Nejste přihlášen/a.
Už tyden mě dře koleno.Byla jsem u lékaře vytáhl vodu vubec jsem nemohla do sedu tedy pokrčit vkolenou znam tyto bolesti ale ted to bylo děsné. dávám si na to tvaroh s cibulí nezná někdo něco učinější nesnáším když to trvá dlouho jsem asi trapná ale je to tak díky za radu
Dobrý den. Že Vám nějaký felčar vytáhl vodu vůbec nic neřeší. Máte tam prostě nejaký zádrhel A když to dře, tak to bude asi artróza v pokročilém stádiu. Tedy v případě že máte nějaké roky za chrbtovicou. Pokud ne, může to být poškozený meniskus. Můžete to být nějaký zánět, může to být cokoliv. Nejlépe zajít na ortopedii. Tam je předpoklad, že jejich znalosti by mohly být relevantní Vašemu problému a jestli nepoděkovali a neodešli, tak Vám mohou i pomoci. Zatím si dávejte studené obklady. Na hlavu. Abyste i Vy aspoň částečně pochopila, že to zde nikdo nevyřeší. Viděl jsem krásné obrázky totální náhrady kolenního kloubu. Už se těším, až si ho nechám impalntovat, bo ortopéd pravil, že mám obě kolena v čudu. Taky mě tam loupe. A tvaroh s cibulí je dobrý tak na chleba. Pro efekt to posypejte ještě šnitlikem. S pozdravem Laďa
Diky za radu jen ty jediny jsi mě odpověděl.Toto byl chirurg šla jsem tam bez doporučení hodně se to zlepšilo ale neni to uplně ono dostala jsem ted nějaky vytažek tedy marianku v lihu zkusími to snad něco zabere . Toho ortopeda navštívím apak vám napiši jak jsem dopadla musím dotat jsem bývalá poštačka ale ne zhuntovaná jako ty předemnou.
Dobrý den. Tož vidíte, za ty roky na ty kolena to byl záhul a je celkem pravděpodobné, že ta artróza tam je. On ji totiž v určitém věku má každý. Jde jenom o to v jakém stádiu. A mohu Vám říci, že to opravdu bolí. A v poslední době jsem mluvil se spoustou lidí, zejména žen a to v Hrabyni, kam jsem jezdil za tchýní ( 81 roků ), která měla neskutečné bolesti kyčelních kloubů a už je má ocelové. Podle mě je to znovuzrození. A její spolubydlící to samé s kolenama. Takže dobrý ortoped a hned víte na čem jste. Hodně štěstí. S pozdravem Laďa
Já vám nejsem úplně jistá, jestli volíte dobrého doktora a dobrou léčbu. Každopádně koleno by měl vidět otoped a ne chirurg. Se způsobem léčby by se měl rozhodnout až po rentgenu.
A s chlazením bych to taky nepřeháněla. Může to být artroza nebo artritida a těm chlad nedělá vůbec dobře.
Minulou sobotu jsem se vrátila ze špitálů a rehabilitací a lázní s novým kýčelním kloubem. A všude jsem se setkávala s bolavými klouby nohou. Žádná sranda! A někteří se pokoušeli o obklady a mazání a já nevím jaké ještě nesmysly používali. :D A také nepíšete kolik máte roků, jakou máte fyzickou kondici a jakou máte váhu. To všecko je nesmírně důležité. Ne tvaroh :D
Reaguji na vaši radu. CHirurg mi ten rentgen provedl tak si myslí že by to poznal podle rentgenu prohlasi že mam koleno v dobrem stavu beru ještě nějaké prášky . Z váhou nemám problemy . ten tvaroh mi ale dělá divy přesto toho ortopeda navštívím. Ještě muj věk je mi 63. pracovla jem jako poštacka ted je vypomáhám vdobě nemoci a dovolené tak zatím přest děkuji za varování.
Ortoped si vzal dovolenou tak na konec musím čekat na příští týden ale je mi podstatně lépe ted už neberu ani prášky ani ničím nemažu tak uvidím příští tyden rada se podělím sdalsí léčbou a diky za optání.
K ortopedovi zajděte, ale nenechte se hned vydivočit slovy - no koleno mate jak rašpli, to spraví umělé. To oni rádi melou. Klídek. Nechte si napsat rehabilitaci. Vířivku, ultrazvuk atd. K tomu nějaké to mazání (dobré je i zevnitř) a hýn sa hukáže. Nože jsou až to poslední. Stálé zdraví přeje Stafan.
Možná bych před tím, než se dostanu k ortopédovi, koleno zpebněval - pržný návlek ("gumové kloeno") nebo aspoň pružné obinadlo.
doplněno 21.05.11 19:28:Zpevňoval, samozřejmě. Játo snad bez překlepů nezvládnu.
Meri, zkuste na to nastříkat ProntoFlex - má pro mne skoro zázračné účinky, jen se musí dát pozor, aby to místo pak nepřišlo na slunko, protože tento přípravek mnohokrát zcitlivuje pokožku na sluneční záření a strašně by se to mohlo spálit až do puchýřů. Ale na artritické bolesti je opravdu dobrý.
Zdravím prosím dostanu tento preparat bez předpisu něco jsem slyšela že podobné leky budou jen na předpis to víš že to vyzkouším už si stejně připadam jak pokusny králík já kromě žlučníku jsem naprosto vpohodě tak mi ty kolena docela vytočily ale ž jsem dnes zvladla kolo na menší trasu tak to je pro mne pozitivní zprava moc ti děkuji.
Pekny den, at nezakladam nove vlakno - ve veku 24 let mi casto vrze v kolenech, pri drepu v nich obcas luskne a jelikoz se pohybuji hodne na lodi, po delsi dobe v jedne pozici mam problem koleno narovnat a rozhybat. Na pravem jsem mela pred par lety uraz (doporucena operace - v zadnem pripade), od te doby citim zmeny pocasi a boli, odmala hodne sportuji. Je to vrzani a krupani bezne? Jen podotknu, ze beru dva roky GS Codro forte a nejsem si jista, zda je to lepsi. Dekuji za pripadne odpovedi.
Dobrý den. Já sice moc pravidelně nesportuji, bo ty kolena jsou v čudu a vlastně ze sportu si beru Proenzi 3+. Je to určitě efekt palceba, ale když už nevěřím v Boha, tak aspoň jedné z mála reklam. A co se týká loupání a praskání a chrastění, tak je to jako když útočí hřestýš. Ale není zase tak nepřekonatelné, protože jsem denska dal na kole trasu podle mapy asi tak 125 km, bo baterky v tachošu po zimě jsou na rozdíl ode mě, definitivně po smrti. Právě jsem se vrátil a mám toho, abych pravdu řekl ,plné kecky. Zajímavé na tom je, že babička mě dala na prdel, což minulosti nebývalo zvykem. Ale dá se to lehce vysvětlit.Su vyžraný jako prase na porážku. Pozítří jdu na internu a to bude sranda: vysoký cukr ( otevřu si cukrovar ), ten špatný cholesterol nadbytek, ten dobrý žádný, puriny abslutní zákaz, bo ureáty hodné masožravce a o tlaku se ani nezmiňuji. Už se těším na dietu. Do vánoc 4.050 kJ denní dávka. Ale zase si budu muset chodit nakupovat sám. Protože babky umí pouze podstrojovat. A co je dobré je škodlivé a co není škodlivé, nedá se jíst.A to GS Codro forte, i kdyby bylo forte/fortissimo, tak účinkuje úplně stejně jako každá želatina. A když byl neléčený úraz, tak to má účinek jako studený obklad na zub moudrosti těsně před vytržením. Hodne zdaru. S pozdravem Laďa
Dekuji Rozhodne to neprekonatelne neni, a radsi se budu dopovat zelatinovymi medvidky
No, uraz... chteli me poslat na arteroskopii (snad to pisi dobre), ale nase nemocnice na na takove urovni, ze bych o tu nohu asi prisla... tudiz nikdo nevi, jak koleno vypada uvnitr. Ale zatim ziju, jen se bojim, co prijde po ctyricitce...:D
Než jsem si šla pro nový kloub, v čekací době několika měsíců, zeptala jsem se pana doktora, co bych ještě já měla pro své klouby udělat, kromě toho, že nebudu tloustnout. Zeptal se mě, jak to myslím. Mám jíst medvídky nebo Condro, Geladrinky? Anebo mám plivnout přes pravé rameno a zatočit se na levé patě? Pan dr. pravil, že to plivání mě nebude stát nic. Ale jinak že je to naprosto stejné, se stejným výsledkem. Tedy nanic!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.