Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tajně kouřím cigarety

Od: ivybev odpovědí: 9 změna:
Ahoj,
potřebuji poradit s následujícím problémem. Je mi kolem 30.let a už opravdu mnoho let kouřím tak nějak příležitostně cigarety.
Jsem takový zvláštní příležitostný kuřák, který když jdu na kafe, pivo tak kouřím jednu za druhou, když je hezké počasí na jaře či v létě, tak si sednu v parku a pro pohodu si také zapálím cigaretu. Občas si dám cigaretu při čekání na autobus či prostě jen tak. Kouřím pro pohodu a radost. zvlášť mám chuť pokud někdo vedle mě kouří, zvlášť pěkná holka s cigaretou.
Jsou pak dny kdy si nezapálím vůbec. Nijak se nikdy moc neukazuji s cigaretou a prakticky každý o mě ví, že jsem NEKUŘÁK.
Problém je, že mě celé mé okolí zná odjakživa jako nekuřáka tj. jak rodiče, kamarád, přítelkyně. S tou jsem jsem asi rok. Nikdy před nimi nekouřím, protože si nedovedu představit, že zjistí že občas kouřím. Moji rodiče jsou zapřísáhlí nekuřáci, přítelkyně také. Naopak bratranec je kuřák, takže když jsme spolu, tak si vždy zakouříme. Prostě pohodička.
Pokud si jdu někam sednout (není to moc často - tak si dám za den třeba i 10 denně), jinak tak nějak 4-5 denně.Jsou ale dny kdy prostě nekouřím, pokud třeba jedu s přítelkyní někam na celodenní výlet. Klidně to vydržím bez problémů, ale těším se na druhý či další den, až si dám cigaretu. Mám ji spojenou s určitým rituálem (u kávy, posezení v parku, ranní). Pokud jdu domů a právě jsem kouřil, tak si musím namazat ruce indulónou a vzít žvýkačku.
Jinak kouřím červené PALL MALL a červená Malbora.
Doposud jsem bydlel v domě s rodiči, teď už mám vlastní byt. Mám trošičku obavy přiznat rodičům, přítelkyni, že si občas zapálím, jelikož by byli v ŠOKU a denně bych musel poslouchat kázání o zdraví, zbytečnosti, penězích apod.
Jednou mě viděli kouřit někdo z práce a divili se: Ty kouříš?
Co mě poradíte? Jak to řešit?
Má někdo taky takový problém?
Myslíte, že můžu být časem závislý pokud kouřím třeba 3-5 denně a pak třeba 2 dny v týdnu žádnou cigaretu?
Přestat zatím rozhodně nechci, jelikož jednak kouřím málo a jednak mě to pomáhá na nervy (když mám nějaký problém) a i mě to vyhovuje. Nejsem kuřák, který vykouří 40 denně, to se mě rozhodně nelíbí, jsem prostě příležitostný kuřák. Problémem je jen mé okolí.
Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

morena*
hodnocení

1x

Mám to hodně podobné *smich* V práci, někteří přátelé a moji prarodiče absolutně netuší, že jsem kuřák. Taky si zapálím jen když jdu někam večer anebo po práci. A vůbec to neřeším. Já akorát nekouřím venku, třeba na zastávce bych si v životě nezapálila, protože se za to stydím a nelíbí se mi když holky kouří - je to hnus :D Kdyby to náhodou někdo zjistil (třeba babička, která je totální odpůrce cigaret) tak mám nachystanou odpověď, že jsem to prostě chtěla jenom zkusit ale že jinak mi to nechutná a nekouřím. Přítel to ze začátku netušil, protože byl taky proti ale pak jsem řekla že mám nervy a jestli si můžu tu jednu zapálit. A od té doby to dělám pořád, ta jedna nebo dvě cigarety mu nevadí. Je to Váš život, přece se nebudete řídit podle názorů ostatních lidí.

Samozřejmě nejlepší by bylo přestat a mít zcela klid - kéž by mi to šlo *modla*

raadek*
hodnocení

0x
Tím se vůbec netrapte. Prostě máte jakýsi blok k rodičům a přítelkyni. Moji rodiče také vědí, že už 25 let kouřím a přesto bych si před nimi nezapálil. Přítelkyni naznačte, že si jednou za čas zapálíte jako si někdo občas dá panáka. Máte spíše psychickou závislost. Tu žvýkačku a indulónu používejte dál. R.

martinaa*
hodnocení

0x

Pekny den, Vase okoli problem nema, problem mate Vy:) Dle meho pohledu docela zbytecny - nechapu, proc by se Vase okoli s klidem nemohlo dozvedet, ze kourite. Meli by Vas rodice prestat mit radi nebo pritelkyne by se s Vami rozesla? Oni maji urcite taky nejaky zlozvyk, to ma kazdy, evim, proc by na Vas nekdo mel koukat skrz prsty.

Nesouhlasim ovsem s tim, ze pritelkyni a rodicum lzete, kamaradi a kolegove by Vam mohli byt celkem jedno. Kamaradi a kolegove se obcas zeptaji, protoze na to u Vas nejsou zvykli, rodice Vas za to nevydedi. Jste dospely, mate sve nazory a svoje presvedceni a taky by tak s Vami meli jednat. Jsou to Vase penize, Vase zdravi, Vas zivot. Jenom nesmi byt Vase pritelkyne tak zaprisahla nekuracka, ze by Vas jako kuraka nechtela, to by bylo zle:( Kazdopadne bych jim to rekla, takovehle schovavani za rohem a lhani neni hodne dospeleho chlapa a stejne to jednou praskne. Pak to bude horsi.

Jinak urcita zavislost - u Vas spise psychicka nez fyzicka - tu je. Ale rekla bych, ze je v pohode, v norme:) Dokud nehulite jak tovarni komin krabicku denne...:D

hodnocení

0x

:D Do modrého okénka s lupou, zadejte Tajně kouřím. A počtěte si! :D

hm*
hodnocení

0x

Jestli přestat nebo ne, to si vyřešte sám (lepší je přestat, i na nervy se určitě najde lepší "lék"). Rodičům se přiznávat nemusíte a dál to před nimi můžete tajit. Budete před nimi sice tak trochu jako malý kluk, ale budiž. Jenže přítelkyni byste to určitě prozradit měl. Buď Vám to bude tolerovat, nebo ne, ale vědět by to určitě měla.

cyril*
hodnocení

0x

Milá "mony", nejvyšší čas začít s léčením na psychiatrii!

jerrysek*
hodnocení

0x

Zdá se mi to nebo jsem tady už četla téměř doslova ten stejný dotaz?

Jasně že jo!*cert*

doplněno 20.05.11 16:24:

#tajně+kouřím #1313

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nevím co chcete slyšet. Že jste závislý na nikotinu je jasné jako facka, protože cituji : Přestat zatím rozhodně nechci, jelikož jednak kouřím málo a jednak mě to pomáhá na nervy (když mám nějaký problém) a i mě to vyhovuje. Nejsem kuřák, který vykouří 40 denně, to se mě rozhodně nelíbí, jsem prostě příležitostný kuřák. Problémem je jen mé okolí.
Takže jediný problém je, co by tomu proboha řekli lidi, nedejbože spolupracovníci, rodiče. Kouření není ilegální a také není trestné. Čili kouřit můžete jak chcete, kolik chcete, akorát už je to zákonem omezeno kde. Takže celý problém je pouze obava ze ztráty Vašeho image. Nejlepší je žít na rovinu, protože Vy si budujete " dvojí život ". A to je na prd. To se jednoho krásnéhpo dne obrátí proti Vám. Nejhorší jsou ti zkrytí poživači. Já jsem přestal kouřit, přestal slopat a přestal si něco nalhávat a hledat různé výmluvy, boční cestičky a pod. už velice dávno. A je mě pořád dobře a stále lépe. S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]