Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadení sousedem na vlastním pozemku

Od: garg* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu ohledně napadení mé rodiny agresivním sousedem.
Jedná se o to, že soused neoprávněně vstoupil na můj pozemek, vyvrátil přitom pojezdovou bránu z kolejnice a zaútočil na nás s otcem cca 1,5 dlouhým klackem, který si k tomuto účelu přinesl. Vše se odehrálo na mém pozemku po jeho překonání brány a po výzvě ať okamžitě opustí můj pozemek. Čas byl včera tj. 17.5.2011 cca 19:15. Netuším jaká byla motivace jeho činu. Pravďepodobně "hluk" při stavbě lešení - jedná se o trubkové lešení, takže občas se používá kladivo, ale tuto činnost jsem prováděl na svém pozemku ve všední den a v podvečer - tj. ne v době nočního klidu, tak neměl důvod pro jakoukoliv akci, natož potom k fyzickému napadení. Přímými aktéry byl můj otec a já, kteří jsme byli ve fyzickém kontaktu se sousedem - sebrali jsme mu klacek kterým na nás útočil a na pozemku byla ještě manželka a 3 malé děti.
Dnes jsem byl na polici podat oznámení v této věci a předat klacek kterým na nás útočil.
Jedná se mi hlavně o radu na následující otázky:
Berou se svědci v příbuzenském vztahu relevantně pro nějaké takovéto řízení?
Zejména v oblasti fyzického napadení se zbraní - klackem a neoprávněného vniknutí na soukromý pozemek? (pozemek je oplocen plotem cca 180cm a brána byla uzavřena, ale ne zamčena. Vlastní napadení se naštěstí obešlo bez zranění díky tomu, že jsem byl přítomen s otcem a dokázali jsme mu sebrat klacek.
Jak nejlépe dále v uvedené věci postupovat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Asi nemáte dobré sousedské vztahy, že? Já jsem měla podobné sousedy a raději jsem se přestěhovala. Jsou to tři roky a od té doby vím, že už dvakrát fyzicky napadli další sousedy. I když bylo podáno trestní oznámení na policii, nic zvláštního se neděje. Mne a ještě další sousedku napadali pouze verbálně. Také bylo podáno trestní oznámení, posléze předáno k řešení na radnici, ale opravdu jenom s výsledkem ty,ty,ty! Což, jak je zřejmé - nemá žádný výchovný efekt. Naopak se agresivita stupňuje. A policie to komentuje slovy: Když vy se tam pořád hádáte. A vůbec nepřihlíží k tomu, že než se tito sousedi přistěhovali, byl tam klid a pohoda. Tak bych vám přála, aby policie i přestupková komise trošku víc konaly a nečekaly, až se skutečně něco závažného stane. A ta napadení se udála také na pozemku napadených. Možná bych doporučila, až bude policie sepisovat výpověď svědků, ať manželka dá do protokolu, že děcka měla z napadení pořádný šok. Pokud by za ni nepřišli, tak ať sama jde na policii, že chce podat svědeckou výpověď o celé události. Přeci musí policie tomuto agresivnímu jednání včas zabránit a nečekat, až se bude střílet. *bum*

hodnocení

0x

Udělal jste, co jste udělat měl - věc jste oznámil policii. Teď nezbývá, než čekat, policie by měla událost vyšetřovat. Vniknutí na pozemek není příliš závažné porušení zákona, ale fyzické napadení je přinejmenším přestupek, za nějž by měly následovat nějaké sankce. Rodinný příslušník je svědek jako každý jiný. Jeho povinností je vypovídat pravdu a jeho svědectví se bere v úvahu.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. To je tedy nářez. svědci jsou určitě věrohodní a jejich výpověď má stejnou validitu, jako u každého druhého. Ale jak zabráníte v budoucnu podobným výpadům, nikdo nepředpoví. Osobně si myslím, že Váš soused je přinejmenším podivín, ale spíše místní blázen. A mám neblahé tušení, že Policie ČR to předá k řešenéí přestupkové komisi při místní samosprávě a ta mu udělá ty,ty,ty. Jestli se dopustil vniknutím na Váš pozemek trestného činu nevím, ale protože nejsme v Americe, tak asi ne. Ale měl jste mu v rámci nutné sebeobrany udělat několik boulí a modřin tím jeho klackem a Policii volat hned. Ale není Vám co závidět a já bych měl po náladě do konce jeho života. S pozdravem Laďa

buss
hodnocení

0x

Odpověď dává trestní řád a tr. zákon, vinu určí soud. Rozhodnutí nelze předpovědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]