Nejste přihlášen/a.
poradí mi někdo?Jsem rozvedená,rozsudek nabyl právní moci.Dosud jsem si nedělala novou občanku,jelikož si ji chci udělat po změně bydliště a to budu dělat až se prodá dům,který jsme měli ve společném vlastnictví manželů.Dům se prodává přes realitní kancelář a zajímalo by mně,zda může způsobit problém to,že v občance mám stále vdaná.Děkuji za odpověd
..@ anats: Vaše povinnost je provést změnu do 15 pracovních dnů ode dne změny stavu..více v Opravné prostředky a sankce >>ZDE<<
Zkuste se domluvit s pracovnicí na správním odboru, která má OP v pracovní náplni. Nebo přímo s vedoucím odboru. Doporučila bych poslat mejlík, ať máte doklad, že jste to řešila. Pokud bude podle mého názoru rozumná, tak si změnu poznamená (to už byste samozřejmě musela osobně) na základě rozsudku
a nový OP vám vystaví až po změně bydliště. I kdybyste již bydlela na nové adrese, je možné si ponechat trvalý pobyt současný - do doby, než skončí vaše vlastnické právo k nemovitosti. Nenapadá mne, co jiného by mohlo vadit na tom, že máte v OP vdaná. Snad jen, pokud byste si např. brala půjčku, tak by mohli chtít ručitele -manžela. Nahlásit byste to měla tam, kde uvádíte počet osob v domácnosti - vyživované osoby.
Veškeré informace k OP jsou zde: mvcr.cz/...
doplněno 22.05.11 13:12:Omlouvám se - nepodívala jsem se na odkaz kolegy výše a dala stejný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.