Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna pobytu v občance

Od: marryvor odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, mám určitý problém... Potřebuji si změnit občanku, kvůli sociálním dávkám, trvalý pobyt mám ale vedený v jiném městě, bydlím jinde, kde jsem na podnájmu a nemám možnost si sehnat trvalý pobyt. Co mám udělat pro to, aby mi byli dávky na děcko přiznány v místě mého bydliště a nebyly mi vypláceny ve městě trvalého pobytu. Děkuji za odpověď. Se změnou pobytu v občance by se problém vyřešil a já mohla zažádat o příspěvky v místě bydliště.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Trvalý pobyt se neshání, na trvalý pobyt se přihlašuje, takže to jde přihlásit i v místě současného bydliště. A to nejsou ochotni to zaslat na konto, jen osobně?

krkovicka*
hodnocení

0x
Tohle jsem řešila.Takže v místě trvalého bydliště zajít na sociálku,vyřídit papíry a požádat o zasílaní dávek na současnou adresu.Nebo když máte mimi malé a nemůžete cestovat,zajděte si na sociálku v místě kde teď bydlíte,tam Vám pomůžou papíry vyplnit a dát určitý lejstra.Vy pak okopírujete RODNÝ LIST dítěte,Váš,přítele-otce-pokuď sváma sdílí domácnost,svoji občanku,jeho třeba.Vše i s těma vyplněnýma papírama zaslat doporučeně na sociálku v místě trv.pobytu.Napsat dopis-že nemůžete cestovat s miminkem,že proto posílate takhle,kontakt a telefoní číslo.Vše tam zaslat a oni si Vás potom přehodí na socialní kde jste teď,nebo dávky budou posílat kamkoliv na adresu kterou tam uvedete.

georgina*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o přídavky na dítě nebo rodičovský příspěvek, tak musíte žádat v místě trvalého pobytu, ale peníze vám mohou být zasílány na jinou adresu, kterou v žádosti uvedete, případně můžou být zasílány na účet. Pokud se jedná o dávky pomoci v hmotné nouzi, tak opět si musíte žádát v místě trvalého pobytu, ale je zde možnost požádat příslušný úřad, aby vám dávku přestěhoval z důvodu vhodnosti do místa, kde v současné době skutečně bydlíte. A co se týče toho trvalého pobytu - pokud máte nájemní smlouvu, trvalý pobyt vám udělají, aniž byste k tomu potřebovala souhlas majitele bytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]