Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správní řízení- kdy mě předvolají

Od: petr® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

spáchal jsem dopravní přestupek a odmítl zaplatit na místě. Policajt řekl, že půjdu ke správnímu řízení a že předvolání přijde do měsíce. Už je to více jak dva měsíce a stále nic nepřišlo. Vím, že na projednání je rok, ale je dána nějaká doba na předvolání, nebo je to jedno? A ještě bych se rád zeptal: na místě jsem měl platit 2500KČ. Kolik to bude ve správním řízení?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Bude-li ve správním řízení prokázáno spáchání přestupku, pak minimální výše trestu bude 2.500,- Kč + výlohy za řízení (min. 1.000,- Kč). Horní hranice nejen peněžitého trustu je daná zákonem a odvíjí se podle druhu provinění. V případě, že přestupek nebude prokázán, tak nebudete platit nic

freebird*
hodnocení

2x

..@ @petr

myse*

no nevím. mi přišlo správní řízení po 10 měsících od nehody (náledí - příkopa) a zaplatila jsem pokutu za nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky... za 500

hodnocení

0x

z vlastní zkušenosti - předvolání přišlo po cca 8 měsících. do roka nestihli projednat = odloženo.

na místě 2500,-Kč? to je docela dost; u nás to bylo na místě 500,- . v prvním kole SŘ to bylo za 2500,- (1500 pokuta + 1000 SŘ)

buss
hodnocení

0x

Na řešení je rok, takže mají čas, třeba lhůtu prošvihnou. Flastr je na uvážení orgánu v rámci zákona..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]