Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupil nefunkční notebook a chce ho vrátit

Od: michalos odpovědí: 6 změna:

dobrý večer, asi před týdnem jsem odeslal notebook jednomu pánovi poštou, notebook byl nefunkčí a v popisu inzerátu bylo vše uvedeno. On se ted rozčiluje, že závada nejde spravit a chce mi ho poslat nazpět a kope kolem sebe, že vše bude řešit přes uřady apod. a že balík musím převzíř , jinak jsou za to sankce. Prosím poradte mi jak to mám řešit. Může mi on způsobit nějakou škodu? cena notebooku byla 3000kč. Děkuji mnohokrát

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Pokud to bylo jako nefunkční inzerováno (lze doložit i z korespondence), nejde o podvod tak klid. Pročíst Obč. zákoník.
Zaslat mu znění inzerátu (snad je ještě na intu?) a že s tím souhlasil, nic si nevymínil..

hodnocení

0x

Pokud jste v inzerátu uvedl,že ntb je nefunkční,příp.s popisem závady,tak dle mého názoru má pán smůlu.

Balík převzít nemusíte,nejsou za to žádné sankce.

Jestliže kupující nabyl dojmu,že byl podveden,může se domáhat nápravy v občanskoprávním sporu.

Doporučil bych Vám uschovat veškeré podklady,hlavně tedy text toho inzerátu.

michalos
hodnocení

Ano , u inzerátu je uvedena závada( nefunkčnost grafické karty) a zároven cena cca 1000 kč za opravu (to jsem k tomu doplnil u inzerátu). Jenže pán to dal do servisu a řekli mu , že oprava bude drahá a že to muže rovnou hodit do popelnice. Ted se pán ohrazuje , že mi ho pošle zpět a musím ho převzít a vrátit mu peníze, přitom o záruce nepadlo v inzerátu ani slovo a navíc je to použité zboží. Nejsem odborník na notebooky, tak jsem závadu odhadnul na defekt graf. karty protože přestal fungovat monitor, jak já mám vědět , že se tam vyskytlo i něco jiného. Prosím poradte mi s dalšími kroky, jak mám postupovat, nerad bych někomu dělal blázna.

jokr
hodnocení

0x

Závada, kterou udáváte Vy je stejná se závadou, kterou zjistil kupec? Pokud závada - další - vznikla při přepravě zboží, měl by reklamovat u ČP...
Z vlastní zkušenosti vím, že i když ČP používá k přepravě Fordy tranzity či IVECO, někdy je obsah v takovém stavu, jako by převáželi balíky v domíchávačce na beton.

buss
hodnocení

0x

Takové pouštění informací po kapkách, proč to nebylo řečeno hned všechno? Pokud bylo řečeno špatná grafická karta a ještě k tomu cena opravy ..., u použitého je záruka 6 měsíců (mimo té vyjmenované závady). V takovém případě bych se též bránil. Otázka, zda mu stojí za to jít k soudu.

pecenkav*
hodnocení

0x

Zajimalo by me, jak vypada "graficka karta" v notebooku a jeste vic jeji vymena za 1000,- , pokud v notebooku odejde grafika, tak je to spis na novou desku a to se vazne uz tezko vyplati u staryho kramu menit, takze z meho pohledu to je na pana usita pekna bouda a bylo by ferovy se nedohadovat a vratit penize.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]