Nejste přihlášen/a.
Sel jsem po ulici s flaskou alkoholu v ruce a zastavili me policajti at jim ukazu obcanku.Nocni klid sem nerusil ani sem jim nic nerikal.Nemuzou mi poslat dopis?Proc chteli moji totoznost?
Zákon hovoří o 12 okolnostech, které umožňují policii zjišťovat totožnost osob. Např. pohybuje-li se osoba v blízkosti místa, kde byl spáchán trestný čin nebo odpovídá-li osoba popisu osoby hledané, atd. Takže ověření totožnosti si policista vždy zdůvodní. Pokud jste nic neprovedl, nemáte se čeho obávat.
Nezletilí mají zákonem zakázáno konzumovat alkohol. A jestliže policista měl pocit, že plnoletý nejste, měl právo po cvás občanku požadovat.![]()
"Nezletilí mají zákonem zakázáno konzumovat alkohol"
můžete to doložit bližší citací zákona?
Já se domnívám, že je zákázáno mladistvým podávat a prodávat alkohoklické nápoje - což je něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.