Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v polovině března jsem sepsala smlouvu na prodej rodinného domu s RK Century21. Paní makléřka mě za pár dní volala,že má několik zájemců a že se tato nemovitost lehko prodá. Při sepisování smlouvy byla mnou stanovena částka,pod kterou RK při prodeji nepůjde. S tím,že s jakoukoliv změnou v nabízení nemovistosti mě budou kontaktovat a radit se. Bratr,který je majitelem stodoly a kusem pozemku se rozhodl,že ji prodá a domluvil se se stejnou makléřkou ( byli jsme tak dohodnutí). Když jsem se podívala na internetovou nabídku mé nemovitosti,tak jsem zjistila,že ač s přidanou stodolou a pozemkem ( za kterou chce bratr 150 000Kč) se cena snížila o 151 000Kč za všechno dohromady. Paní makléřce jsem se ozvala,v domění,že jde o překlep. Bylo mi vysvětleno,že jí tato cena byla doporučena,v případě navýšení o cenu za stodolu a pozemek,by tato nemovitost byla neprodejná a musela by od smlouvy odstoupit. Ve smlouvě je uvedeno,že veškeré změny musí RK konzultovat napřed se mnou a vše písemně sepsat s podpisy obou stran. K ničemu takovému však nedošlo,i když jsem se s paní makléřkou viděla. Smlouva je psaná podle občanského zákoníku a jedná se o exkluzivní smlouvu. O odstoupení od smlouvy tam není ani zmínka. Pouze při uvedení nepravdivých informací nebo porušení kteréhokoliv z jednotlivých závazků pokuta ve výši 5% z uvedené ceny. Zajímalo by mě,jestli bych mohla odsoupit od smlouvy, ve chvíli,kdy RK snížila cenu bez mého vědomí bez postihu pokutou. Děkuji Lenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.