Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Coca cola pro dítě?

Od: luigi® odpovědí: 20 změna:

Může pětileté dítě pít coca colu a tomu podobné? :)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dobrovolniknavolnenoze*
hodnocení

6x

Minimálně, spíš vůbec. Coca cola obsahuje cofein, který není pro takhle malé dítě vhodný. Navíc je tam obrovský obsah cukru. Takže určitě nedoporučuji.

hodnocení

4x

Colu má malé dítě pít po lžičkách, když má zažívací problémy a teplotku. *hej* Nerozumím tomu, proč by mělo, když je tolik tekutin velmi vhodných! Bez cukru, cofeinu, bublinek a já nevím co tam všecko je. Na jedné straně se všichni starají, aby děti nejedly barviva a stabilizátory a sole a ochucovadla a pak jim dospělí dovolí, aby se nalily colou *bzum* Hmhm, podivné!

hodnocení

Ještě jsem mu to nedovolil ,ale šprk se už domáhal tak jsem se chtěl jen ujistit a vydím že manželka měla stejný názor děkuji :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Může.Mám taky 5ti leté dítě a dávám jí jen usrknout(už díky kofeinu-cukry mi nevadí,takovej Jupík jich má 8kostek).Kdybych to vzala celkově tak to činí 1dcl týdně.Ale když nemusíme-nekupuji,nepijem.

hop®
hodnocení

0x

Může, ale také nedoporučuji! Je přece mnoho chutných nápojů zdravějších, levnějších a méně sladkých! Z Američanů, kteří vyrůstají na Coca-Cole a hamburgerech, se záhy stávají závislé ohavné bečky sádla!

doplněno 22.05.11 19:13:

... ono je ale těžké dítěti něco odpírat, pokud to vidí u nás. Těžko bude kuřák a alkoholik dítěti vysvětlovat, ať nekouří a nechlastá, že to není zdravé. Pokud budu mít doma plnou lednici rumu, nesmím se divit, že mi děcko časem začne chodit "ochutnávat". Holt, příklady táhnou, to je stará moudrost.

P.S.: Vy sami doma pijete colu? ;)

mee
hodnocení

0x

je to směs syntetických látek.Samá chemie,syntetická kyselina.Jediné přírodní je asi ta voda a cukr,možná ještě trochu kofeinu.Jestli chcete cpát do špunta syntetické šmejdy,aby za 20,30 let na to doplatilo zdravím,kupujte mu ji.Mě stačí,když vidím ty blbky,co to kupují dětem místo minerálky nebo přírodního džusu.*sok*

kecal
hodnocení

0x

Kdysi jeden kutil říkal,že nejlepší odrezovač na zarezlé šrouby je kokakola.

hop®

Kecal: ano, to je ověřené, opravdu to funguje velmi dobře!

krkovicka*
Ano.slyšela jsem o tom.Dejte do coca coly šroub,nechte ho tam a on se vyžere skoro do ztracena.
pb®

No bodet by ne, kdyz obsahuje kyselinu fosforecnou. Mezi nami, te bych se ve slozeni bala vic, nez cukru a kofeinu. Fosforecna lepta sklovinu, coz je pro detsky chrup neco uzasneho. Navic cukr i fosforecna narusuji metabolismus vapniku, telo ho ma pak nedostatek, coz je pro detskou vyvijejici se kostru take bajecne. Takze pri zvlastnich prilezitostech povolit vetsimu diteti sklenicku, to asi ano, ale clovek by to nemel bezne kupovat a mit doma.

kecal
hodnocení

0x

A takhle je to o všem.Hlavně že si velká firma nahrabe,co je mu po zdraví lidí.Hlavně když se sypou peníze.Bližší košile než kabát.To samé je o obarvených rohlících.V Makru a jiných obchodech,supermarketech.Mizerný pekaři vydělávají na podvodech.Upečou rohlíky,obarví je a klamou lidi,kteří si myslí,že je to celozrné pečivo.Dělají to velké firmy a většina soukromých pekařů

hodnocení

0x

No, za rok už bude chodit do školy a tam mívají dětskou kolu (bez kofeinu) občas k obědu :( U nás tedy jenom občas, ale co jeden čas byla školka v rekonstrukci a děti měly vyhrazené třídy ve škole, tak v tamní škole ji v jídelníčku měli i několikrát do týdne. Ve škole umístěné automaty na kolu ani nezmiňuji, tak vysoké kapesné moje děti na prvním stupni nemají, aby peníze házely do nich.

reeve*

Školní "kola" je ohavná žbrunda neurčité chuti obarvená lehce do hněda karamelem. Je stejně (ne)zdravá jako kterýkoliv jiný školní nápoj z prášku. Tyhle patoky se ve školních jídelnách v posledních letech rozmohly jako mor a děti jim z 99 % dávají přednost před sebelepším čajem (černým nebo ovocným). Rodičům je to v drtivé většině jedno.

Ve školních nápojových automatech by se však jakékoliv "coly" neměly nikdy objevovat! Existuje na to nějaký pokyn ministerstva školství a firmy, které automaty ve školách provozují, ho respektují.

reeve*
hodnocení

0x

Nic zdravého to není, je tedy zbytečné, aby si na to předčasně zvykal. Počítejte však s tím, že za dva, tři roky se k té černé žbrundě stejně dostane (ve škole v přírodě, na výletě, s kamarády na oslavě narozenin...) a vlivem reklamy ji začne považovat za něco "úžasného". Pak už zřejmě budete muset občas kapitulovat (nejste-li super-rodič s nervy z ocele a žulovými zásadami), ale doporučuji, aby se tak dělo při výjimečných příležitostech (na výletech, o prázdninách ap.), tedy aby doma nebyla trvale dvoulitrovka, z níž by si potomek kdykoliv čepoval.

hodnocení

0x

Kokakolu by neměl pít nikdo, natož takhle malé děti. V jedné lahvi je až 16 kostek cukru (znám paní, která se marně snaží zhubnout a tu lahev denně vypije. Skutečně je v ní kyselina fosforečná (je to i na etiketě uvedeno). Když ještě byly hliníkové mince, vhodil jsem večer padesátník do decky kokakoly - ráno tam nebyl! To, že kokakola uvolňuje zarezavělé šrouby je taky pravda. Jediná kladná vlastnost je snad ta, že při žaludečních potížích kokakola dokonale vyžere těžko stravitelný obsah žaludku. Takže bych jí asi prodával jen na lékařský předpis.

martinaa*

Tak t pani nezhubne nikdy, bohuzel.:) Kolu mam jen na bolesti zaludku, ale ledova kola spise zaludek podchladi a zamezi vzniku travicich stav, nez aby vyzrala obsah zaludku. A s tim desetnikem - to je znamy hoax, ze kola rozezere minci nebo hrebik. Zkouselo to hodne lidi, mimojine i tisk a TV - zadne rozezrani se nepotvrdilo, ackoli hrebik i mince byly v kole dva dny. Byly skvele vycisteny, to ano, ale nikoli rozezrany.

Jenže já to neviděl v televizi. Já to opravdu zkusil. Ta mince fakt zmizela. Jestli nevěříte, nic Vám nebrání si to taky zkusit (problém akorát bude sehnat hliníkovou minci).

martinaa*

Pravda, my zkouseli jen hrebik a desetikacku... s tim hlinikem to zkusim:)

tofi*
hodnocení

0x

Colu diteti rozhodne ne - no a pokud mozno ani ne dospelemu!

Maminka delala na zubnim a videla "sezrane" zuby od coly (a podobnych napoju) a bylo to neco sileneho. Takze my nekupujeme a nepijeme. Jedine kdy deti meli zazivaci problemy koupila jsme malou lahev a dala jsme jim lzicku a to jsem to jeste nanli do jine sklenice a rekla jsem jim, ze to jsou leky, aby jim to nezachutnalo a nevyzadovali to pak po me v obchode :)

jirkaar
hodnocení

0x

At si nezvyka. taky jsem to chlastal od mala a vite co? Ponicilo mi to zubni sklovinu. Ale jednou za cas...proc ne. Ale bacha na kofein.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]