Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Realitní kancelář Century21

Od: cervicek* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,v polovině března jsem sepsala smlouvu na prodej rodinného domu s RK Century21. Paní makléřka mě za pár dní volala,že má několik zájemců a že se tato nemovitost lehko prodá. Při sepisování smlouvy byla mnou stanovena částka,pod kterou RK při prodeji nepůjde. S tím,že s jakoukoliv změnou v nabízení nemovistosti mě budou kontaktovat a radit se. Bratr,který je majitelem stodoly a kusem pozemku se rozhodl,že ji prodá a domluvil se se stejnou makléřkou ( byli jsme tak dohodnutí). Když jsem se podívala na internetovou nabídku mé nemovitosti,tak jsem zjistila,že ač s přidanou stodolou a pozemkem ( za kterou chce bratr 150 000Kč) se cena snížila o 151 000Kč za všechno dohromady. Paní makléřce jsem se ozvala,v domění,že jde o překlep. Bylo mi vysvětleno,že jí tato cena byla doporučena,v případě navýšení o cenu za stodolu a pozemek,by tato nemovitost byla neprodejná a musela by od smlouvy odstoupit. Ve smlouvě je uvedeno,že veškeré změny musí RK konzultovat napřed se mnou a vše písemně sepsat s podpisy obou stran. K ničemu takovému však nedošlo,i když jsem se s paní makléřkou viděla. Smlouva je psaná podle občanského zákoníku a jedná se o exkluzivní smlouvu. O odstoupení od smlouvy tam není ani zmínka. Pouze při uvedení nepravdivých informací nebo porušení kteréhokoliv z jednotlivých závazků pokuta ve výši 5% z uvedené ceny. Zajímalo by mě,jestli bych mohla odsoupit od smlouvy, ve chvíli,kdy RK snížila cenu bez mého vědomí bez postihu pokutou. Děkuji Lenka

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

petras81
hodnocení

0x
dobry vecer lenko,
Rk velmi rady exkluzivku, casto velmi jednostranne vyhodnou - pro ne samozrejme.
Ale i exkl. smlouvy maji dobu trvani, nebyvaji na dobu neurcitou a musi tam byt podminky pro obe strany pro vypovezeni smlouvy. Pokud vas nijak neseznamila se snizenim ceny a dle smlouvy mela pak porusila vzajemnou dohodu a mela byste ji poslat doporucene vypoved smlouvy na zaklade poruseni clanku xy dohody a popsat duvod, co udelala. A HlLAVNE SI ULOZTE TREBA JAKO OBRAZEK TU JEJI NABIDKU Z NETU SE SPATNOU CENOU, ABY TO NEBYLO TVRZENI PROTI TVRZENI. MUSITE MIT DUKAZ, ZE TO ZA TAKOVOU SNIZENOU CENU BEZ VASEHO VEDOMI PRODAVA. MUZE SE STAT, ZE TO NA OSTREM WEBU ZMENI A VY NEBUDETE MIT ZADNY DUKAZ O JEJIM JEDNANI MIMO DOMLUVU... jak neividm vice tak vice ani nereknu.petra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]