Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nervozita a pocity smutku

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 8 změna:

Tak, a je to tady... 1. 6. mě čekají státní zkoušky. Připravuji se, zatím mi připadá, že všechno chápu... Všeobecný přehled mám a VÍM, ŽE TO ZVLÁDNU. Na vyhození jsou tam jiní kandidáti. Problém je v tom, že mě pořád dokola přepadá nervozita a pocity smutku - jako na houpačce.

Ráno se budím s bolestí břicha (z nervozity), to by ale nebylo to nejhorší. Střídá se to ve mě jako na houpačce. Chvíli jsem "v pohodě", chvíli je mi do breku z pocitu, že pro to učení nedělám vše, co by se dalo (špatné svědomí). Na druhou stranu už jsem z učení unavená, dala bych si "oraz", ale zase je tady to špatné svědomí.

Přítel je mi velkou oporou. O víkendu bylo všechno fajn, dneska už byl zase v práci a je to horší a horší. Nevyznám se sama v sobě. Nejsem člověk "brečivý", jen tak mě něco nerozhodí. Ale v tomto období brečím tak 5x denně ;)

Strašně mě co vyčerpává... poraďte, jak si dodat sebejistotu a trochu se uklidnit... Děkuji :)

Míša

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Ale vy tu sebejistotu v sobě mát, Cocinkamichalko. Vždyť víte, že státní zkoušky zvládnete. Akorát je ta mrška sebejistota někde u vás vnitru dobře schovaná. Přítel je vám sice velkou oporou, ale spoléhat musíte hlavně sama na sebe. On za vás ty zkoušky neudělá. U vás jednoduše začaly pracovat nervy, jste asi už z učení přetažená. I když se vám to jeví v současné době jako nemožné, musíte myslet pozitivně. Tím se vnitřně naladíte na to dobré. Nesmíte si připouštět nezdar, ten od sebe odhánějte. V životě vás čeká ještě spousta zkoušek, nejen těch státních. A víra v lepší zítřky je potřeba. Pomáhá totiž člověku přežít těžká období. Tak ať všechny zkoušky zvládnete levou zadní. Hodně štěstí vám přeji.

cocinkamichalka*
17.05.11 13:12
hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Miso, tenhle stres z tezsi zivotni zkousky je naprosto bezny:) Rozhodne Vam neradim brat nejake prasky, na uklidneni zkuste prochazky, medunkovy caj a nejaky relax... oraz je take dulezity, nejde porad jen drit. Obecne se radi se den pred tezkou zkouskou uz vubec neucit, at si mozek i telo na den D odpocine. Lepsi jit se na hodku projit nebo si zasportovat, nez dve hodiny civet do knizky a mozek mit jinde:)

Pritel dnes spesne udelal skolni maturitu, pristi tyden dela statni. Me pro zmenu hrozi, ze me z milovane skoly vyhodi (no..moje chyba, pravda). Ale! Rozhodne nejsme nejaci flakaci nebo flegmatici, na druhou stranu se rozhodne nehroutim, ze se to nepovede. za prve, hroutit se muzu az potom, protoze dopredu nevim, zda budu/nebudu mit stesti, co budu mit za otazky a jak to vlastne bude. A za druhe... i kdyby se to nepovedlo, je to jen dilci cil, ktery se dikybohu da opakovat za cas. Neni to nic, na cem stoji a pada zivot, o toto v zivote nebezi. :) I kdyz to mnohym tak prijde:)

cocinkamichalka*
hodnocení

Díky za odpověď. Už mám meduňkový čaj - na noc mě to opravdu pomáhá. Přítel odjíždí na víkend před státnicema na 4 dny pryč, tak jsem se domluvila s našima, že přijedu na Moravu. Budu mezi svýma, tak doufám, že se mi trochu "uleví".

martinaa*

Toz pojedte, u nas na Morave se krasne relaxuje:) A mezi kamarady a rodinou a v prirode se Vam opravdu ulevi, obzvlaste vecer po lahvince moravskeho vina:)

cocinkamichalka*
hodnocení

Na "naší" Moravě se mi uleví spíš po pár štamprlách slivovice :)

martinaa*

:D:D na tu jsem zapomnela...

nadne
hodnocení

0x

Míšo, to nejdůležitější, co máte, je Váš přítel. A to nejdůležitější, co má on, jste Vy a jeho PRÁCE. Pokud můžete brečet, je to také ještě moc dobré. Starší lidé, někteří, už ani brečet nemohou, jak jsou celoživotním utrpením otupělí.

Přípravu na státnice snad už máte hotovou tj. v sešitě napsáno všechno nejdůležitější ke každé otázce. Diplomku už asi máte také hotovou. Tak snad už zbývá si jen dobře rozplánovat čas na opakování, a opakovat a opakovat. Neponocujte. Pracujte zbývající čas do státnic denně maximálně od 8°° hod do 18°° hodin s přestávkami na jídlo. Choďte spát nejpozději ve 22°° hod. Večer před spaním si každý den dopřejte rozptýlení např. procházku venku, kino, TV, četbu detektivky, práci na zahrádce. 1 den před státnicí se už neučte, odpočívejte, připravte si všechny dokumenty a oblečení na státnici a jděte brzy spát (do 21°° hod). Ráno vyražte do školy včas, s úsměvem na rtech a se skálopevným rozhodnutím přesvědčit komisi, že jste DOBRÁ a VY OPRAVDU DOBRÁ JSTE. Státnice úspěšně před Vámi složili tisíce mladých lidí, Vy je složíte také.

No a po promoci se hned vdejte, staňte se co nejdříve matkou, abyste byla finančně zajištěná, a nemusela žebrat o zaměstnání u nevděčných podnikatelů. Až budete mít dítě, tak budete tak za celý den unavená, že už Vám na brečení nezbydou síly.

"ZLOMTE VAZ!"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]