Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úraz vs mzda

Od: kimi* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,stal se mi pracovní úraz a chci se zeptat,jestli dostanu výplatu v běžném termínu nebo se spožděním.Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jerry*
hodnocení

0x

Určitě se spožděním a řekl bych minimálně 14 dnů; v případě že dostáváte výplatu kolem patnáctého.Na vyřízení nemocenské mají totiž na sociálce mám dojem 30 dnů.

Dle mých zkušeností z nedávného úrazu to bude ale horší s výplatou bolestného a dorovnání ušlé mzdy.To mi poslali až za půl roku.Někdy se papíry spozdí u zaměstnavatele a nebo také na pojištovně.Je třeba si to hlídat a popohánět.Kolega to dostal téměř za rok jen proto že to někde založili na pojištovně.Když to do dvou měsíců nedojde,volat a volat.

hodnocení

0x

Proč byste měl výplatu dostat se zpožděním? Měla by být normálně v termínu. Horší to bude po třech týdnech nemoci, pokud budete stále nemocný - to už neschopenku přebírá OSSZ a ta má na výplatu nemocenského měsíc od dodání veškerých podkladů, tam k tomu spoždění dojít může. Další věc je dorovnání mzdy, bolestné, náhrada škody - my tohle nikdy neřešili a předávali pojišťovně po skončení nemoci (abychom zaměstnanci něco nezaplatili a pojišťovna pak nerozhodla, že bude náhrady krátit a neproplatila nám míň, než kolik jsme my dali zaměstnanci). Neschopnosti jsme ale mívali krátké. U toho pak záleží na tom, kdy se pojišťovně pošlou podklady a jak rychle je stihne zpracovat.

jerry*

Otázka jestli myslí opravdu jen výplatu od zaměstnavatele do 21 dne neschopnosti,nebo i od OSSZ po 21 dni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]