Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zajimalo by mne, zda se dá nejak obejít nebo zda není v zákoně nějaká vyjímka na napojední provozovny na pitnou vodu, ve vyhlášce je uvedeno, že provozvona musí být na pojena na zdroj tekoucí pitné vody. V tomto případě to není zcela možné, zajímalo by mne zda tedy vodu přivéct ze zásobníků. a v potrainářském provozu používat vodu balenou. Jedná se o prodej tocene zmrzliny a v zimě vařené kukuřice.
Děkuji Dvořák
nevím přesně zda trošku pomohu,ale nějaké budování provozoven už mám za sebou(a tudíž vím jaká to je v čechách až nesmyslná pakárna-aby mělo úřednictvo práci),nicméně voda,resp.vodovodní řad, byl vždy...V této situaci bych se zaměřil na pojem"zdroj" z pohledu zákona(třeba o vodách,tzv.vodní zákon),pokud "zdrojem" pitné vody zákon rozumí i zásobník ,máte vyhráno...-zákon je totiž nadřazen vyhlášce(jakékoli)a byť s touto oblastí zdánlivě nesouvisí,musí být respektován-a to i v situaci,kdy jsou dva zákony v kolizi,což se v našem "právním" státě taktéž poměrně často stává...
zdroj z pohledu zákona, ono je problém v tom, že vyhláška provádí, upřesňuje zákon. Dnes se už na rozdíl od doby minulé samotné vyhlášky nevydávají, protože nemůže nám stanovit povinnosti, to může právě jen zákon, má vyšší právní sílu. Takže kdyby byla samostatná, nebude to co v ní je vymahatelné. Např. obec nemůže vyhláškou stanovit poplatek z kanárů.
Správně ovšem je - Provozovna musí být zásobena tekoucí pitnou vodou napojenou na zdroj pitné vody.
Odpověď dá zřejmě hygiena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.