Nejste přihlášen/a.
Co se týče malých dětí - kojenců, ti mívají tzv. zaražené prdíky z toho důvodu, že při sání mléka spolykají spoustu vzduchu. A ten s mlékem utvoří bubliny. Kojenec se moc nehýbe a proto ty bubliny nemohou hned popraskat a děcko je nafouklé a bolí ho to. Je zajímavé, že na toto trpí zejména chlapci. Dávají se na to kapky Saab-Simplex, které bubliny rozpouštějí. Tyto kapky mají ale účinnost cca do třech let věku dítěte. Na dospělé neučinkují. V momentě, kdy děcko začíná lézt a pořádně se hýbat, tak se bubliny již netvoří nebo se tvoří málo, protože pohybem žaludku splaskávají. Snad jsem to napsal srozumitelně .
V tom pripade to same muze mit dospely clovek, ktery neumi jist pomalu a hlta. Ten musi taky spolykat plno vzduchu. Kdyz k tomu jeste pripocteme sedavou praci, tak je na problem zadelano..
Ovcem "zarazene prdiky" by nemely tak dlouho bolet... to se mi nezda. Ze nemate teplotu je jedie dobre... zkuste zklidnit zazivaci trakt, potazmo i zlucnik a podobne bud matovym cajem, ktery svedci strevum a prinasi ulevu pri nafouklem brichu, nebo teplym mlekem (kakaem), ktere zas stahuje prekyseleni traviciho traktu.
Na takový stav mi maminka, a pak já svým dětem, dávala špetku kmínu ke žvýkání. Zaražené větry, prdíky, když se vydaří, dokáží neuvěřitelné věci.
Jo jo, v rodině na to trpíme a bolest je to i pro dospěláka na neschopenku a nejlepčejší je teplý feniklový čaj, třeba od Megafitu z lékárny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.