Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer přeji. Mám stručnou otázku. Do automatu na prázdné lahve se dává přepravka (basa) s lahvemi nebo bez?
Děkuji předem.
Třeba v Tescu v Hradci Králové (a možná i jinde) tam bezdomovci a cikáni vkládají nejbližší plnou basu (a plnou myslím i s plnými lahvemi), následně si vytisknou lístek a jdou si ke kase vybrat peníze s rohlíkem v ruce, případně postup několikrát opakují... Hradecké Tesco má totiž tu výhodu, že tam automat na lahve je uvnitř obchodu hned vedle nápojů, takže zdroj bezpracného zisku je připraven k okamžitému použití. Bezdomovec nema prakticky co ztratit, cikána nikdo zadržovat nebude z obavy z obvinění z rasizmu a diskriminace...
Takže asi tak )
To je dobrý. Já jdu do Hypky, tam to mají mimo. Nehledě na to, že bych se skoro vsadila, že mě by při podobném experimentu drapli ihned.
Jako obveselení poradny to ujde, ale jinak snad nechcete tvrdit, že tomuto nesmyslu z "hoaxu" jste byl sám očitým svědkem?
U nás flaškomat na basy nemáme, ale můžu potvrdit, že vracení plných lahví se začíná rozmáhat.
Cyrile, tohle není nic nového pod sluncem. Pamatuješ jak se kdysi kupovali bombičky do sifonových lahví? To už je víc jak 20 let, co moje mamka prodávala v obchodě. No a již tenkrát někteří naši spoluobčané v regálu vzali krabičku s plnými bombičkami a u pokladny je odevzdali jako svoje donesené z domova, s tím, že nechtějí výměnu, ale vrátit peníze.
Doložit to nemohu, do obchodu zpravidla s fotoaparátem nebo videokamerou nechodím. Vy ano?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.