Nejste přihlášen/a.
otazka pro starsi a zkusenejsi...no mozna ne tak uplne...poznal jsem se s fajn slecnou, jen to jaksi z moji strany neni idealni, cekal jsem na nejake vzplanuti, ale nic...ani po case...ted se zname 2-3mesice a dost vaham zda takto pokracovat dale...je nam uz dost pres dvacet, rochody nenavidim...nechci ji ublizit, rict ji ze ji nemiluju me prijde dost tvrdy...lhat ji taky nechci, ona nejak zapadla do skatulky kamaradi, tomu clovek neporuci dík za nejakou reakci...
Já se považuji za rozchodového experta a mohu potvrdit, co bylo řečeno nademnou. Prostě to říci na rovinu. Drobnou radu vám však mohu dát. Veškeré výtky směřujte na vztah, nikoli na partnerku. Příklad (neříkejte, že slečnu prostě nemilujete. Místo toho řekněte, že máte ze vztahu špatný pocit a jste si jistý, že to nebude lepší, že k sobě nepatříte. Neříkejte, že vám nevyhovuje, jak se na vás upíná. Řekněte, že se v tom vztahu cítíte stísněně.). Prostě nic nevyčítat a nic nenabízet! (žádné "možná jednou", "budeme kamarádi", atd) buď to musí navrhnout ona, nebo to prostě nechte být. Telefony zvedejte, ale schůzky neiniciujte.
toto neni spatna taktika...urcite nevede k tomu aby holka pochybovala o sobe, to bych nerad, dík
To je stejně blbá taktika , jako kupírování ocasů na několikrát, aby to toho hafana tak nebolelo. Stejně blbá taktika je to sdělit nepřímo jako v tom fóru. Vojínovi Novákovi zemřel otec. Velitel útvaru si zavolal velitele roty ří ká. Prosím tě sděl to nějak šetrně Novákovi. Rozkaz! Velitel roty nechal nastoupit rotu a zvelel: kdo má otce, tři kroky vřed! ... Novák, kam se hrnete! Jestli bude holka pochybovat o sobě rychle, nebo pomalu je úplně jedno. Pochybovat bude tak, jako tak, takže z tohoto úhlu pohledu to je stejné. A to co píše budoucí podnikatel za 5/měsíc je středověký zvyk, kdy se to vyvžovalo kusem pole. Zvykneš si na všechno, ale proč bys to dělal? Jak sobě, tak jí. Stejně to jednou praskne a už teď jsi v kelu, ale ještě o tom nevíš a necháš si cosi nakecávat. Prostě na rovinu, jako chlap a konec zvonec. Jinak se do toho tak zamotáš že ji budeš vyznávat lásku aby si chuděrka něco neudělala a potom ji stejně vlastnoručně ubereš kyslíku. Víš milosrdné lhaní, říkání polopravd, které nikomu neublíží a které neurazí atd. je dobré tak pro milosrdné sestry v hospicu pro umírající, kteří až tak moc už nevnímají realitu.
Pěkně jste to překroutil. Pochybovat o sobě může, tady jde spíš o to, aby se slečna neurazila a zůstala s pánem za dobře. Není nic horšího, než mstivá expřítelkyně. Krom toho se mnohem dříve přenese přes pochybovací fázi, než pokud jí jasně řeknete, že se rozcházíte, protože je šeredná, hloupá a mizerná v posteli.
Úplně na rovinu si to můžete vyříkat s chlapem a asi 10% žen, se zbylými 90% bych to neriskoval.
Dobrý den. To jsem zvědav, co asi poradíte té babě, kdyby se zde náhodou zeptala, jak si má udržet toho svého pochybovače. Asi velký kulový. A proč? Protože se neumíte postavit čelem k řešení problému, Neumíte v pár větách říci to podstatné. Umíte ten gulš, který se nakonec zkazí a bude smrdět všem. Já jsem ani náznakem neřekl, aby ji sdělil, že třeba smrdí, nebo je šeredné, nebo asexuální, nebo nevím co. Řekl jsem jasně, že nemá chodit kolem horké kaše, protože výsledek ve finéle bude abslutně stejný, náledná bolestnost a bezbolestnost a pochyby budou naprosto stejné, akorát podle Vašeho manuálu mnohonásobně větší. A to jsem zvědav, co potom poradíte. Ještě mě řekněte, proč by si to měl vyříkávat na rovinu. Jako že to psychologicky rozeberou, odhalí chyby, slíbí si, že to společně ještě zkusí a pak se uvidí? Tak to bude stejná diskuze s pozdějším datem dotazu. Stačí přímo říci krátké sdělení. Podívej Mařko, mám tě rád, ale pouze jako kamarádku. A nemohu si pomoci tak to je a tak to bude. Jestli se ti líbí , nebo nelíbí nemohu ovlivnit. Ale nemohu budovat vztah o kterém nejsem přesvědčen, že je ten pravý a pro mě na celý život. Nebo jinou chytrost. Ale říci to přímo do očí. Ne to psat zde a diskutovat, jestli to zanechá malé, nebo větší trauma, nebo odvoz do blázince. PS Ještě by mě zajímalo, co jsem překroutil a v jaké souvislosti. S pozdravem Laďa
A co je podle vás to podstatné? To, že se rozchází je sděleno, tak o čem mluvíte? Vše ostatní je samozřejmě jen omáčka, ale nikdy jsem neřekl, že je nutné ji k tomu přidat.
Nic takového, co mi zde vkládáte do úst jsem přeci nenapsal. Jen jsem popsal způsob, jakým je vhodné sdělit, že se dva rozcházejí, jakých témat je snesitelné se dotknout a jakých nikoli. Nic víc, nic míň. Zcela jasně jsem na začátku uznal, že je vhodné říct na rovinu, že vztah končí.
Nesouhlas. Z budouciho pohledu te slecny (v jeji situaci jsem byla), jsem byla strasne rada, ze me netahal za nos, nelhal, nevykrucoval se a jako chlap rekl narovinu "neni v tom ta laska, mam te rad, ale nemiluju te." Samozrejme je to potreba sdelit podobne, ne "ses hnusna, v posteli drevo, kaslu na tebe." Davkovai po kapkach nema smysl, akorat to boli vic a slecna ma vic casu, aby doufala a prosila...
Kde pořád berete to lhaní? Vždyť jí tímto řeknete jen pravdu a už vůbec jsem nezmínil nějaké dávkování, ba naopak. Končí to to zcela nekompromisně.
Dobrý den. To, že se rozchází bylo sděleno nám tady na fóru. Mě, Vám a dalším, kteří už umí číst. Takže to jenom pro pořádek. A celá debata je o tom, jak ji to sdělit, aby neutrpěla duševní otřes a nesesypala se na zem jak hromada písku. Já Vám do úst nic nevkládám. A zapoměl jste napsatz, co že jsem jako překroutil. To by mě tedy extrémně zajímalo. S pozdravem Laďa
Ahoj, jeden z byvalych pritelu to mel presne jako ty. Meli jsme vztah ctyri mesice, pohoda, vsihcno vypadalo skvele. Pak to zacalo byt takovy jiny a jeden vecer mi narovinu rekl, ze to proste pro nej neni ono, ze neciti, ze by me miloval, at se nezlobim. Jasne, probrecela jsem tyden a dva mesice jsem se z toho dostavala. Jenze - strasne jsem si cenila prave totoho primeho pristupu, kdy mi to jasne rekl, bez nejakych lzi, vytaceni, schovavani, nezvedani mobilu. Takhle totiz jednaji jen ferovi dospeli chlapi, a ja si toho s odstupem casu dost cenila. Nedelal ze me vola, nepodvadel, nelhal. Ty udelej to same - bude to bolet, ale bude to ferovy a jasny jednani.
Dobrý den. Soucit je vražda vztahu. Chození kolem horké kaše, je vražda vztahu. Blbé výmluvy jsou vražda vztahu. Lži jsou vražda vztahu, Vražda nemilované osoby je vražda vztahu. Mohl bych pokračovat do rána. Tož se k tomu soudruhu postav tak nějak stranicky, aby soudružka měla jasno v palici, co se vlastně děje. Nemůžeš jí jednou prackou mazat med kolem huby a druhou ji utahovat smyčku kolem krku. Prostě ji to vyklop na rovinu. Ona to přežije,Ty to přežiješ a obloha se vyjasní. Třeba jí spadne z beder stejně velký balvan, jako tam teď máš ty. To bude úlevy, že si skočíte do soudružské náruče se slovy do smrti dobré. A ono to do té smrti vydrží. S pozdravem Laďa
Nejlépe byste udělal, kdybyste byl k té dívce upřímný a řekl jí na rovinu, jak to s vámi je, co se týká citů k ní. Ona to možná hnedka nerozdýchá, možná vás bude uhánět, možná se urazí, těžko soudit. Ale měla by vědět pravdu. Hlavně jí nelžete, a když už se s ní rozejdete, tak ne aby vás napadlo ji někdy ještě využít pro chvilkové potěšení.
Humální rozchod... co to je? Humální je přeci jen bombardování.
Ať to bude tak nebo onak, vždycky se ji to dotkne. Jde o to, aby ji to co nejméně bolelo. Proč ji neřekneš to, co cítíš a napsal v dotazu? Že z partnerského vztahu ti zapadla do přátelského a nerad bys ji dával nadějě, že se to zhoupne zpátky.
I když... Zamilovanost jednou stejně pomine a prý skvělé manželky jsou ty, které dříve byly jako kamarádky. Chlap před nima nic neskrýval a oni si ho vzali takového, jaký je.
Přeji šťastné pořízení.
Přes všechny ostatní komentáře doporučující Vám "chlapsky na rovinu to skončit", já mám opačný názor:
Ze vztahu i bez milostného zápalu, se může vyvinout vztah dobrý, a to nejen předmanželský, ale i manželský. Pokud jste oba zdraví a fyzicky i psychicky fungujete dobře a nejste si v zásadě vzájemně nesympatičtí, pokud se oba k sobě chováte čestně, snažíte se být vzájemně vstřícní a tolerantní, oba máte podobný názor na manželství, chcete/nechcete mít děti a kolik, oba jste si už řekli, že se vezmete, tak se domnívám, že byste to měli realizovat. Takové ty vášnivé předmanželské lásky v manželství brzy často ochladnou a partneři jsou pak z toho rozčarovaní a to natolik, že se rozvedou, i když už je dítě buď na cestě, nebo už na světě. Ale říkám a opakuji: neměli byste si být navzájem nesympatičtí! To stačí.
PEVNOST vztahu odvíjející se od vzájemné SPOLEHLIVOSTI obou partnerů, je to nejdůležitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.