škoda je vyšší, může po mě chtít více za opravy, mimo pojišťovnu? děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

1x

nedávno se tu řešilo něco podobného, názory byly různé, nicméně já jsem přesvědčený, že pokud bude škodu řešit vaše pojišťovna, jste prakticky za vodou a už se o nic nestaráte. Spoluúčast u povinného ručení neexistuje a poškozený nemá nárok na vás vysoudit případný rozdíl mezi škodou a plněním pojišťovny (s výjimkou velmi speciálních případů).

doplněno 23.05.11 15:15:

Tady : poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]