Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již více než rok trpím soustavnými problémy projevujícmi se jako pocit silné otupělosti a nestability, kdy mám problém se na cokoli soustředit. Obvykle je to spojeno se s pocitem ztuhnutí šíjového svalstva a v poslední době i lehké nevolnosti. Také mám problémy se sebeovládáním a jsem značně nervózní. Tyto pocity se čas od času vymizí a poté se zase vracejí (klidně i v průběhu několika sekund). Potom přetrvávají i několik dní. Prosím o radu (lékař nepomohl).
Problémy mohou být buď od páteře, která následně ovlivní vaše vnímání a psychiku, anebo přesně naopak - od nervů, které následně vyvolají ztuhlost svalů a pocity závratí. Zkuste dlouhodobě sledovat situace, kdy k výskytu problémů nejčastěji dochází.
Jestliže se problémy dostavují hlavně po dlouhodobé fixování páteře ve stejné poloze (spánek, strnulé sezení, dlouhodobá jízda v autě nebo v autobuse...), po fyzické námaze nebo po ochlazení ("ofouknutí" od otevřeného okna ap.), zaměřte se spíše na páteř (analgetika, myorelaxancia, cviky...).
Jestliže se potíže dostavují spíše na veřejných místech nebo při kontaktu s větším nožstvím lidí (nákupní centra, cestování MHD, kina, důležitá jednání v práci...), podezřívejte spíš nervy a nechte si poradit od odborníka (neurologa nebo psychiatra).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.