Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obcansky průkaz po rozvodu bez vymeny

Od: anats odpovědí: 4 změna:

poradí mi někdo?Jsem rozvedená,rozsudek nabyl právní moci.Dosud jsem si nedělala novou občanku,jelikož si ji chci udělat po změně bydliště a to budu dělat až se prodá dům,který jsme měli ve společném vlastnictví manželů.Dům se prodává přes realitní kancelář a zajímalo by mně,zda může způsobit problém to,že v občance mám stále vdaná.Děkuji za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

freebird*
hodnocení

1x

..@ anats: Vaše povinnost je provést změnu do 15 pracovních dnů ode dne změny stavu..více v Opravné prostředky a sankce >>ZDE<<

lidka*
hodnocení

0x

Zkuste se domluvit s pracovnicí na správním odboru, která má OP v pracovní náplni. Nebo přímo s vedoucím odboru. Doporučila bych poslat mejlík, ať máte doklad, že jste to řešila. *klik* Pokud bude podle mého názoru rozumná, tak si změnu poznamená (to už byste samozřejmě musela osobně) na základě rozsudku *cteni* a nový OP vám vystaví až po změně bydliště. I kdybyste již bydlela na nové adrese, je možné si ponechat trvalý pobyt současný - do doby, než skončí vaše vlastnické právo k nemovitosti. Nenapadá mne, co jiného by mohlo vadit na tom, že máte v OP vdaná. Snad jen, pokud byste si např. brala půjčku, tak by mohli chtít ručitele -manžela. Nahlásit byste to měla tam, kde uvádíte počet osob v domácnosti - vyživované osoby.

doplněno 22.05.11 13:10:

Veškeré informace k OP jsou zde: mvcr.cz/...

doplněno 22.05.11 13:12:

Omlouvám se - nepodívala jsem se na odkaz kolegy výše a dala stejný. *hi*

atreus*
hodnocení

0x

Předpokládám, že jste se nerozhodla pro změnu příjmení (návrat k předchozímu před sňatkem).

anats
hodnocení

Ne to jsem se nerozhodla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]