Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otupělost, pocit ztuhlé šíje

Od: rozpadasezevnitr odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, již více než rok trpím soustavnými problémy projevujícmi se jako pocit silné otupělosti a nestability, kdy mám problém se na cokoli soustředit. Obvykle je to spojeno se s pocitem ztuhnutí šíjového svalstva a v poslední době i lehké nevolnosti. Také mám problémy se sebeovládáním a jsem značně nervózní. Tyto pocity se čas od času vymizí a poté se zase vracejí (klidně i v průběhu několika sekund). Potom přetrvávají i několik dní. Prosím o radu (lékař nepomohl).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, že tyto problémy mohou být úplně klidně od páteře. Udělalo by vám, vaší hlavě, duši i tělu moc dobře, začít cvičit jógu. Soustředění, sebeovládání, nevolnost, svalstvo, zklidnění. Jóga by toto všechno mohla vyřešit. ;)

marenka*
hodnocení

0x

Taky si myslím, tedy spíš jsem si až jistá, že tyto problémy jsou od krční páteře. Doma si můžete pomoct cvičením. Kroužení hlavy, masáž krku, kýváním dopředu, dozadu, změnit polštář. ;)

doplněno 22.05.11 11:16:

Jakou máte práci? Sedíte? Pracujete s PC? To dělá hodně. *ee*

reeve*
hodnocení

0x

Problémy mohou být buď od páteře, která následně ovlivní vaše vnímání a psychiku, anebo přesně naopak - od nervů, které následně vyvolají ztuhlost svalů a pocity závratí. Zkuste dlouhodobě sledovat situace, kdy k výskytu problémů nejčastěji dochází.

Jestliže se problémy dostavují hlavně po dlouhodobé fixování páteře ve stejné poloze (spánek, strnulé sezení, dlouhodobá jízda v autě nebo v autobuse...), po fyzické námaze nebo po ochlazení ("ofouknutí" od otevřeného okna ap.), zaměřte se spíše na páteř (analgetika, myorelaxancia, cviky...).

Jestliže se potíže dostavují spíše na veřejných místech nebo při kontaktu s větším nožstvím lidí (nákupní centra, cestování MHD, kina, důležitá jednání v práci...), podezřívejte spíš nervy a nechte si poradit od odborníka (neurologa nebo psychiatra).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]