Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V práci si nelze domoluvit dovolenou

Od: romus* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat:mám zaměstnání,kde se pracuje tak, že, když si chcete vzít dovču,tak za Vás musí jít kolegyně do práce a obráceně, takže vlastně žádnou dovču nemám,protože si jí vždy nadělávám. No a problém je v tom, že když potřebuji dovču já, tak kolegyně má ještě druhé zaměstnání a tudíž za mě nemůže chodit a řekne mi že jde zrovna do druhého zaměstnání (ale co je mi do toho né) Zaměstnavatel řekl že se máme dohodnout mezi sebou a hlavně máme zajistit chod provozu. Tak co mám dělat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freebird*
hodnocení

3x

..@ @romus : navrhnout šéfovi novou kolegyni, která nebude prudit..spokojenost Vaše i šéfova zaručena *palec*

lidka*
hodnocení

2x

Já jsem to měla zařízené tak, že jsem podřízeným dala do pracovní náplně zastupování v době nepřítomnosti kolegyň nebo kolegů. Měli jsme plán dovolených - projednaný se všemi v odboru. Z toho 14 dní bylo tutových a zbytek se řešil dohodou. Přednost jsem dávala v období prázdnin rodičům s dětmi. Pokud se nemůžete dohodnou spolu, měl by to řešit šéf.

atreus*
hodnocení

2x

Vyžadovat po zaměstnavateli, aby dodržoval zákoník práce. Máte nárok na dovolenou a jak je v té době zajištěn provoz pracoviště není vaše starost. A jak se to dělá při pracovní neschopnosti? A při jinýách překážkách v práci?

Měl by mít na to zaškoleného ještě někoho dalšího (třeba důchodce), aby takto zastupoval.

Souhlas... co takhle nezaskakovat za svou náhradu v době jejího volna prostě ji řekněte že máte také druhou práci..proč ji nedát loknout vlastní medicíny...

krkovicka*
hodnocení

0x
Vás nezajímá zda má ještě jedno nebo žádné zaměstnání.Tohle zcela chápu,taky to takhle mám v práci.Vy ale máte nárok na dovolenou.My to řešíme,že nabíráme brigádniky.Nahlašte dovolenou zaměstnavateli ať si to zařídí jak chce.Moje teta pracovala 7let v prodejně sama,nikdy nemarodila,žádný volno.Když potřebovala k lékaři tak na 2h tam dala někoho z rodiny.Nebyl to žádný med nikde nebyla prostě nic.

martinaa*
hodnocení

0x

Jo, mamka ma podobne vychcanou kolegyni a blbce sefa. A jen nadava, ale nic k tomu nerekne, ze se nechce hadat. Ok, at tam za ni sedi treba ve dne v noci. Vy snad budete chytrejsi, kolegyni proste oznamte, ze je Vam lito, ze mate dovolenou a hotovo. Zakazat Vam ji nemuze. Sef take tezko muze neco namitat, protoze na dovolenou mate narok.

No, vzhledem k tomu, že dovolenou určuje zaměstnavatel, tak šéf (coby zástupce zaměstnavatele) namítat může *nevi* Jako pokud se zaměstnanci nedokáží spolu domluvit, asi mu nic jiného nezbyde, než jim dovolenou prostě určit a ať se tedy zaměstnanci podle toho zařídí.

Svým způsobem tak at .. z zákona dovolenou dostat musí a proplatit jim ji dnes již nemůže...

atreus*

"ze je Vam lito, ze mate dovolenou a hotovo. Zakazat Vam ji nemuze. Sef take tezko muze neco namitat, protoze na dovolenou mate narok."

To není tak jednoduché.

Nástup dovolené určuje zaměstnavatel.

martinaa*

V tom pripade by toto mel resit zamestnavatel. Pokud s druhou pani neni rec, prece ji tazatelka nebude podrizovat veskery svuj volny cas. Zamestnavatel se od toho evidentne snazi dat ruce pryc, at tazatelka zajde za nim a normalne se prepta, zda neni mozne vzit brigadnika ci jinou vypomoc, protoze nelze podrizovat sve soukromi a volny cas tomu, ze kolegyne nestiha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]