Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První láska - zůstat nebo odejít?

Od: barbinka* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

s mým přítelem jsem už 7 let a byla to moje první láska, můj první a jediný i v milování. Nyní spolu žijeme a máme spolu i dvouleté dítě, náš vztah však začal skřípat. Neustále se jen hádáme skoro každý den, někdy dojde k usmíření a třeba týden se nehádáme jenže to nám moc dlouho nevydrží a opět dojde k hádce. Už ani nevím jestli ho miluji nebo jsme spolu ze zvyku. On mi sice tvrdí,že mě miluje,ale já opravdu nevím. Už nám asi chybí ta jiskra. Často přemýšlím nad tím,že bych ho opustila,ale bojím se toho,že lepšího nenajdu,protože se o nás stará(chodí do práce a naše dítě miluje nadevše). Já ale pořád přemýšlím nad tím že bych chtěla poznat někoho jiného jak po stránce partnerství tak i sexuální. Je to asi tím,že jsem nikdy nikoho jiného neměla a náš sexuální vztah začíná uvadat. Nevím co mám dělat..prosím poraďte...Děkuji všem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Barbinko, nikam nechoďte. Chápu, jak vám je, neodsuzuji vaše pocity a rozumím vám. Je to proto, že to co prožíváte jsme prožili snad každý. Najednou do vztahu přijde stereotyp, pořád je to stejné a žádný výhled na jakousi změnu. A nový partner přinese změnu, to víte že ano. Vezme vás na výlet, do ZOO, do divadla, do cukrárny, kamkoliv. Bude zábavný, nebude unavený ani protivný. Tak to ze začátku bývá vždycky, nový partner nám dá elán, jiný pohled na svět a jsme šťastní (ony ty hormony v tom taky mají lví podíl). Ale váš partner byl taky takový, i vy jste byla jiná.

Jenže. I když budete mít nepředstavitelné štěstí a najdete si zase muže, jakého máte doma (pracovitý, starostlivý, taťulda), za pár let zjistíte, že ta "jiskra" ve vztahu už také není. Tak to prostě je. Zkuste oživit vztah, který máte, dejte si takový velký restart, ale na domácím počítači. ;) Píšu záměrně nepředstavitelné štěstí, protože taky můžete narazit. Na hrubiána (nepozná se to hned), žárlivce, pijana, lenocha, záletníka...

A mimochodem, ne nadarmo se říká, že 7 let je kritických.

amadeus*
hodnocení

2x

A vy chcete, aby vám někdo radil jen na základě těchto informací? Co se může stát?

Odejdete-li:

a) od ex-manžela dostanete alimenty, budete podměrně za dobře, děcko se s tím snadno srovná, najdete někoho, s kým si budete rozumět ještě lépe a život bude pohádka

b) ex-manžel se s vámi bude rvát o každý peníz, na dítě bude kašlat, vás nenávidět, dělat vám naschvály, s nikým dobrým se neseznámíte, jen s vámi pár lidí vyjebe. Skončíte tak, že vás budou nenávidět všichni včetně vás samotné.

Zůstanete-li:

a) časem se vám podaří s manželem urovnat spory, naučíte se lépe komunikovat a vyhovět si, špatné období se ukáže jen jako dočasné, rodinka začne prosperovat, bude vám lépe. Nebe na zemi.

b) hádky budou pokračovat ve stylu Roseových, začnete se vzájemně nenávidět, podvádět se, škodit si, ale zůstanete spolu asi jen kvůli dítěti a majetku. Děcko bude samozřejmě trpět v takovém prostředí a bude se těšit, až se zbaví vás obou.

Tady máte čtyři extrémy a kdo ví, třeba se nějakého dočkáte. K vašemu příspěvku nelze věcně poradit a pokud vás snad nějaký inteligent bude posílat do manželské poradny, nebo k psychiatrovi, směle ho sama pošlete do rektálního otvoru.

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Vynechám všechny kecy, které tady všichni napsali, včetně Vás a řeknu Vám pouze závěr, který je vždy stejný : vymění se herci a příběh bude pořád stejný. Takže se neprčte a buďte ráda, že si nemusíte znovu zvykat na to samé. S pozdravem Laďa

martinaa*
hodnocení

0x

Tak ona ta povestna jiskra s casem odchazi, pak nastupuje ten pevny vztah, kdy si partneri jsou oporou a skutecnymi partnery. Strasna spousta vztahu tento prerod neustoji... jasne, ze Vam to neklape v sexu, kdyz se porad hadate, to jde ruku v ruce. Kdybyste meli jinak fajn vztah, sex by byl taky o necem jinem.

Hadate se kvuli cemu? Kvuli dulezitym vecem, nebo malichernostem, protoze jste unaveni, pretazeni atd? Nebo jste se zacali hadat po spolecnem sestehovani, narozeni ditete...? Bylo by dobre najit bod, kdy jste se zacali hadat a zjistit, kvuli cemu to vlastne bylo. Prijde mi, ze mate ve vztahu dost nevyresenych situaci.

Zkuste si s partnerem v klidu sednout a promluvit si, jak to vidite do budoucn, bez vycitek, vypadu, agese. Zjistete, co ten druhy ocekava ve vztahu a co mu prijde spatne. Hadkami a dusnem to nevyresite! Mozna zjistite, ze se hadate kvuli blbostem a porad se milujete, mozna zjistite, ze Vas vztah uz je prechozeny a jste spolu opravdu jenom ze zvyku. Hlavne se nenechte odbyt vetou "az pozdeji", pripadne "vsechno je poradku".

eulalie*
hodnocení

0x

No já nevím, ale vy říkáte o malér. Píšete, že váš přítel je váš první a zatím i jediný. No a co? Víte, kolik je takových párů? Máte spolu dvouleté dítě, žijete 7 let. U vás asi nastává taková ta typická partnerská krize po 7 letech. Proč si myslíte, že jiná sexuální zkušenost vás udělá šťastnější? No pokud se neustále hádáte, nedivte se pak, že váš sexuální život je kdovíjaký. Představte si, že se s partnerem rozejdete. To nebude, že sbalíte kufry a dítě a půjdete za lepšími zítřky. To taky bude znamenat tahanice o majetek, o dítě. Váš partner vaše společné dítě má moc rád, jak sama píšete. Tak proč chcete tomu děcku hledat nového tatínka? Myslíte si, že je jednoduché najít nového partnera takového, aby měl rád nejen vás, ale i to vaše děcko? Po tolika letech partnerství nečekejte kdovíjakou jiskru, neustálé vzrušení a poblouzenění partnerem, žhavý vášnivý sex několikrát za den. Toto bývá na začátku vztahu ve fázi zamilovanosti. Pak se vše uklidňuje, nastupuje láska, přátelství, což samozřejmě neznamená, že svého partnera člověk nemiluje. Miluje, ale je to prostě jiné než na začátku vztahu. U vás mi to připadá, že nespokojená ve vztahu jste jen vy. Litujete malého počtu sexuálních partnerů a možná, že si nevážíte svého muže, přestože se o vás stará. Jak říkám, asi vás pálí dobré bydlo, možná že jste unavená z péče o dítě, je tam asi více faktorů. Zamyslete se nad tím, co byste mohla odchodem všechno ztratit. Nebo máte ten dojem, že byste mohla více získat? No tak vám nastíním takovou situaci... seznámíte se s báječným mužem, sex s ním bude nádhera, jenže bude zadaný, ženatý... Nebo další případ... seznámíte se s okouzlujícím mužem, sex s tím bude prostě pohádka, on se ale nebude chtít nijak vázat, bude upředňostňovat svobodu, volnost a o vaše dítě nebude stát. Proč si myslíte, že zrovna vy narazíte na nějakého, s nímž to bude naprosto dokonalé, když existuje tolik žen a dívek, které se ne a ne seznámit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]