Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s placením 18 Kč/min v případě, že se nemůžete dostavit na sejmutí fixních aparátů? Jsem povinne tuto částku uhradit. Sejmutí trvá hodinu=1060 Kč
Dobrý den. Za ty prachy bych to sundal, ani byste si nevšimla, že i se zuby. Ale o to nejde. Jde o to, jestli je to výkon placený zdravotní pojišťovnou a jestli vůbec něco platit máte. Když máte ( a já si myslím, že jo ), tak existuje nějaký ceník, nějaká dohoda a podobně. Fixní aparáty jsou rovnátka? Asi jo. Jestli to nebylo indikováno a je to estetická záležitost, protože se nelíbíte sama sobě, tak asi nemáte šanci. Nebo máte. Najít si lacinějšího vydřiducha. Ale na druhé straně, kdyby Vám to sudával třeba Božský Kája Gott, tak by to bylo asi tak za 5.000 za minutu. Takže k mistrovi se netlačit. Jinak Stomatologická komora, zdravotní rada, lampárma a podobné instituce. Ale asi bude výsledek nulový. S pozdravem Laďa
U lékaře ortodontisty většinou všechno platíte,jen něco je na zdravotní pojišťovnu. Záleží, jaké má smluvní ceny konkrétní lékař. A vy jste se nedostavil k sejmutí aparátu a neomluvil se předem? Z pohledu toho lékaře je možné na danou věc pohlížet jako na ušlý zisk za to, že vám tu náhradu nemohl sundat. On měl v tu dobu prostoj, všichni zaměstnanci jeho ordinace hongali nohama a nudili se, protože jste nepřišel. I lékař je v tomto případě podnikatel. Z lidského hlediska - jednání takového lékaře mi nepřipadá zrovna moc seriozní. Ale asi vám nezbude nic jiného než zaplatit, jeslti nebudete chtít chodit s rovnátky celý život.
Aha, tak v tomto případě nevím, ale jednání toho pána doktora je krajně neseriozní. Bohužel on asi spoléhá na to, že jiný lékař vám ta jeho rovnátka nesundá...a protože vy ho budete i nadále potřebovat. Ještě nějakou dobu totiž budete nosit zřejmě nějaké vyndávací rovnátka, aby se stabilizovalo to, co vám v puse pán doktor vytvořil. Neumím poradit, ale naštvaná bych byla, asi jako vy, že.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.